The Elder Scrolls V: Skyrim

  • Ontwikkelaar Bethesda Game Studios
  • Eerste releasedatum 11 november 2011
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3
  • Genre RPG
  • Gameliner score

Preview: The Elder Scrolls V: Skyrim

Het vijfde deel in The Elder Scrolls serie, Skyrim, heeft tot op heden al heel wat handen op elkaar gekregen. Vooral liefhebbers van RPG's kijken uit naar het moment dat ze eindelijk zelf aan de slag kunnen met de game, in plaats van er alleen maar naar kunnen kijken. Tot het zover is zul je het echter toch nog even moeten doen met artikelen als deze. Geen nood, want ik zal je vandaag meenemen op een spannend avontuur door de wereld van Skyrim, een wereld waar alles kan en alles mag.

onbekend

De wandeling
Het is een mooie zomerdag, tijd dus voor een mooie wandeling door het prachtige landschap. In de verte zie ik een ondergesneeuwde bergtop. Het mooie is dat ik daar naartoe zou kunnen gaan als ik dat zou willen. Sterker nog, al het land dat ik om me heen zie kan ik bereiken, of dat nou te voet of te paard is. Terwijl ik verder wandel, zie ik om me heen veel wilde dieren, die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat hun eigen gangetje gaan. Ik kan ervoor kiezen om één van die beestjes in elkaar te hakken om vanavond te eten te hebben, maar ik weet ook dat mijn vrouw op me wacht en ongetwijfeld al een maaltijd in elkaar heeft geflansd.

Experimenteren met spreuken
Ietsje verderop besluit ik om eens even te kijken hoe het ervoor staat met mijn magische spreuken. In elke hand kan ik een willekeurige spreuk gebruiken, waardoor ik zelf kan kiezen welke combinaties op welke momenten het meest effectief zijn. Als ik in beide handen dezelfde spreuk gebruik, zorgt dat zelfs voor een extra sterk effect. Uiteraard is het ook mogelijk om normale wapens zoals zwaarden en schilden te gebruiken. Zoals je al hebt gelezen: alles is mogelijk, alles kan en alles mag.

onbekend

Grotten
Uiteindelijk kom ik uit bij één van de honderdvijftig grotten die de wereld van Skyrim rijk is. Ik heb me laten vertellen dat deze grotten allemaal met de hand gemaakt zijn (oftewel: elke grot is door de ontwikkelaars helemaal handmatig in elkaar gezet), en dat is ook te zien aan het grote detail. Eenmaal in de grot aangekomen, zie ik dat mijn weg wordt versperd door een aantal grotbewoners. Geen nood, want met mijn pijl en boog heb ik ze zo uit de weg geruimd zonder dat ze me ook maar aan hebben horen komen. Door de grot heen kom ik nog meer vijanden tegen, die ik met een combinatie van spreuken en wapens naar het hiernamaals heb gestuurd.

Vechten met reuzen
Aan de andere kant van de grot zie ik eindelijk weer zonlicht, maar ook iets anders. Het blijkt dat een kudde mammoeten en reuzen ervoor gekozen hebben dezelfde weg te volgen als ik, maar gelukkig doen ze me niets zolang ik hen ook geen kwaad doe. Toch besluit ik eens te testen hoe ik ervoor sta en hak ik in op de poten van een mammoet. Ik word onmiddellijk aangevallen door de hele kudde en het blijkt dat mijn keuze achteraf misschien toch niet zo slim was. Wonder boven wonder wordt ik gered door één van de draken uit deze wereld, die de reus van de grond oppakt en meesleurt richting de wolken, om hem daarna genadeloos los te laten. De reus valt te pletter op de grond en ik ben, godzijdank, gered van een gruwelijke dood.

onbekend

Shouts
Toch ben ik nog niet gered. De draak heeft een eigen wil en besluit mij en een paar soldaten in de buurt ook aan te vallen. Gelukkig zijn we in de meerderheid en doen een paar spreuken weer wonderen. De draak valt uiteindelijk neer en dat geeft mij de gelegenheid om de ziel van de draak in me op te nemen. Hierdoor leer ik nieuwe 'shouts' die ik in de toekomst kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een shout waarbij het weer opeens omslaat en de bliksemschichten in het rond vliegen. Heel handig als je in gevecht bent met een draak, want zelfs die zijn niet opgewassen tegen een bliksem die ze raakt.

Quests
Tot zover mijn avontuur. Je ziet dat er in korte tijd enorm veel te beleven valt en dat is misschien ook wel waarom Skyrim zo'n topgame is. Wat je ook besluit te doen, je komt altijd wel in een avontuurlijke en spannende situatie terecht. Uiteraard bevat Skyrim ook een heel quest-systeem met bijbehorende side-quests waar je uren in kunt steken, maar een reis door het immense landschap is misschien wel net zo leuk. De game komt op 11 november dit jaar uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?