LEGO DC Super-Villains

  • Ontwikkelaar TT Games
  • Eerste releasedatum 16 oktober 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score

Preview: LEGO DC Super-Villians

LEGO, wie is er niet mee opgegroeid? Hoewel de wereld steeds moderner wordt, en diens kinderlijke inwoners dus ook, is LEGO met de tijd meegegroeid. Tenminste, als we Traveller’s Tales mogen geloven. De ontwikkelaar brengt namelijk steevast jaarlijks, zo niet vaker, een nieuwe LEGO-game met minimale tweaks uit. Toch gaan de games als warme broodjes over de toonbank. De aankomende kraker komt in de vorm van LEGO DC Super-Villains. Ik ben naar Hilversum afgereisd voor een uitgebreide speelsessie. Wist de duivelse game mijn hart te stelen, of was het als een lego blokje in de zool van mijn voet?

onbekend

A new villain in town

Dit keer is het niet Marvel, maar DC die aan de haal gaat met de LEGO-franchise. We starten met een onbekende low-life die gevangen zit op Stryker’s Island. Een flink aantal superschurken zitten achter slot en grendel, maar het duurt natuurlijk niet lang voordat je je ware aard toont en uitbreekt als de crimineel die je bent. Jij als superschurk beschikt echter over een kracht die niemand anders heeft. Jij bent namelijk in staat om andere krachten te absorberen naarmate je voortgang boekt in het verhaal. Zo start je met een basic grapple hook, maar duurt het niet lang voordat je beschikt over alles vernietigende lasers. Daar komt het nieuwe element van deze LEGO-game om de hoek kijken. Alles is aan te passen, de naam, krachten, kledij, wapens, alles is zoals jij het wil. Zo kon mijn personage, toepasselijk bestempeld met de naam: Gamelinerd, roze lasers met sterretjes uit zijn ogen schieten, was hij meester van de dual wield en beschikte hij over superspeed. Een flashy superschurk indeed.

Afijn, het duurt niet lang voordat je je aansluit bij een bende superschurken. Voor je het weet sta je oog in oog met Lex Luthor en sta je te high fiven met gespuis zoals Solomon Grundy en Cheetah. Je speelt echter niet alleen met je eigen superheld, er zijn ook levels waarbij je met andere boeven te maken krijgt. Zo bestaat het tweede level bijvoorbeeld uit een segment waarbij je een toren moet beklimmen met het gouden duo, Harley Quinn en The Joker. Hoewel Batman, Superman, Aquaman en The Flash ogenschijnlijk moeite hebben met het stoppen van het gajes, duiken onbekende helden op om de dag te redden.

onbekend

Same old, same old

Nieuwe krachten, nieuwe puzzels, een custom personage en een selfie modus, daar houdt het wel op met de toevoegingen in dit deel. Is dat voldoende om de game interessant te houden? Ja, het is weer een ander universum met een grappig verhaal en een aantal nieuwe opties. Waarom sleutelen aan een succesvol concept? Daarbij is het eigenlijk weleens leuk om de slechterik te spelen. Nu heb ik eindelijk een reden om ieder stukje LEGO te decimeren voor een paar studs. Echt moeilijk wordt het natuurlijk nooit en dat is deels de charme van de LEGO-franchise. Niet denken, maar rammen op die knoppen totdat alles kapot is.

Overigens is de selfie modus een redelijk grappige toevoeging. Of hij ook daadwerkelijk leuk blijft gedurende de hele game, is nog maar de vraag. Toch heb ik hier en daar zitten grinniken om de rariteiten die zich afspeelden gedurende mijn route om Insta-famous te worden. Of het ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft later in de game, is voor mij op het moment nog een riddle. Daar zag het in de stukken die ik speelde in ieder geval nog niet naar uit. Toch geven de verschillende filters je meer dan voldoende ruimte om er flink wat tijd in te steken.

onbekend

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

De meest belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is, “Heb ik nog wel zin in nog een LEGO-game?”. Als het antwoord daarop “ja” is, dan heb je aan LEGO DC Super-Villains uiteraard weer een goede game. Het is fijn om eens in de huid van een bad guy te kruipen. Daarbij zijn de nieuwe toevoegingen ook daadwerkelijk leuke toevoegingen wat weer een nieuwe dimensie aan de franchise weet toe te voegen. Als je alle games steevast speelt, dan kan ik het begrijpen dat de rek er inmiddels wel uit is. Ik speel de games echter eens in de zoveel jaar en ik kan dan ook zeggen dat dit een leuke wederkeer naar de LEGO-franchise is gebleken.

Het gebruikte beeldmateriaal in zowel de video als de preview is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?