Preview: Super Mario Galaxy

Geplaatst: 1 juni 2006 15:57
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Op de persconferentie van Nintendo presenteerde Nintendo een nieuwe Mario game. De andere games interesseerde me op dat moment niet meer zo veel, ik dacht alleen maar aan het idee dat ik de Wiimote vast zou hebben en Mario kon besturen, wat een heerlijk gevoel leek me dat. Zou de nieuwe Mario hetzelfde met gamers kunnen doen, dan wat Super Mario 64 op de Nintendo 64 met vele gamers deed? Ik heb de vermoedens dat deze Mario nog beter gaat worden, en daar dank ik niet het ruimte aspect aan, maar ook een groot deel aan de Nintendo Wii.

Mario, gaat na zijn zonnige avontuur iets verder van huis weg. Hij gaat namelijk naar de ruimte. Wat hij dan in de ruimte moet doen? Nee geen leven zoeken op Pluto, maar iets geheel anders. Hij is namelijk weer eens op zoek naar Princess Peach, die ontvoerd is door allerlei bizarre figuren, het is zoals gewoonlijk de taak van Mario om Peach te redden van deze gruwelijke wezens.

Na zijn dol dwaze avonturen Super Mario 64 en Sunshine komt nu het allernieuwste avontuur van de succesvolle Italiaanse loodgieter Mario. Mario die in al zijn avonturen wel in de problemen zat, heeft het toch altijd tot een goed einde gebracht en redde Princess Peach toch altijd uit de klauwen van de gemene Bowser en junior Bowser uit Super Mario Sunshine.

Ik heb het al een aantal keren gezegd, het nieuwste Mario deel speelt zich af in de ruimte. Hij moet namelijk Princess Peach uit de handen van vreemde wezens halen, of Bowser hier ook een rol in speeld is nog niet bekend, maar het zou natuurlijk wel goed kunnen, want wie anders zou het gemunt moeten hebben op de lieve prinses? Misschien dat Luigi jaloers op Mario is, maar dit zal zeker het geval niet zijn omdat Luigi altijd de goede broer hoort te spelen.

In de ruimte kan Mario natuurlijk allerlei vreemde en dol dwaze sprongen maken. Hiermee zal de Wii controller en de Nunchuk een grote rol krijgen. Met de nunchuk kan je Mario namelijk vooruit of naar andere kanten laten bewegen, dit kan namelijk door de analoge stick die op de nunchuk geplaatst is. Met de Wiimote kun je Mario ronde bewegingen laten maken dit doe je door snelle ronde bewegingen te maken met je Wiimote. Om op andere planeten te komen, zul je ook deze beweging moeten maken, want met simpele sprongen kom je niet zomaar op een andere planeet terecht. Soms is een simpele beweging niet genoeg, maar moet je ook een eindbaas verslaan. Dit kun op allerlei verschillende manieren doen, je moet bijvoorbeeld de controller goed onder controlle houden maar ook goed kunnen richten.

Ook de camera in Super Mario Galaxy draait helemaal mee met Mario, als je bijvoorbeeld ondersteboven op een planeet hangt, dan blijft de camera ook ondersteboven hangen, dit is in het begin zeker wennen, maar ik weet zeker dat dit allemaal goed gaat komen na een poosje spelen. Wat we op de E3 zagen was nog maar een demo game, en als deze game helemaal af is en we het eind resultaat zullen zien, zal deze game nog veel beter zijn, en nog meer opties bevatten. Al met al word Super Mario Galaxy zeker een goeie nieuwe platform game. En zeker een goeie opvolger van Sunshine, en blaast Nintendo, de loodgieter Mario weer naar de goeie kant.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer