Preview: Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Londen 2012

Naast de Nintendo Wii-versie heb ik ook de Nintendo 3DS-versie van Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Londen 2012 gespeeld. Aangezien deze versie helemaal anders is dan de Nintendo Wii-versie, een apart artikel.

Anders?
De basis van deze game is het zelfde als die van de Wii-versie. Echter verschillende de versies wel enorm veel van elkaar.
Het grootste verschil zit hem voornamelijk in de besturing van de verschillende sporten. De game maakt volop gebruik van de functies van de Nintendo 3DS.
Zo maakt het pijl en boogschieten op de 3DS-versie gebruik van de gyroscoop.

onbekend

Leuk voor iedereen
Wat ik moet meegeven is dat de Nintendo 3DS-versie echt leuk is. Het apparaat maakt volop gebruik van de functies die het heeft. Ik noemde de gyroscoop als voorbeeld, maar ook moet je bij het zwemmen in de microfoon blazen van je handheld.

Goed te doen
Ik speelde een aantal sporten, zoals zwemmen met Dr. Rebotnick, de schurk uit de Sonic-games. Elke keer wanneer de man met zijn hoofd boven water kwam, moest ik blazen. Het mooie van dit was dat ik best wel buiten adem was na het spelen van deze game.

Een andere game was kleiduifschieten. Door de Nintendo 3DS te bewegen moest ik richten en met de R-knop schoot ik.
Als laatste speelde ik een sport waarbij ik op de fiets sprong. Met de joystick moest ik sturen en met de gyroscoop kon je tijdens het aanrijden van een bult grotere sprongen maken.

onbekend

Voorlopig oordeel
Ik vind de Nintendo 3DS-versie van Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Londen 2012 erg vermakelijk. De Nintendo 3DS wordt optimaal benut en de hele Olympische Zomerspelen worden op een leuke, originele en niet-serieuze manier neergezet. Helaas is het driedimensionale effect niet relevant voor een game waar je veel moet bewegen met het apparaat.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?