Preview: LEGO City: Undercover

Nintendo heeft tijdens hun persconferentie afgelopen E3 een nieuwe LEGO-game aangekondigd genaamd LEGO City: Undercover voor onder andere de Wii U. De game zal net als eigenlijk alle andere LEGO-games door Traveller's Tales worden ontwikkeld en worden uitgebracht door Warner Bros. Interactive Entertainment.

LEGO GTA
In LEGO City: Undercover hebben enkele LEGO-dieven verkleed als LEGO-clowns een LEGO-bank overvallen in LEGO City. LEGO City: Undercover speelt zich volledig af in een open LEGO-wereld. Je kunt je vrij bewegen en voertuigen besturen, zoals een helikopter, net zoals je dat kunt in GTA.

Je kunt vrijwel alle voertuigen die je in de game tegenkomt besturen. LEGO City: Undercover zal daarbij volop gebruik maken van de Wii U GamePad. Zo zagen we in de trailer en ook in enkele gameplaybeelden dat je met je controller inventaris kunt selecteren en met het apparaat gebieden kunt scannen om zo aanwijzingen te vinden en misdaden op te lossen.

onbekend

Wii U GamePad essentieel
LEGO City: Undercover is rijk aan missies waarbij je tal van uitdagende puzzels moet oplossen. Zo krijg je van een of andere LEGO-chick een aanwijzing dat er in jouw omgeving een LEGO-dief rondloopt. Met de Wii U GamePad scan je op de omgeving en signaleer je de dader, waarna je de achtervolging inzet.

De LEGO-dief maakt het je niet bepaald makkelijk en zal allerlei obstakels neerleggen om jou maar in de weg te zitten. Het uiteindelijke doel lijkt me logisch: het is de bedoeling om de dief in zijn LEGO-kraag te vatten en hem achter de tralies te krijgen.

Samen sta je sterk
Net zoals in de andere LEGO-games, zoals in bijvoorbeeld LEGO Harry Potter, kun je bepaalde missies niet doen en moet je van LEGO-personage wisselen om zo een stap verder te komen in de game of een bepaald deel in een puzzel op te lossen. In de trailer zagen we bijvoorbeeld dat je een LEGO-dief was en met hem LEGO-deuren kon openbreken. Veel meer dan dit is niet bekend, maar het lijkt erop dat de mogelijkheden eindeloos zullen zijn.

onbekend

Verwachting
We zagen in de trailer een enorme LEGO-stad die veel weg heeft van New York. De gameplaybeelden die we zagen van de game stikten vol met pop-up. LEGO-gebouwen die er eerder niet stonden kwamen tevoorschijn uit het niets. Grafisch ziet de game er aardig uit voor zover we dit hebben kunnen beoordelen.

De game zal uitkomen op de Wii U, maar de game zal ook naar de Nintendo 3DS komen. Of de Nintendo 3DS precies dezelfde versie gaat krijgen, is nog bekend. De game verschijnt aan het einde van dit jaar.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?