Preview: Sonic & SEGA All-Stars Racing

Sonic is nog maar net bijgekomen van de Winterspelen of hij stapt alweer in zijn racebolide om samen met zijn andere maatjes van SEGA het op te nemen in Sonic & SEGA All-Stars Racing.

Sonic & SEGA All-Stars Racing is een party-racegame. In de game moet je met Sonic en zijn vrienden, waaronder AiAi, Amy, Knuckles en Ryo Hazuki, over diverse parkoersen racen die variëren van de middeleeuwse kasteelwallen, tot weelderige regenwouden en drukke steden. Deze parkoersen zijn allemaal afkomstig uit de werelden van Sonic en SEGA. Probeer je de weelderige groene heuvels van Sonics Seaside Hill Zone eens voor te stellen?

De Xbox 360-versie wordt extra uitgebreid met Banjo en Kazooie, met hun Bolt Bucket-terreinwagen. Door de nauwe samenwerking met de studio van Rare is het mogelijk om met Banjo en Kazooie het op te nemen tegen de verschillende personages uit de renstal van SEGA. Ook is het mogelijk om je persoonlijke avatar te gebruiken in de race, waarbij je samen met je Xbox Live vrienden het kan opnemen tegen elkaar.

De Nintendo Wii wordt ook niet overgeslagen, want op de Wii is het mogelijk om met je Mii-personage het op te nemen tegen de blauwe egel. De Wii versie wordt tevens gebundeld met stuurtje.

Het principe van Sonic & SEGA All-Stars Racing is het meest vergelijkbaar met Mario Kart; onderweg kun je wapens oppikken, zoals Sonic-turboschoenen, welke je kunt gebruiken om de andere op de baan lastig te maken. Ook is het mogelijk om de unieke All-Star move inzetten. Er kan uiteindelijk maar één de winnaar zijn.

Sonic & SEGA All-Star Racing is 26 februari van dit jaar verkrijgbaar voor de PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS en Pc. De game is te spelen vanaf zeven jaar en ouder.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?