Preview: Twisted Metal Nuke

Geplaatst: 24 november 2010 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Eén van de titels waar ik volgend jaar naar uitkijk is Twisted Metal Nuke. Tijdens de persconferentie van Sony afgelopen E3 werd de game aangekondigd. We kregen de Team Deathmatch in Slaughterdale te zien, waarbij je zoals vanouds elkaar moet neerschieten vanuit verschillende opgevoerde voertuigen.

Oud en verroest
Twisted Metal is een van de langstlopende series op Sony's PlayStation en gaat dus al een aantal jaren mee. Dat er nieuw leven in de serie zou worden geblazen was dan ook geen verrassing.

Knal elkaar naar de schroothoop
Twisted Metal is de naam van een toernooi, waarbij gekken uit de hele wereld het opnemen tegen elkaar in gepantserde voertuigen, uitgerust met toffe wapens. In een grote stad, op het platte land of ergens op een industrieterrein moet je proberen om de rest naar de schroothoop te sturen.

Ook is de irritante clown met zijn ijscowagen weer van de partij. In Twisted Metal Nuke kun je kiezen uit vier teams, de Clowns, de Skulls, de Preachers of de Dolls en je trekt daarmee gezamenlijk de weg op.

Ze komen van alle kanten
De ijscowagen is misschien wel het bekendste voertuig uit de Twisted Metal-serie, maar dit deel doet er een schepje bovenop. Verander je ijscowagen bijvoorbeeld in een robot en schiet daarmee doodskisten uit een lijkenwagen, alhoewel de lijkenwagen niet echt nieuw is in de serie. Echter kun je ook vanuit een opgevoerde helikopter de boel neerknallen.

Gezelschap van andere gekken
Je kunt het met vier spelers offline tegelijk tegen elkaar opnemen. Ook zal er een multiplayermodus aanwezig zijn, waarin je het online opneemt tegen zestien andere gekken uit de wereld.

Voorlopig oordeel
Heel veel is er niet bekend over deze game. Maar wat ik ervan gezien en gelezen heb, ziet het er veelbelovend uit. Als de game me net zoveel weet te boeien als voorgaande Twisted Metal-games, dan heb ik weer eens een game om naar uit te kijken voor de PlayStation 3.

Twisted Metal Nuke wordt ontwikkeld door Eat Sleep Play en zal in 2011 exclusief verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 3.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer