Check hier alle The Triple-i Initiative content

Preview: Toy Story 3: The Videogame

Geplaatst: 13 juni 2010 18:42
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Meer dan tien jaar na deel twee komt Toy Story terug in de bioscoop en wel op 28 juli van dit jaar. Andy, de hoofdrolspeler uit de film, wordt bijna 18 en zoals het zo vaak gaat als je ouder wordt, veranderen vaak ook je interesses. Andy bereidt zich voor om op zichzelf te gaan wonen.

Bij het opruimen van zijn speelgoed gooit Andy alles in een grote vuilniszak om deze vervolgens op zolder op te bergen. Alleen Woody wordt niet in deze vuilniszak gegooid. Net voordat Andy de zak op zolder wil opbergen schiet zijn zusje voorbij en belandt de vuilniszak met speelgoed op de gang. De moeder ziet de vuilniszak liggen zet hem bij de vuilnis aan de straat.

Gelukkig loopt het allemaal goed af. Het speelgoed wordt in een doos gegooid en weggebracht naar een kinderdagverblijf, waar het lekker ongegeneerd uit elkaar gerukt wordt door meedogenloze peuters. Woody komt in actie en gaat zijn vrienden helpen te ontsnappen uit deze hel.

Tot zover het verhaal. De game zal grotendeels trouw blijven aan het verhaal van de film. Je zult met Woody allerlei stunts moeten uithalen om je speelgoedvrienden te bevrijden.

Sandbox-genre
Naast de verhaallijn uit de film zal er een Toy Box optie zijn, waarin je kunt genieten van de vrijheid die je hebt om rond te lopen in de wereld van Toy Story. Je kunt doen en laten wat je wilt. Je kunt in de Toy Box modus met Woody, Buzz of Jessie het strijdtoneel opgaan. Je kunt je fantasie de vrije loop laten door je eigen avonturen bedenken.

Daarnaast ondersteunt de PlayStation 3 versie de PlayStation Move, waarbij je met de Move-controller heen en weer kunt zwiepen.

Voorlopig oordeel
Het is heel moeilijk te zeggen wat deze game gaat doen. De open wereld is iets totaal anders dan de meeste filmgames doen. De manier waarop je je eigen avontuur kunt beleven zorgt voor heel wat diepgang. De beelden zien er daarbij goed uit. Ik denk dat de game vooral leuk is voor de kleintjes onder ons. Toy Story 3: The Video Game staat gepland voor 18 juni voor de Nintendo Wii, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, pc en PSP.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer