Preview: Sonic Lost World

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Lara Croft, Duke Nukem, Donkey Kong en Mario zijn allemaal iconische personages uit de game-industrie. Eén personage mag zeker niet aan dit rijtje ontbreken. We hebben het natuurlijk over Sonic, die al sinds 1991 het boegbeeld is van SEGA. Het ontbrak de blauwe egel alleen de laatste jaren aan goede games, waardoor Sonic-games een beetje achterop zijn geraakt.

Exclusief
SEGA en Nintendo zijn al een tijdje, voornamelijk vanwege de succesvolle Mario & Sonic op de Olympische Spelen-games, dikke maatjes van elkaar. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de nieuwe Sonic-game alleen op de Nintendo-consoles uitkomt. Het gaat hier om Sonic Lost World. De game werd begin dit jaar aangekondigd en komt exclusief naar de Nintendo 3DS en de Wii U. De game was op de gamescom aanwezig op beide platformen, maar ik heb hem specifiek gespeeld op de Nintendo 3DS.

Leentjebuur spelen bij Nintendo
Wat me direct opvalt, is dat de gameplay heel veel weg heeft van de 3D Mario-games, alleen dan met herkenbare elementen uit de voorgaande Sonic-games. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan de loopings die ineens tevoorschijn komen in het landschap. Ik was verbaasd hoe goed die combinatie werkt.

In de game neem je het niet meer op tegen Dr. Ivo Robotnik (of beter bekend als Dr. Eggman), maar tegen zes levensgevaarlijke wezens. Dr. Eggman, zoals we de schurk maar even voor het gemak noemen, mag zich de aanstichter van dit alles noemen, maar kiest momenteel de kant van Sonic. De zes levensgevaarlijke wezens, die zich de Deadly Six noemen, keren zich tegen hem en daarom sluit hij zich aan bij Sonic om ze een kopje kleiner te maken.

Nieuwe powers en stages
Sonic kent in Lost World nieuwe powers, de zogenoemde Colour Powers. Met deze krachten kan de blauwe egel onder andere vliegen, zweven en zichzelf door de grond heen boren. Die powers werken per platform anders. Het is nog onduidelijk welke speciale stages je krijgt bij de Nintendo 3DS-versie.

Online
De Nintendo 3DS-versie krijgt in tegenstelling tot de Wii U-versie een online multiplayer. Het is dus totaal verschillend van elkaar, want met Wii U-versie werkt de multiplayer alleen lokaal en in co-op. In de Nintendo 3DS-versie kun je met vier man tegelijk tegen elkaar racen en op afstand via een Wi-Fi-verbinding. Ik heb dit nog niet kunnen testen, dus daarover kan ik jullie nog niet zoveel vertellen.

Voorlopig oordeel
Sonic Lost World moet 18 oktober uitkomen voor de Nintendo 3DS en de Wii U. De game lijkt veel op de 3D Mario-game, alleen voelt wel aan als een echte Sonic-game. Ik vond de gameplay ietwat aan de drukke kant, waardoor ik niet direct door had wat er moest gebeuren. Maar ben je een Sonic-gamer van het eerste uur, ben je niet vies van wat vernieuwing en liggen driedimensionale games jou, dan is deze game zeker iets om naar uit te kijken deze herfst.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer