Check hier alle The Game Awards 2023 content

Preview: nail'd

Een paar maanden terug werd de game nail'd aangekondigd. nail'd is een off-road arcade racegame van uitgever Deep Silver en wordt ontwikkeld door Techland. nail'd zit van start tot finish bomvol met actie. Zo kom je bijvoorbeeld tijdens het racen steile hellingen tegen, of stuit je tegen plots opduikende obstakels.
Je kunt nail'd het beste vergelijken als een combinatie van Pure en MotorStorm. Ik ben zelf niet zo'n fan van off-road racing games, omdat ik vaak met de besturing overhoop lig en daardoor de bochten niet altijd nauwkeurig kan nemen. Maar aangezien de game tijdens de gamescom speelbaar was, kon ik me niet inhouden om nail'd toch even te checken.

Goede balans
Ik kreeg een demo te spelen waarbij ik het met mijn motor moest opnemen tegen anderen, ook op de motor. Naast het racen en je motor op de weg houden, kon je tijdens het racen ook bepaalde punten halen door stunts uit te voeren op quads en motoren.
De muziek die al die actie ondersteunt is ook niet verkeerd. De ontwikkelaar heeft een blik bekende metal artiesten opengetrokken, zoals Slipknot, Queens of the Stone Age, enzovoorts.

Racen is een stuk makkelijker
De game heeft grafisch niet de beste kwaliteit, maar de gameplay is uiteindelijk toch het belangrijkste. Bij de meeste games in dit genre is de besturing vaak nogal ruk, maar nail'd heeft me positief weten te verassen. Zo vond ik de besturing juist ontzettend prettig. Ook de framerate en pop-up waren tijdens mijn speelsessie afwezig. Tenminste, van wat ik heb kunnen zien, want het ging namelijk ontzettend snel allemaal.

Je kunt kiezen uit verschillende toernooien, waarbij je het opneemt tegen computergestuurde motoren. Ook is het mogelijk om nail'd in multiplayer modus spelen om online een hoge positie op de leaderbords te behalen.

Voorlopig oordeel
Ik kon me zo geen voorstelling maken bij nail'd. Ik was al bevooroordeeld, omdat ik het bij games in dit genre vind ontbreken aan een goede balans op de baan. Ik maakte me al helemaal zorgen over de combinatie van racen, stunten en dit op hoge snelheid. Dit alles is door nail'd echter overboord gegooid. Ik ben ervan overtuigd dat het een goede game zal worden. De game moet op 22 oktober van dit jaar uitkomen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?