Preview: Warhammer 40,000: Darktide - Most wanted

Geplaatst:

Ik ken een aantal shooters die het co-op element goed doen. Samenwerking op de eerste plek zetten en daarnaast ook een vermakelijk game zijn, is geen gemakkelijke taak. Ik denk aan Deep Rock Galactic, Left 4 Dead en Vermintide als sterke voorbeelden. Laat ik nou net op bezoek zijn geweest bij Fat Shark, de ontwikkelaar achter de laatstgenoemde. Ditmaal was ik echter aanwezig voor een previewsessie van Warhammer 40,000: Darktide. Ik zag dat dit een nieuwe uitdaging was voor de gepassioneerde Warhammer-liefhebbers. Maar wat ik tot nu heb mogen spelen, was simpelweg uitstekend.

Stapje hoger in de samenleving komen

In Warhammer 40,000: Darktide speel je als een convict: een misdadiger. Jij hebt iets onreins gedaan en nu moet je daarvoor boeten! Bewijs jezelf tegenover de Emperor. Hoe ga je dat doen? Nou, samen met andere criminelen ga je op suïcidale missies. Wij mochten aan de slag met een specifieke missie. Eerst moesten we bepaalde koelelementen vinden om vervolgens een belangrijke constructie te repareren. Tijdens deze reis door de hive city Tertium kom je van alles tegen. Het meeste dat je tegenkomt wil jou dood hebben. Van speciale monsters tot de hordes aan kanonnenvoer, telkens kwam er wat anders op je pad. Het voelde als een leuke en gevarieerde missie. Ik ben heel benieuwd hoeveel soorten missies er zijn tijdens de lancering.

Ik pakte de Guardsmen als personage en dit was echt een topkeuze. Elk wapen heeft namelijk een speciale animatie. Ik had als melee-wapen de Chainsword. Het was een flinke machete die je kon aanslingeren als een kettingzaag. De melee-combat uit Vermintide is weer aanwezig en voelt wederom zo goed. Als een heet mes door boter snij en hak je door alle vijanden heen. Iets nieuws wat Darktide doet is een veel grotere nadruk op ranged combat leggen. Ik had een Lasgun en diens speciale functie was een zaklamp. Ja, dat is misschien niet heel bijzonder, maar wel bijzonder nuttig. De Lasgun voelde krachtig, maar ook beperkt. Dit bedoel ik op de beste manier. Je kan niet zomaar alles omver maaien! Als je te lang schiet, dan valt je hele gun uit elkaar en schieten de lasers alle kanten op.

Warhammer 40000 Darktide gamescom preview1

De stad die nooit slaapt

Tertium is een wereldstad. Letterlijk! De hele stad is zo groot als een planeet. Het is een enorm industrieel complex en oogt indrukwekkend. Je voelt je erg klein en kwetsbaar, terwijl je door de smerige gangen van het riool waggelt. Audiovisueel is Warhammer 40,000: Darktide magnifiek. Ze weten uitstekend de sfeer van Warhammer 40,000 over te brengen. Dood en verderf achter elk roestig uiteinde van de vele kamers. Ik ben zelf erg benieuwd naar de personage customization. Ditmaal speel je met een eigen personage en kan je deze zelf aanpassen. De devs hadden al een paar personages klaargezet. Ik speelde als een mix tussen de chef van Ratatouille en Post Malone. Ja, je kunt er leuke dingen mee doen.

Darktide had natuurlijk een andere releasedatum. Op 30 november verschijnt de game op de pc, maar de Xbox Series moet nog even wachten. Ik vroeg hoe deze game ging spelen met een controller en ik kreeg een uitgebreid antwoord. De samenvatting daarvan is simpel: de game heeft ontzettend veel inputs. Deze buttons op een controller zetten is lang niet zo gemakkelijk. Zeker voor de gevorderde spelers is een controller minder ideaal. Fat Shark is echter hard aan het werk om ervoor te zorgen dat het zeer degelijk te spelen is met de controller, wanneer Warhammer 40,000: Darktide voor de Xbox Series verschijnt.

Warhammer 40000 Darktide gamescom preview2

Voorlopig oordeel Bram de Guardsmen

Warhammer 40,000: Darktide was één van mijn favoriete games tijdens gamescom 2022. Dit is misschien niet heel verrassend, aangezien ik zo veel plezier heb beleefd met Vermintide 2. Het lijkt er echter op dat Warhammer 40,000: Darktide nog beter in mijn straatje gaat passen. Sci-fi met brute actie en horrorachtige wezens, daar kan je mij altijd voor opperen. Ik ben blij met de look en feel van de game en het speelde heerlijk weg. Ik kan daarom ook niet wachten om in laat november terug te keren en mijn carriére als reject te vervolgen. For the Emperor!

Bron: gamescom
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Warhammer 40,000: Darktide

Series

Warhammer

Uitgever

Fatshark

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

30 november 2022

Ontwikkelaar

Fatshark

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord