Preview: LEGO Harry Potter: Jaren 5 - 7

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het LEGO Harry Potter-avontuur zet zijn verhaal voort met LEGO Harry Potter: Jaren 5 - 7. De game is gebaseerd op de vier laatste Harry Potter-films en moet in de winter uitkomen. Tijdens de gamescom kregen Justin en ik een uitgebreide presentatie van de game bij Warner Bros Games.

Genoeg afwisseling
LEGO Harry Potter: Jaren 5 - 7 gebruikt dezelfde engine als LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game. Dat is ook wel te zien aan de graphics, want dat zag er prima uit. De game wisselt twee- en driedimensionale gameplay met elkaar af. Je hebt stukken waarin je vrij kunt bewegen en sommige delen speel je vanaf de zijkant.

Harry's film overheerst
In het level dat wij te zien kregen, zagen we een level geïnspireerd uit de zevende Harry Potter-film. In deze scène gaan LEGO-Harry, -Hermelien, en -Ron op bezoek bij Xenofilus Leeflang om daar meer te weten te komen over het symbool uit een boek van Baker de Bard. Het zou geen echte LEGO-game zijn als dat vol humor en met uitdagende puzzels gepaard gaat.

Typische LEGO-humor
Je moest bijvoorbeeld met het katachtige beest van Hermelien, genaamd Knikkebeen, een gat graven om een element vrij te spelen. In hetzelfde level trok Ron speciale schoenen aan. Met deze schoenen kon hij tegen het huis aanlopen om een schakelaar over te halen, waarna weer een deel van de puzzel werd opgelost. Dit zijn maar enkele voorbeelden die wij te zien kregen tijdens de presentatie. De bedoeling met al dat puzzelen is dat je uiteindelijk de deurklopper vindt, waardoor Xenofilus Leeflang zijn deur opent en je verder komt in het avontuur.

Verwachting
Het tweede level wat we te zien kregen was een side-scrolling-level, waar op het einde van dat level een Dooddoener de tovenaren staat op te wachten. De game zal zo'n zestien uur gevuld zijn met gameplay. De game is toegankelijk gehouden voor de kinderen onder ons, maar ook leuk voor volwassenen. De game moet deze winter verschijnen voor de PlayStation Portable, Nintendo DS, Xbox 360, PlayStation 3, pc, Nintendo Wii en de Nintendo 3DS en doet alles wat je van een LEGO-game mag verwachten.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer