Preview: LEGO Universe

Toen ik nog klein was speelde ik met LEGO en soms heb ik nog wel eens heimwee naar die tijden van vroeger. Voor iedereen die net zo over LEGO denkt als ik is er goed nieuws. De populaire LEGO-stenen krijgen namelijk hun eigen MMO-game, genaamd LEGO Universe.

Je fantasie laten werken
De afgelopen jaren is al gebleken dat het Deense speelgoed zich prima leent voor games. Er zijn tot nu toe al meer dan 38 verschillende, LEGO-gerelateerde spellen verschenen. Het probleem is dat al deze LEGO-games eigenlijk niet echt datgene hebben gedaan waarvoor LEGO dient. Het speelgoed is voornamelijk bedoeld om te bouwen en je fantasie de vrije loop te laten. LEGO Universe gaat ervoor zorgen dat je dat eindelijk kunt gaan doen.

onbekend

Het verhaal
LEGO Universe draait qua verhaal om de Mealstrom, een kwaadaardige entiteit die monsters in het hele LEGO-universum laat verschijnen. Alleen met je eigen creativiteit kun je de Mealstrom verslaan. De game zit, hoe kan het ook anders, vol met humor zoals we die kennen uit de voorgaande games. Het verhaal doet misschien een beetje duister aan, maar door de aanwezige humor wordt dat weer een beetje teniet gedaan.

Bouwen aan een ruimteschip
Al vanaf het begin is het duidelijk dat LEGO Universe anders is dan de meeste MMO's. De game heeft zich vooral gericht op de doelgroep met jongere kinderen. De opdrachten zijn daarom niet heel uitdagend. Zo moet je bij het bouwen van een raket eerst leren te springen. Helemaal vrij ben je niet in je keuze, want de raket wordt voor je gebouwd. Pas na een handmatig moderatieproces heb je deze keuze wel tot je beschikking. Hoewel het bouwen niet zo heel uitdagend is in LEGO Universe, is het spelen met je bouwwerken beter aangepakt.

Voorlopig oordeel
Of LEGO Universe een goede MMO gaat worden moet ik nog zien. NetDevil heeft in elk geval voor de komende vijftig jaar voldoende updates klaarliggen om de game van nieuwe LEGO-blokjes te voorzien. Of kinderen de game gaan spelen en daarmee hun zakgeld gaan uitgeven voor een maandelijkse bijdrage om de game online te kunnen spelen valt te betwijfelen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?