Preview: Marvel Rivals - Kan zomaar erg goed worden

-

Hoewel Marvel lang niet meer zo hot and happening is als voorgaande jaren het geval was, zijn er nog meer dan genoeg mensen die maar wat graag met het iconische superhelden- en schurken ensemble aan de bak gaan. Na een uiterst succesvolle launch van onder ander Marvel Snap en Marvel’s Spider-Man 2 is het juist NetEase die besluit om letterlijk alle helden en villains samen te brengen. Marvel Rivals is nog volop in ontwikkeling, maar wij konden op gamescom achter gesloten deuren de devs ondervragen en natuurlijk de game spelen om zo deze denderende Marvel Rivals preview te pennen.

Preview Marvel Rivals gamescom

Marvel Rivals – Goed versus kwaad versus goed

Dat niemand eerder op het idee is gekomen om een brede variantie aan bekende Marvel personages in een hero based shooter te gooien, is mij nog altijd een raadsel. NetEase kwam er echter wel op en introduceerde dan ook Marvel Rivals. Mocht je denken dat de game sterk doet denken aan bijvoorbeeld een Overwatch 2, dan kan ik je daar ergens wel gelijk in geven. Alle helden en villains vechten in twee concurrerende teams gezamenlijk voor de overwinning. Verschijningen zoals Dr. Strange, Magneto, Winter Soldier, Captain America en Spider-man brengen ieder eigen krachten met zich mee en het is volledig aan de speler om te kiezen wiens krachten het beste aansluiten op de eigen speelstijl.

Tijdens het gesprek met de devs is duidelijk naar voren gekomen dat fun centraal staat. Marvel Rivals hoeft niet per se prominent in de competitieve scene uit te blinken, maar moet juist goed vallen onder de fanbase die Marvel een warm hart toedraagt. Naast de noodzakelijke bekende koppen is er bijvoorbeeld ook ruimte voor een Magik, Luna Snow en Peni Parker. Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 25 bevestigde personages, maar als we de devs mogen geloven, dan stopt het daar niet. Met seizoensgebonden content en een eindeloze catalogus aan zowel helden als slechteriken, is het potentiële roster immens, iets waar NetEase rekening mee houdt.

Preview Marvel Rivals gamescom1

Krijgt steeds meer een eigen smoel

Wanneer we de game vergelijken met een Overwatch, zien we duidelijke overeenkomsten. De game kent een eigenzinnige cast, opgedeeld in diverse aanvals- of support categorieën en ieder personage kent een eigen unieke skillset die een goede counter tegen een aantal andere personages biedt. Daarnaast lijken een aantal van die skillsets ook nog eens sterk op die van de concurrent, maar Marvel Rivals biedt toch een aanzienlijk andere gameplayloop en lijkt steeds meer te beschikken over een echt eigen smoelwerk.

Direct sijpelt dat gevoel van “Ik wil gewoon fun hebben” door in de gameplay. Special moves zijn vrijwel altijd beschikbaar en de ultimates vliegen je om de oren. Hierdoor ligt het tempo aardig hoog wat een groter arcade gevoel aan de gameplay toevoegt. Daarnaast is het gewoon fijn dat NetEase zich gecommitteerd heeft om het huidige roster en toekomstige personages direct te ontgrendelen. Geen eindeloze grind om een handje vol personages te ontgrendelen (we kijken naar jou, MultiVersus), maar gewoon direct een volledig roster. Hierdoor is de variatie in personages ook aanzienlijk ruimer, want jouw favoriete personage is gewoon direct speelbaar bij het opstarten van de game. Op de vraag hoe NetEase dan aan centjes ging komen, is nog twijfelend gereageerd. Wel is toegezegd dat de game geen pay-to-win content gaat omarmen en dus gaat de game vooral moeten verdienen middels een Battle Pass of payed cosmetics.

Preview Marvel Rivals gamescom2

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Spelers die een Overwatch wellicht ietwat zat zijn of gewoon zoeken naar een vermakelijke free-to-play hero shooter lijken met Marvel Rivals een goede slag te slaan. De variatie aan beschikbare personages is groot en deze zijn direct bij launch ontgrendelt. Fun staat centraal en dat zie je vooral terug aan de ietwat ongebalanceerde, hectische en vooral vermakelijke gameplay. Echter is het nog even billenknijpen om te zien hoe NetEase precies inkomsten gaat genereren, want daar staat momenteel nog een groot vraagteken achter. Wat in ieder geval wel een zekerheidje is, is dat NetEase de game na launch flink gaat ondersteunen. Met al 25 beschikbare personages (en de gehinte mogelijkheid naar Red Skull en andere content) is er in ieder geval zat content om te ontdekken.

Marvel Rivals verschijnt op 6 december 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series en pc. Zoek jij naar alle gamescom content? Dan zit je bij ons goed. Check bijvoorbeeld ons grote gamescom liveblog om de redactie op de voet te volgen!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Marvel Rivals

Ontwikkelaar:

NetEase Games

Uitgever:

NetEase Games

Release:

6 december 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord