Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Preview: LEGO Lord of the Rings

De blokken van de het Deense-bedrijf LEGO zijn enorm populair. Niet alleen het speelgoed, maar ook de games doen het goed. Zo hebben we de afgelopen jaren onder andere Harry Potter, Pirates of the Caribbean, Star Wars en Indiana Jones in LEGO-stijl de revue zien passeren en daar mogen we binnenkort ook LEGO Lord of the Rings aan toevoegen.

Een grote open wereld
Het eerste dat opvalt aan LEGO Lord of te Rings ten opzichte van andere LEGO-games is dat de LEGO-personages nu kunnen praten, waar ze in de vorige delen eigenlijk alleen een beetje mompelden. In LEGO Batman 2: DC Super Heroes was dit ook al het geval, dus zo nieuw is het ook weer niet. De toon is echter wel gezet.

onbekend

Tijdens de presentatie die Koen en ik bijwoonden, werd verteld dat LEGO Lord of the Rings zich in een grote open wereld afspeelt, vergelijkbaar met The Elders Scrolls V: Skyrim. De bergen die je in de verte ziet, kun je per voet of met paard en wagen bereiken.

Onderweg kom je verschillende verborgen dungeons tegen, waarin je opdrachten moet doen. Deze opdrachten krijg je bijvoorbeeld wanneer je door een graanveld loopt. Je kunt daarbij objecten verdienen, die je later in het spel weer kunt gebruiken. Op je pad kun deze objecten ook inruilen voor andere objecten, die je weer voor andere puzzels nodig zult hebben. Je kunt deze objecten allemaal bewaren in je backpack.

Hoewel de ontwikkelaar tijdens de presentatie benadrukte dat de game nog steeds gericht is op kinderen, heeft de game toch ook een volwassen karakter gekregen. Dit omdat ook steeds meer volwassenen LEGO-games spelen. De volwassen uitstraling is onder andere te danken aan de cinematic feel van het spel, die erg aanwezig is door middel van bijvoorbeeld cutscenes.

onbekend

De film vs. LEGO
In LEGO Lord of the Rings volg je alle drie de delen van de Lord of the Rings in één game. Zo zullen alle belangrijke gebeurtenissen uit de film-trilogie terugkomen in deze titel, uiteraard gegoten in een typisch LEGO-sausje, met de gebruikelijke LEGO-humor.

Aangezien je in een grote open wereld speelt, kun je stukken in de game tegenkomen die niet bereikbaar zijn voor je personages, maar wel met bijvoorbeeld de witte tovenaar Saruman. Het is mogelijk om met maar liefst negen personages tegelijk door de open wereld te lopen. Dat is echter nog niet alles, want deze negen personages zijn onderdeel van de in totaal 85 speelbare LEGO-personages die in LEGO Lord of the Rings zitten verborgen.

onbekend

Voorlopig oordeel
Koen en ik speelden het derde hoofdstuk, The Siege of Helms Deep, in co-op splitscreen. In dit level moesten we een horde aan badguys tegenhouden die de fort-muren wilden doorboren en een einde wilden maken aan alles wat goedaardig is.
Het is toch weer opvallend dat we zoveel moeite hadden met de puzzels die de game rijk is, terwijl de game in de eerste instantie nog steeds voor kinderen is. Hoe dan ook is het een spel waar jong en oud zeker naar uit mag kijken, want LEGO-games staan garant voor een hoop plezier en vermaak. LEGO Lord of the Rings komt rond de kerst van dit jaar uit voor de pc, Nintendo 3DS, Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 3 en de Xbox 360. Ook is er gesproken over een PlayStation Vita-release. Stiekem kijk ik er toch best naar uit!

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?