Preview: Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Londen 2012

Eens in de vier jaar vinden er zomer- of winterspelen plaats. Volgend jaar zijn de zomerspelen weer aan de beurt, deze keer in Londen. Reden genoeg voor SEGA om weer eens een blik Nintendo- en SEGA-helden open te trekken.

Vermaak
Je moet Mario en Sonic niet te serieus nemen. Je speelt verschillende sporten (lees: alle sporten) uit de echte Olympische Spelen, zoals kanoën, boogschieten, atletiek, football en nog veel meer. Het verschil met de werkelijkheid is echter dat je dit doet met de personages uit de renstallen van Nintendo en SEGA. Er zitten in totaal dertig verschillende personages in de game. De sporten die je speelt kun je alleen of met z'n vieren in co-op spelen, afhankelijk va welke sporten je beoefend.

onbekend

Mik in de roos voor extra punten
Ik kreeg een één-op-één presentatie waardoor ik uitgebreid de verschillende sporten in de game kon checken. In de Nintendo Wii-versie speelde ik in mijn eerste ronde een pijl en boog-sport. Je kreeg vijf doelwitten voorgeschoteld waarop je binnen een bepaalde tijd met je Wii Remote-controller raak moest schieten.Dit werd later steeds iets lastiger gemaakt, omdat de volgorde van deze doelwitten regelmatig werden veranderd waardoor je in een andere volgorde moest gaan schieten. Dit zorgde voor extra uitdaging en variatie in de verschillende sporten.

Met z'n tweeën sta je sterk
De tweede sport die ik speelde was kanoën. Het is het leukst als je deze sport met zijn tweeën speelt, waarbij je samen met je maat in een roeiboot stapt en tegelijk een roeiende beweging maakt met de Wii Remote-controller. Dit gaf mij een goed beeld van wat ik van de game kon verwachten.

onbekend

De Olympische Spelen en meer
Naast de bekende Olympische sporten kent de game ook een aantal andere toegevoegde sporten die gebaseerd zijn op Nintendo of SEGA-achtige games of werelden, maar dan in een olympisch sausje. Van deze speciale sporten heb ik er een aantal mogen checken. De eerste sport die ik speelde was gebaseerd op de wereld van Super Mario Galaxy, waarbij je op een ronddraaiende tol over hordes moest springen. Het platform ging steeds sneller draaien en daarbij ging het er niet om wie het snelst was, maar wie de meeste punten had behaald. Deze punten kon je behalen door bijvoorbeeld een vraagteken-plateau te rennen, of de hordes goed te nemen.

onbekend

De tweede sport die ik speelde was er ee die op de omgevingen van Mario Kart was gebaseerd. Je moest met zijn vieren (waarbij twee personages door de computer werden bestuurd) een paard en wagen trekken. Op deze wagen lagen eieren en door op het juiste moment met zijn allen de juiste beweging te maken, bleven de eieren ongedeerd.

Voorlopig oordeel
Met Mario en Sonic zit het wel goed. De game zal waarschijnlijk rond de Olympische Spelen van volgend jaar verschijnen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?