Preview: The Legend of Zelda: Skyward Sword

Een game die ik vroeger nooit heb gespeeld, maar de meeste vrienden van mij wel, is Zelda. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom mijn hart nooit sneller klopt dan dat van hen, wanneer er weer een nieuw deel verschijnt.

Aangekondigd
Tijdens de E3 afgelopen voorjaar werd The Legend of Zelda: Skyward Sword aangekondigd door Miyamoto. Afgelopen gamescom ben ik vroeg uit de veren gekropen om de nieuwe Zelda-game te checken op de stand van Nintendo.

Positieve besturing
De nieuwe Zelda maakt volop gebruik van de besturingsmogelijkheden van de Nintendo Wii. Met de Wii Remote Plus bestuur je het zwaard en met de Nunchuk het schild. De controllers werken één op één, wat inhoudt dat ze nauwelijks lag vertonen.
De manier waarop ze de besturing in de game hebben verwerkt werkt erg prettig en zal niet snel gaan vervelen. In de demo moest ik vleesetende planten doden met behulp van het zwaard. Hierbij is de manier waarop je je zwaard vasthoudt belangrijk. Ze hebben deze besturing door de hele game doorgevoerd.

Naast de besturing nog zoveel meer
Door de manier waarop het zwaardvechten in de game werkt wordt een hele nieuwe laag aan strategie en benodigde vaardigheden meegebracht. Zo kwam ik tijdens de demo een grote krab tegen die met zijn scharen in verschillende richtingen op me afkwam. Om deze krab te verslaan diende ik het zwaard in de juiste houding te houden om zijn aanvallen te blocken en succesvol terug te slaan. Naast het zwaard zit er een ruim arsenaal aan wapens in de game, welke je allemaal met de Wii Remote bestuurt.

Sfeer en kwaliteit
Naast dat de game een goede gameplay heeft, doet de game het grafisch ook goed. De wereld wordt weergegeven in een rijk pastelkleurenpalet. Dat het lijkt alsof je in een levend schilderij speelt is dus niet zo gek.

Voorlopig oordeel
Veel van het verhaal en locaties in het spel is nog niet bekend. Je keert dit keer terug naar de stad Skyloft, waar Link gedwongen wordt het kwaad te bestrijden met behulp van de Skyward Sword. De game maakt bijzonder goed gebruik van de Wii Remote Plus en de Nunchuk en dat is alles wat ik je er over kan vertellen.

The Legend of Zelda: Skyward Sword moet begin volgend jaar uitkomen, exclusief voor de Nintendo Wii.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?