Preview: Mario Kart 7

Geplaatst: 15 juli 2011 15:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Ik vond Mario Kart op de Wii in tegenstelling tot de andere Mario Karts uit de serie het minst leuke deel. Dat kwam onder andere door de besturing met de Wii Remote-controller. Het racen zelf vond ik wat chaotisch. Wat mij betreft is het dus hoog tijd voor een nieuwe Mario Kart-game en dat vindt Nintendo ook. Tijdens de persconferentie op de E3 vorig jaar werd de game al aangekondigd, en afgelopen vrijdag heb ik eindelijk kennis kunnen maken met Mario Kart voor de Nintendo 3DS.

Racen met een dikke knipoog
Wie Mario Kart serieus neemt als racer, snapt blijkbaar het idee achter het spel niet helemaal. In Mario Kart nemen Nintendo-karakters het in karts tegen elkaar op. Her en der liggen tonnen met vraagtekens verspreid. Rij je door zo'n ton, dan krijg je een bepaald voorwerp tot je beschikking. Dit kan bijvoorbeeld een schild, een bananenschil of één van de andere voorwerpen zijn waarmee je het je tegenstanders behoorlijk lastig kan maken.

Nieuw
Op het circuit waarop je rijdt kom je ook allerlei obstakels tegen die het je lastig maken, of juist makkelijker. In de Nintendo 3DS-versie is dit niet anders. Toch heeft deze game een aantal nieuwe toevoegingen gekregen. Zo kun je tegenwoordig je eigen kart samenstellen. Je kiest de body van je kart, daarna de banden en ten slotte de wings. De verschillen aan de karts maken tijdens het racen niet echt veel verschil, maar het is natuurlijk wel een leuke toevoeging aan de game.

Je kunt in deze versie van Mario Kart ook vliegen, waardoor je in sommige gevallen zelf iets sneller bent dan wanneer je het parcours op de normale manier aflegt. Toen ik de eerste keer kennis had genomen van deze toevoeging was ik er wat sceptisch over. Dit omdat ik ook niet zo enthousiast was over het spelletje Pilot Wings, waarin ik ook deze wings bestuurde en voor geen meter vooruit kwam. Na een sessie van twintig minuten moest ik mijn mening bijstellen, want het valt eigenlijk allemaal wel mee. Sterker nog, het is een enorme toevoeging aan de game.

Minder chaos
Naast de mogelijkheid om te vliegen, kun je nu ook door het water scheuren. Dit zorgt voor een leuke afwisseling. Ik heb het gevoel dat de chaos ook minder overheerst. De parcours zijn gewoon braaf, met hier en daar een obstakels, maar geen extreme drukte zoals in de Nintendo Wii-versie.

Voorlopig oordeel
Mario Kart voor de Nintendo 3DS is een musthave voor elke Nintendo 3DS-gamer. De game is beter in balans en er is minder chaos. De game heeft leuke extra toevoegingen, zoals het samenstellen van je kart, het vliegen en het duiken. Het racen heeft duidelijk net iets meer ruimte gekregen, maar de fun staat nog overeind. Het is nog even wachten tot we de game kunnen spelen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario Kart 7

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

2 december 2011

Nintendo 3DS

Lees meer