Total War: Warhammer III

  • Ontwikkelaar Creative Assembly
  • Eerste releasedatum 17 februari 2022
  • Platformen Pc
  • Genre Actie , Strategie
  • Gameliner score

Preview: Total War: Warhammer III - Hail the Deamon Prince!

Afgelopen donderdag heb ik het genoegen gehad om een preview build van Total War: Warhammer III te mogen spelen. Als groot Total War-fan en fan van de Warhammer-serie, was ik dus helemaal in m'n nopjes. In de paar uurtjes dat ik de game mocht spelen, ben ik toch behoorlijk enthousiast geworden. Ik leg je dan ook graag uit waarom.

Wat een chaos, zeg

Total War: Warhammer III is, net zoals andere Total War-games, een combinatie van turn-based strategy en real-time tactics. Je doet op de map om beurten een zet die kan bestaan uit verschillende acties. Een actie kan bij voorbeeld zijn om je legers te verplaatsen, maar bijvoorbeeld ook je nederzettingen uitbreiden of de bekende diplomacy-optie te gebruiken. Hiermee kun je bijvoorbeeld handel drijven met andere facties, of op zoek gaan naar een nieuwe bondgenoot. In Total War: Warhammer III werkt het precies hetzelfde. Om de beurt kan elke factie zijn zet op de map doen en wanneer er een gevecht uitbreekt, verandert de gameplay van turn-based naar real-time en moet je ervoor zorgen dat je leger het wint van de tegenstander.

In Total War: Warhammer III trek je natuurlijk niet ten strijde met je standaard legertje, maar heb je enorme legers vol met de vreemdste fantasy-figuren. De twee menselijke facties die je kunt spelen, zijn Grand Cathay en Kislev, gebaseerd op respectievelijk het Chinese keizerrijk en Middeleeuws Rusland. Zij trekken ten strijde tegen facties die de vier verschillende Chaos Gods aanhangen, namelijk Khorne, Tzeentch, Nurgle en Slaanesh. Ursun, een van Kislev's goden wordt namelijk gevangengehouden in de Realm of Chaos. De campagne van Total War: Warhammer III speelt zich dan ook zowel in de normale wereld als in de Realm of Chaos af. Om een campagne te winnen, moet je van elke Deamon Prince in de Realm of Chaos een ziel zien te winnen, om Ursun te kunnen bevrijden. Je kunt er echter ook voor kiezen om het pad van het duister te bewandelen. Voel je jezelf meer een schurk in het verhaal, kun je er ook voor kiezen om Ursun aan zijn lot over te laten en de wereld over te nemen door alles en iedereen uit te roeien of aan jouw kant te krijgen.

onbekend

Oh hallo daar, Daemon Prince

Tijdens de gameplay demo mocht ik een paar uurtjes spelen en heb ik dat voornamelijk gedaan met de Daemon Prince, van de Deamons of Chaos-factie. De Deamon Prince is een Legendary Lord met wel hele bijzondere gameplay-mogelijkheden. Hij kan namelijk een leger samenstellen dat bestaat uit alle verschillende units van de vier verschillende Chaos Gods. Hij heeft dan ook een speciale Progression Tree waarbij je ervoor kunt kiezen om of een kampioen te worden van een van de Chaos Gods die je uitkiest, of van elke Chaos God bepaalde eigenschappen en bonussen over te nemen. Er is bij deze factie dus ontzettend veel customisatie mogelijk, wat ik in die paar uurtjes zeker nog niet volledig heb kunnen verkennen.

Naast de normale campagne, zijn er ook nieuwe gameplay-modi voor zowel singleplayer als multiplayer toegevoegd. Zo heb je in de Realms of Chaos de Storm of Chaos, die ervoor zorgt dat magische krachten aan beide kanten van het slachtveld enorm versterkt worden en kun je in de multiplayer-modus het in Domination Battles opnemen tegen anderen in een soort arena stijl. Ook kun je nu de campagne met tot wel acht spelers samen spelen.

onbekend

Voorlopig oordeel van Claudia

Voorlopig ziet het ernaar uit dat ik straks nog wel een tijdje zoet ben met Total War: Warhammer III. De verschillende facties zijn tof in elkaar gezet en met name de Deamon Lord lijkt me ontzettend interessant om te spelen, door zijn veelzijdigheid. Zelf ben ik altijd een groter fan van de schurken uit een game, film, boek, serie of franchise van de helden, dus het is voor mij nog leuker om als een big bad guy door het land te stompen. Het valt nog even te bezien of de Deamon Lord door zijn veelzijdigheid niet veel te sterk wordt ten opzichte van de andere te spelen facties, maar het is sowieso leuk om hem te spelen. Is het al 17 februari?

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?