My Time at Sandrock

  • Ontwikkelaar Pathea Games
  • Eerste releasedatum 26 mei 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre RPG , Simulatie
  • Gameliner score -

Preview: My Time at Sandrock - Een leven opbouwen in de woestijn

De game My Time at Sandrock zou eerst een DLC worden voor My Time At Portia. Maar de ontwikkelaars besloten dat het beter was om het als losse game uit te brengen. De game zit nu in Early Access en ik kreeg de kans om deze game alvast te proberen. Ik heb wel het een en ander van My Time at Portia meegekregen, dus ik was vooral erg benieuwd hoe uniek deze game eigenlijk is in vergelijking met zijn voorganger. Daarnaast wilde ik zien welke verbeteringen zijn aangebracht. Kortom, is het terecht dat deze game als losse game is uitgebracht of hadden de ontwikkelaars er toch beter een DLC voor My Time at Portia van kunnen maken?

Terug naar de basis

Laat ik bij het begin beginnen: je personage creëren. Hier zit ontzettend veel vrijheid in. Zo heb je veel sliders, maar ook een kleurenwiel. Je kunt je personage dus maken zoals jij wilt. Vervolgens stap je in de trein en ga je richting Sandrock, waar je mede-bouwer Mi-an ontmoet. Het basisidee van My Time In Sandrock is in principe hetzelfde als die van My Time In Portia. Je bent een bouwer die aankomt in een nieuwe plaats, waar je je shop moet opbouwen. Langzaam maar zeker krijg je steeds meer machines en upgrades om steeds grotere klussen te kunnen doen. Op het eerste gezicht lijkt de game dan ook vrijwel hetzelfde als zijn voorganger, met uitzondering van de locatie. Maar er zitten zeker wel wat nieuwe en unieke elementen in de game.

Persoonlijk heb ik altijd wat moeite om bij dit soort games echt in de game te komen. Het voelt vaak vrij sloom en je kunt nog niet zoveel. Dit kan komen omdat je helemaal niks weet of omdat je energie levels erg laag zijn. Bij My Time at Sandrock had ik veel minder moeite dan ik had verwacht. Ik lag de eerste dag zelfs te laat in bed, omdat ik nog steeds aan het rondrennen was. En je moet echt wel aan de slag om de opdrachten te voltooien. Daarnaast is Sandrock best een interessant dorpje om te ontdekken.

My Time at Sandrock 1

Welkom in Sandrock

Sandrock zelf heeft alles wat je nodig hebt. Van een kledingwinkel tot een museum en van een gamehal tot een saloon. Gelukkig is er een handige, dynamische kaart waarop je alles kunt vinden, zelfs de andere inwoners van Sandrock. Net zoals bij vele van dit soort games kun je een relatie opbouwen met de inwoners. Dit is echter niet zo makkelijk als ik had verwacht. Pas na veel kletsen, cadeautjes geven en een aantal opdrachten uitvoeren had ik een half hartje met salooneigenaar Owen. Die er overigens erg goed uitziet, maar dat terzijde. Hoe meer je met de inwoners van Sandrock omgaat, hoe meer je vrijspeelt. Je kunt het achtergrondverhaal van elk personage ontdekken en een sterke relatie opbouwen.

Naast de gewone inwoners zijn er ook een paar speciale. Allereerst zijn er de dieren: kameel Sandy, uil Coco, hond Captain en raaf X. Ook met de dieren kun je een relatie opbouwen, ook al zeggen ze niet zoveel, met uitzondering van X. Dan is er Logan, de slechterik in deze game. Ik hoop heel erg dat hij eigenlijk zo slecht nog niet is, maar dat is nog even afwachten. Het maakt de game wel een stuk interessanter. Vanaf het begin zie je overal posters hangen met Logan's gezicht, maar er wordt eigenlijk vrij weinig over hem gezegd, naast het feit dat hij gevaarlijk is. Ik ben erg benieuwd wat zijn motivatie en doel is.

My Time at Sandrock 2

Meer tijd in Sandrock

My Time at Sandrock zit momenteel nog in Early Access. Toch merk je dat niet als je de game speelt. Er zijn nog wel onderdelen die je nog niet kunt gebruiken, maar er zijn genoeg andere dingen te doen om je te vermaken. Naast het bouwen kun je namelijk ook dieren kopen, gewassen verbouwen, de open wereld ontdekken, mini-games spelen of gaan mijnen. Er is altijd wel iets te doen en je kunt zelf bepalen welke kant jij op wilt. Natuurlijk moet je de opdrachten die je binnenkrijgt kunnen voltooien, maar verder is het helemaal aan jou. Ik kan persoonlijk echt niet wachten tot ik wat dieren kan aanschaffen, wat die zien er echt ontzettend schattig uit.

Er zit nog veel nieuwe content aan te komen voor deze game. Zo wordt er bijvoorbeeld een multiplayer functie toegevoegd. En er zijn verschillende elementen die nog verder worden uitgebouwd, zoals de vaardigheden die je kunt upgraden en de inwoners die rondlopen. Dat klinkt voor mij als nog veel meer uren aan content en ik kijk er nu al naar uit. Het feit dat deze game tot stand is gekomen door crowdfunding betekent dat er veel elementen in zitten die spelers graag willen zien. Dat geeft mij goede hoop voor de toekomst van deze game, zeker als ik zie hoe de game er nu al uit ziet.

My Time at Sandrock 3

Voorlopige oordeel van Evelien de Geus

Ik heb me uitstekend vermaakt met My Time at Sandrock, iets waar ik blij door ben verrast. Natuurlijk is de game nog in Early Access, dus ik ga er een beetje vanuit dat veel van mijn kritiekpuntjes nog weggewerkt worden voor de game officieel uitkomt. Op dit moment zit er zo’n twintig a dertig aan gameplay in de game en ik ben zeker van plan die uren vol te maken. Hoewel ik niet veel uren in My Time at Portia heb gestoken, kan ik merken dat de ontwikkelaars echt een stap hebben gezet in My Time at Sandrock. Ik denk dat het een goede keus is geweest om dit een losse game te maken en ik ben erg benieuwd wat er allemaal nog meer aankomt voor deze game.

Over auteur Evelien de Geus

Evelien de Geus Als doorgewinterde editor kent Evelien alle shortcuts van edit software uit haar hoofd. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig video die online komt op Gameliner, eerst onder handen is genomen door Evelien. Naast het editten van video's, neemt Evelien ook graag met enige regelmaat de controller ter hand. Veel gespeelde games zijn dan League of Legends, Minecraft en De Sims 4. Maar ook voor het opfleuren van haar Animal Crossing: New Horizon eiland draait Evelien haar hand niet om.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?