Mario Tennis Aces

  • Ontwikkelaar Camelot
  • Eerste releasedatum 22 juni 2018
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Sport
  • Gameliner score

Preview: Mario Tennis Aces

De Nintendo Switch staat bij mij thuis alweer eventjes uit. Niet omdat het een rotapparaat is, maar simpelweg omdat ik geen games heb die ik zomaar even voor de fun opstart. Het lijkt erop dat daar verandering in gaat komen. Mario Tennis Aces is namelijk serieus leuk en leent zich uitstekend voor een aantal potjes spelen eer je weer verder gaat met je dagelijkse bezigheden. De demo is al eventjes draaiende en ook ik kon het niet laten om deze even te checken.

onbekend

Schittert in zijn simplisme

Momenteel ben ik twee tennisgames aan het spelen, één is goed en één is beduidend minder. Gelukkig ga ik het vandaag hebben over de goede. Een realistische tennisgame is fijn, maar Mario Tennis Aces bewijst dat een tennis game met een hoge fun factor net zo goed kan zijn. De game schittert in zijn simplisme waarbij het meeste is uit te voeren met de vier face buttons. Slices, lobjes, flat shots en spins worden zeer eenvoudig gedaan met de A, B, X en Y buttons. Met deze toetsen, en de linker stick natuurlijk, is vrijwel de gehele game te spelen. Om echter een echte superster te worden, dien je gebruik te maken van de speciale krachten.

Met de R-knop is het mogelijk om de tijd te vertragen en is het mogelijk om, mits je op de juiste positie staat, een powershot los te laten die je zelf moet richten middels een vizier. Het is echter niet mogelijk om altijd gebruik te maken van deze krachten, deze vergen namelijk energie die je opbouwt gedurende rally's. Je kunt er ook voor kiezen om al die energie op te bouwen. Wanneer de energiebalk helemaal volloopt, krijg je de mogelijkheid om een allesverwoestende special move los te laten. Met deze move sla je eenvoudig een punt, maar het is verstandiger om de bal recht op je tegenstander af te slaan. Wanneer deze het schot probeert te blocken, breekt diens tennisracket. Je krijgt er maar twee mee, dus dat blocken is een gevaarlijke zet. Zijn de rackets op, dan ben je K.O. en is de pot voorbij.

onbekend

Speelt erg soepel

Ik heb de game eigenlijk vrijwel enkel in de handheld-modus gespeeld. Ja, ik heb hem even op de televisie aangesloten, maar dat was eigenlijk niet nodig. De game speelt namelijk erg soepel in de portable modus. Daarbij lijken de graphics bijna niets in te leveren, zowel op framerate als op grafisch gebied niet. De demo test voornamelijk de online functionaliteiten en ik kan zeggen dat deze erg goed werken. Nu kregen we in deze demo enkel de optie om een toernooi op te zetten, maar dat is vast niet de enige modus die in de volledige versie verwerkt zit. Matchmaking verliep redelijk vlot, hoewel de ene keer wel aanzienlijk sneller dan de andere keer ging, maar ook online had ik niets te klagen wat betreft de prestaties.

Hoewel er schijnbaar meer dan zestien personages speelbaar moeten zijn in de volledige versie, kregen we in de demo in eerste instantie te maken met vier uit die selectie, bestaande uit: Mario, Peach, Yoshi en Bowser. Na meer spelen, speel je weer andere personages, zoals Waluigi en Toad vrij. Ieder personage speelt behoorlijk anders waarbij Bowser natuurlijk een stuk logger is dan Yoshi. De verschillen zijn duidelijk voelbaar wat de game een iets diepere laag geeft dan enkel een balletje heen en weer meppen. Ga je voor kracht, snelheid of een beetje van beide? Om jouw speelstijl te bepalen dien je die keuze te maken.

onbekend

Het gebruikte beeldmateriaal is gecaptured tijdens onze speelsessie op de Nintendo Switch.

Voorlopig oordeel

Met Mario Tennis Aces lijkt de Nintendo Switch eindelijk zijn verdiende partygame te krijgen. De game heeft een hoog fun gehalte zonder daarbij in te leveren op het tennissen zelf. Daarbij ziet de game er fantastisch uit in zowel handheld- als docked-modus. De demo moest de online verbindingen controleren en daarmee lijkt de test geslaagd. Ikzelf heb geen enkel probleem ervaren en kan nu alleen nog maar wachten op het eindproduct. Het is nog te vroeg om een daadwerkelijk oordeel te vellen, maar Mario Tennis Aces lijkt een ace van een game te worden!

Mario Tennis Aces verschijnt op 22 juni aanstaande voor de Nintendo Switch

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?