Preview: New Super Mario Bros. U

Geplaatst: 18 juli 2012 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vorige maand gingen Robbert en ik naar Amsterdam om daar de nieuwste games van Nintendo voor de Wii U te checken. Eén van de games die we konden spelen was New Super Mario Bros. U in high definition.

Gebruik van de Wii U GamePad
De game kun je maximaal met zijn vieren spelen, waarbij één iemand de Wii U GamePad bedient. De anderen nemen de traditionele Wii-controller in de handen. De toevoeging van de Wii U GamePad is, zover we hebben begrepen, niet anders dan blokjes in het veld plaatsen om zo medespelers te helpen, of ze lekker te zieken. Dat zieken doe je bijvoorbeeld door blokjes te plaatsen op plekken, waardoor ze bijvoorbeeld de afgrond in kukelen.

Robbert, ik en twee medejournalisten speelden de game, waarbij ik de Wii U GamePad in mijn handen had. Een journalist zei: Wie als laatste de vlag haalt die is een homo. Ik hielp Robbert om als eerste bij de vlag te komen door blokjes te plaatsen, zodat Robbert sneller aan de andere kant was. De anderen zat ik daarmee behoorlijk in de weg.

Groot gemis van de chick
Je kunt de game spelen met Mario, Luigi, Toad en met je Mii-personage. Prinses Peach is opnieuw afwezig in de game. Ik heb me ooit eens opgewonden over het gemakzucht van Nintendo. De grootmeester Shigeru Miyamoto heeft namelijk ooit eens in een interview gezegd dat ze Peach niet in de game hadden gestopt, omdat ze haar rokje niet wapperend kregen. Het is wederom niet mogelijk om met de prinses te spelen, wat toch echt wel een gemiste kans is, vind ik. Het lijkt me toch echt een kleine moeite, nu vooral de hardware ook veel meer power heeft. Maar wie weet wat we nog kunnen verwachten van Nintendo.

Niet zoveel nieuw
De gameplay is voor een groot deel hetzelfde gebleven. Je speelt de game van links naar rechts in tweedimensionaal perspectief en je moet allemaal muntstukjes verzamelen voor een extra leven. Ook zitten er weer stermunten in de game verstopt, waarvan je er in elk level drie kunt vinden. Dit is niet verplicht, maar biedt de game extra uitdaging. Je kunt ook weer op Yoshi rijden, zoals in de vorige delen. De game zit ook weer vol met nieuwe power-ups. Zo zit er een eekhoorn power-up in het spel, waardoor je naar beneden kunt zweven.

Voorlopig oordeel
Ik heb veel Mario-games gespeeld in mijn leven en geen enkele Mario-game heeft me verveeld. Een nieuwe Mario-game is zo goed als succes verzekerd, zo ook deze. Ik irriteer me wel over het feit dat ze niet in staat zijn de prinses in de game te stoppen en dan met zo'n raar excuses te komen. Misschien doen ze daar nog wat mee voordat de game verschijnt. Het is nog onduidelijk wanneer New Super Mario Bros. U moet uitkomen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer