Preview: Metroid Other M

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Volgende week moet Metroid Other M uitkomen voor de Nintendo Wii. Nintendo had de game meegenomen naar de gamescom en ik kon het niet laten om eens te checken wat ze van Metroid Other M hebben gemaakt.

Een beetje verrast!
Metroid Other M is ontwikkeld door Team Ninja. Team Ninja was ondermeer verantwoordelijk voor Dead or Alive-serie. Om heel eerlijk te zijn was Metroid Other M de eerste Metroid die ik speelde en ik was verrast.

Afwisseling met jezelf
In Metroid Other M kruip je in de huid van Samus Aran, een heuse premiejager. In dit deel speel je ook zonder beschermend pak. Het verhaal slaat een brug tussen Super Metroid en Metroid Fusion. Zo zul je meer van haar verleden te weten komen en van haar relatie tot Adam Malkovich, haar geheimzinnige opdrachtgever.

Afwisselend perspectief
Op de gamescom speelde ik een level waarin ik met Samus door een level rende door de controller overdwars vast te houden, tot ik een raket wilde afvuren. Daarbij moest ik met Wii afstandbediening op het scherm richten, waarbij het beeld kort naar een eerste persoonperspectief schakelde. De game speelt zich grotendeels af vanuit een derde persoonsperspectief. Ik kan je vertellen dat de afwisseling ontzettend goed werkt.

Hoe verder je vordert, hoe sterker je wordt. De game bevat een ruim arsenaal aan vette wapens om je vijand om te leggen.

Voorlopig oordeel
Ik heb te weinig van de serie meegekregen om het verhaal te begrijpen, maar na het spelen van Metroid Other M heb ik toch een heel ander beeld van de game gekregen. Grafisch ziet het er fantastisch uit, de gameplay is ook prima en ik ben ook zeker benieuwd welke levels er nog meer op me staan te wachten. De game zal 3 september exclusief verschijnen voor de Nintendo Wii.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer