Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Tinykin

  • Ontwikkelaar Splashteam
  • Eerste releasedatum 30 augustus 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Avonturen , Platform
  • Gameliner score

Preview: Tinykin - Een avontuur met schattige aliens

Iedereen weet dat ik indie games zeer waardeer. Games als Stardew Valley, Hades en sindskort Roots of Pacha staan zelfs op de lijst van mijn favoriete games allertijden. Nu mocht ik aan de slag met een demo van een andere indie game genaamd Tinykin, waarin je hoofdpersonage Milo moet zien terug te brengen naar diens planeet. Dit doe je met behulp van verschillende kleine wezentjes die je helpen obstakels te overwinnen. Ik trok mijn ruimtepak aan en begon nieuwsgierig aan deze demo.

Vast op aarde

Het verhaal begint met Milo die op een missie naar aarde wordt gestuurd om de voorwerpen daar te onderzoeken. Als zijn ruimteschip neerstort, komt hij vast te zitten in een huis. Gelukkig neemt een kleine mot genaamd Ridmi je onder zijn hoede. Al snel vind je de eerste Tinykin, kleine aliens met allemaal unieke vaardigheden. In de demo ontmoet je de eerste twee soorten. De roze, die heel sterk zijn en de rode die dingen voor Milo kunnen opblazen. Met de hulp van de Tinykin moet je proberen om artefacten, die verdacht veel op gewone menselijke voorwerpen lijken, te vinden. Dit om uiteindelijk een uitvinding te maken om het huis uit te kunnen en waarna Milo kan beginnen met het repareren van het schip.

Tinykin preview1

Verkennen en puzzelen op eigen tempo

Milo is de enige die de Tinykin kan aansturen, dus Ridmi stuurt de kleine alien op pad om de artefacten te vinden. Het eerste artefact vind je al vrij snel en vergt alleen dertig roze Tinykin, maar het tweede en laatste artefact in de demo vergt meer denkkracht. Daarin moet je namelijk de stad van Canctar helpen, voordat ze hun artefact aan Milo toevertrouwen. Nu kun je daar meteen mee beginnen en de demo zo snel mogelijk afsluiten, of je kunt de stad verkennen en de verschillende side quests doen die in Canctar te vinden zijn. Ik besloot voor het laatste te gaan en heb daar zeker geen spijt van. Op die manier ontdekte ik verschillende unieke plekjes zoals de binnenkant van een piano en tv. Het nodigt je uit om alle hoeken te bekijken in de zoektocht naar de artefacten en is ook nog echt leuk om te doen.

Tinykin preview2

Veel potentie

Tinykin ziet er echt prachtig uit. Het heeft een schattige cartoonachtige artstyle. Het geeft een sterk contrast met de realistische achtergronden, wat je het gevoel geeft dat je inderdaad een buitenaards wezen op aarde bent. De controls zijn fijn en duidelijk. Er zit ook een beetje mysterie in Tinykin. Leeft de eigenaar van het huis nog of is de mensheid uitgeroeid net als in Pikmin? Daarnaast vertrouw ik de gids ook niet helemaal, hij is namelijk wel heel enthousiast om de uitvinding in elkaar te zetten. Voor antwoorden op deze vragen moet ik helaas wachten op de volledige release, maar ik zie echt de potentie in Tinykin om een rustgevend platformer-avontuur te worden.

Tinykin preview3

Voorlopig oordeel van Jolien Mauritsz

Hoewel de demo kort was, heb ik mij echt vermaakt met de Tinykin demo. Het lijkt erop dat Tinykin een wholesome avontuur gaat worden en zoals je weet past dat precies in mijn straatje. Ik kijk daarom zeker uit naar de volledige release in augustus, want ik wil zeker weten hoe het verder gaat.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?