Preview: Super Mario 3D Land

Mario duikt in veel games op. Maar toch zie ik de loodgieter liever in zijn eigen avonturen. Ik heb bij Nintendo op kantoor kennis kunnen maken met de demo van Super Mario 3D Land voor de Nintendo 3DS. In de demo kon ik een viertal levels spelen om zo sfeer te proeven van wat deze game allemaal in huis heeft.

onbekend

Super Mario Bros. + Super Mario Galaxy = Super Mario 3D Land
Nintendo heeft eerder aangekondigd dat ze de typische Mario-elementen zouden combineren in een 3D-wereld. Dat doel is in elk geval bereikt als je het mij vraagt.
De game ziet er bijna hetzelfde uit als Super Mario Galaxy en dat is niet zo heel gek ook, want de game is namelijk door dezelfde makers gemaakt.

Er is duidelijk veel inspiratie opgedaan uit Super Mario Bros 3. Er zitten heel veel herkenbare dingen in de game, die me deden denken aan deeltje drie. Ik vind nog steeds dat Super Mario Bros 3. het beste deel is uit de serie, dus heb ik niets te klagen. Zo kun je jezelf veranderen in een wasbeertje en speelde ik een level op het Koopa-schip uit level acht van Super Mario Bros 3.

onbekend

Uitdaging tot in de vezels
De game ziet er ongelofelijk goed uit en de puzzels zijn uitdagend en leuk. Zo speelde ik een level waarbij ik op een soort van plateau-knop moest drukken, waardoor er een platform verscheen, welke na een bepaalde tijd weer inklapte. Deze typische Super Mario Galaxy-elementen gecombineerd met de traditionele Mario-games doen het erg goed, moet ik zeggen. Hier en daar deed ik een misstap, dus aan uitdaging geen gebrek.

De loodgieter in 3D
We zouden zowat vergeten dat we ook nog een 3D-schuifknop op de Nintendo 3DS hadden zitten. Het 3D-effect zorgt voor extra diepte, maar is wederom meer een gimmick dan een complete toevoeging aan de game. Dat geeft wat mij betreft helemaal niks. De game ziet er grafisch fenomenaal uit en dan druk ik het nog zachtjes uit ook. Een Super Mario Galaxy op de Nintendo 3DS, maar dan beter, veel beter.

onbekend

Voorlopig eindoordeel
Wanneer je de Nintendo 3DS nog niet had gekocht, dan heb ik nu een reden voor je om dat zeker te doen. Super Mario 3D Land is namelijk meer dan geweldig. Nintendo combineert oude herkenbare Mario-elementen met de succesvolle Super Mario Galaxy-gameplay.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?