Preview: New Super Mario Bros. U

Vorige maand gingen Robbert en ik naar Amsterdam om daar de nieuwste games van Nintendo voor de Wii U te checken. Eén van de games die we konden spelen was New Super Mario Bros. U in high definition.

Gebruik van de Wii U GamePad
De game kun je maximaal met zijn vieren spelen, waarbij één iemand de Wii U GamePad bedient. De anderen nemen de traditionele Wii-controller in de handen. De toevoeging van de Wii U GamePad is, zover we hebben begrepen, niet anders dan blokjes in het veld plaatsen om zo medespelers te helpen, of ze lekker te zieken. Dat zieken doe je bijvoorbeeld door blokjes te plaatsen op plekken, waardoor ze bijvoorbeeld de afgrond in kukelen.

Robbert, ik en twee medejournalisten speelden de game, waarbij ik de Wii U GamePad in mijn handen had. Een journalist zei: Wie als laatste de vlag haalt die is een homo. Ik hielp Robbert om als eerste bij de vlag te komen door blokjes te plaatsen, zodat Robbert sneller aan de andere kant was. De anderen zat ik daarmee behoorlijk in de weg.

onbekend

Groot gemis van de chick
Je kunt de game spelen met Mario, Luigi, Toad en met je Mii-personage. Prinses Peach is opnieuw afwezig in de game. Ik heb me ooit eens opgewonden over het gemakzucht van Nintendo. De grootmeester Shigeru Miyamoto heeft namelijk ooit eens in een interview gezegd dat ze Peach niet in de game hadden gestopt, omdat ze haar rokje niet wapperend kregen. Het is wederom niet mogelijk om met de prinses te spelen, wat toch echt wel een gemiste kans is, vind ik. Het lijkt me toch echt een kleine moeite, nu vooral de hardware ook veel meer power heeft. Maar wie weet wat we nog kunnen verwachten van Nintendo.

Niet zoveel nieuw
De gameplay is voor een groot deel hetzelfde gebleven. Je speelt de game van links naar rechts in tweedimensionaal perspectief en je moet allemaal muntstukjes verzamelen voor een extra leven. Ook zitten er weer stermunten in de game verstopt, waarvan je er in elk level drie kunt vinden. Dit is niet verplicht, maar biedt de game extra uitdaging. Je kunt ook weer op Yoshi rijden, zoals in de vorige delen. De game zit ook weer vol met nieuwe power-ups. Zo zit er een eekhoorn power-up in het spel, waardoor je naar beneden kunt zweven.

onbekend

Voorlopig oordeel
Ik heb veel Mario-games gespeeld in mijn leven en geen enkele Mario-game heeft me verveeld. Een nieuwe Mario-game is zo goed als succes verzekerd, zo ook deze. Ik irriteer me wel over het feit dat ze niet in staat zijn de prinses in de game te stoppen en dan met zo'n raar excuses te komen. Misschien doen ze daar nog wat mee voordat de game verschijnt. Het is nog onduidelijk wanneer New Super Mario Bros. U moet uitkomen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?