Preview: LEGO Harry Potter: Jaren 5 - 7

Op de gamescom hadden we al een uitgebreide presentatie van LEGO Harry Potter: Jaren 5 - 7 gehad, maar spelen konden we de game toen nog niet. Daarom werden we door Warner Bros. Games uitgenodigd op hun kantoor in Amsterdam, om daar onze eerste stapjes in deze nieuwe LEGO Harry Potter-game te zetten.

Een episch LEGO-avontuur
Het level dat ik speelde was hetzelfde level dat ik te zien kreeg op de gamescom. Ik stond bij het boomhuis dat is geïnspireerd op de zevende Harry Potter-film. In dit level gaan Harry, Hermelien en Ron op bezoek bij Xenofilus Leeflang. Ik moest voordat ik überhaupt met hem in gesprek kon gaan al een aantal best wel lastige puzzels oplossen.

onbekend

Deze puzzels variëren ernorm. Het is heel belangrijk dat je de LEGO-personages goed laat samenwerken. Elk personage uit de game heeft zijn eigen kwaliteiten en al deze kwaliteiten heb je nodig om uiteindelijk een puzzel op te lossen. Ik moest in het level dat ik speelde een deurklopper bij elkaar puzzelen, zodat Xenofilus Leeflang de deur open zou doen. Nadat ik deze missie had volbracht en Xenofilus de deur had opgedaan, sloeg de LEGO-man op de vlug in zijn eigen boomhuis. Ik moet toegeven dat ik de Harry Potter-films en boeken niet allemaal heb gelezen en dat ik maar weinig van dit verhaal af weet, maar ik kan je wel vertellen dat betrouwbare bronnen mij hebben ingefluisterd dat ze naar deze LEGO-kerel (Xenofilus dus) op zoek zijn, omdat ze graag aan hem willen vragen wat hij weet van de symbolen uit het boek van Baker de Bard.

onbekend

LEGO technisch
Tijdens een korte presentatie die we vooraf kregen, werden de nieuwe technische verbeteringen ten opzichte van het voorgaande deel uitgelegd. Zo hangt er een paarse gloed in de lucht als er ergens iets is verborgen. Ook kun je met je LEGO-personage uit een muur van LEGO-blokjes een trap of een ander bruikbaar voorwerp toveren. Dit voorwerp heb je dan uiteindelijk weer nodig om een level verder te komen in het spel.

Alle LEGO-personages hebben ook allemaal een dierenvriend. Deze dierenvriend heb je nodig om bepaalde puzzels op te lossen, zoals puzzels waarin je door buizen moet lopen. In het level dat ik speelde moest ik met het katachtige beest van Hermelien, genaamd Knikkebeen, een gat graven om een bepaald element vrij te spelen.

Humor-ten-top
Zoals we gewend zijn uit de LEGO-games, zit ook dit spel weer vol met de subtiele humor; vooral humor die door jonge kinderen zal worden begrepen. Zo kregen we tijden de presentatie te zien dat je in een stoel kon veranderen. Dat dat er grappig uit zag kon je wel merken aan de zaal, want iedereen schaterde van het lachen..

onbekend

Voorlopig eindoordeel
Mocht je de vorige LEGO Harry Potter-game hebben gespeeld en vond je die leuk? Dan is deze nieuwe game zeker weer de moeite waard om te spelen. Ik was enorm verbaast over de hoeveelheid personages die in de game zitten: er waren meer dan 120 speelbare personages in de game aanwezig, welke allemaal over unieke eigenschappen beschikken. Daarnaast hebben veel personages een dierenvriend. Ik vraag me alleen af of deze game niet ietwat te moeilijk is gemaakt voor kinderen. Ik was namelijk toch al een tijdje bezig om uit te vinden hoe ik bepaalde puzzels opgelost kreeg in het level dat ik speelde.

De game moet op 18 november verschijnen voor PlayStation Portable, Nintendo Wii, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo 3DS en de Nintendo DS.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?