Preview: Kirby's Epic Yarn

Kirby's Dream Land is de eerste game waarin het bekende ronde, roze mannetje schitterde. Kirby is daarnaast een populair Anime karakter en heeft zelfs zijn eigen tv-serie gehad (Kirby: Right Back at Ya!, een vertaling van Hoshi no Kaabi). Kirby is helaas altijd een beetje in de underdog positie gebleven bij Nintendo.

Vroeger tijden
In 1993 verscheen de game Kirby's Adventures, welke ik als klein jongetje heb gespeeld. Alles wat Kirby op zijn pad tegenkwam, behalve stekelige voorwerpen dan, belande in zijn maag.

Terug van weggeweest
Kirby is terug in een nieuw avontuur en wel in Kirby's Epic Yarn. Hoewel het oude concept duidelijk nog intact is, heeft de ontwikkelaar toch de hele gameplay onder handen genomen. Kirby's Epic Yarn is een vrolijke 2D platformer en heeft een unieke setting. De vrolijke kleuren waarvan we Kirby kennen zijn ook in dit nieuwe deel nog steeds aanwezig. Het level bestaat uit garen, draden en een hoop stof; zelfs Kirby moet er qua uiterlijk een beetje aan geloven.

onbekend

Oude gewoontes verleert?
Kirby is in deze game een hoop van zijn oude gewoontes kwijt, maar veel transformatiekrachten zijn nog niet verloren gegaan. Zo kun je bijvoorbeeld in een auto of een onderzeeër transformeren.

Ik heb Kirby's Epic Yarn in augustus uitgebreid kunnen spelen op de gamescom. De game speelt erg gemakkelijk weg. Het is veel springen geblazen en je vijanden vastgrijpen met een lasso van draad en weggooien of andere vijanden ermee uitschakelen. Het decor is interactief. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond wegritsen, waarna er een opening ontstaat naar een nieuw deel in het level. Er zit wat mij betreft genoeg afwisseling in de game, in ieder geval genoeg voor aardig wat uren plezier en uitdaging.

Co-op erg vermakelijk
Naast een singleplayer heeft de game ook een co-op modus. In deze modus kun je elkaar helpen. Iemand speelt met King Dedede en de ander met Kirby. Je doorloopt met zijn tweeën het level en neemt het samen op tegen eindbazen. Met zijn tweeën is het allemaal net iets makkelijker dan in je eentje.

Voorlopig oordeel
Kirby's Epic Yarn is uitdagend en bevat een unieke gameplay ervaring. De game is vrolijk en kleurt sierlijk. Je haalt geen Zelda of Metroid in huis, de game is duidelijk bedoeld voor het hele gezin en in het bijzonder gezinnen met jonge kinderen zullen zich prima vermaken. De game moet 25 november van dit jaar exclusief uitkomen op de Nintendo Wii.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?