Preview: Warhammer 40,000: Rogue Trader - Da's niet niks!

Geplaatst:
Aangepast: 13 september 2023 20:47

Tijdens gamescom heb ik een heleboel nieuwe games kunnen spelen. Helaas waren niet alle afspraken voor hands-on sessies. Zo kreeg ik Warhammer 40,000: Rogue Trader bijvoorbeeld te zien, maar niet te spelen. Ik mocht bij Owlcat Games langs voor een live gameplaysessie met uitleg. Die uitleg was ook wel echt nodig, want wat is Warhammer 40,000: Rogue Trader een enorm dikke pil, zeg!

Warhammer 40000 Rogue Trader gamescom preview3

Wat gebeurt er allemaal op het scherm?

Mijn live gameplaysessie begon met een uitleg van wat Warhammer 40,000: Rogue Trader nou eigenlijk precies is. Warhammer 40,000: Rogue Trader is een klassieke CRPG die zich afspeelt in het universum van Warhammer 40,000. De game draait om een Rogue Trader en zijn crew in de Kronus Expanse. Nu ben ik lang niet zo bekend met Warhammer 40,000, maar het is tof om te zien dat er nu een andere kant van de enorm uitgebreide Warhammer 40,000-wereld wordt belicht dan die je in andere games ziet.

Tijdens de live speelsessie zag ik een gevecht dat pas erg laat in de game plaatsvindt. De crew bestond al uit meerdere personages die al erg ver gevorderd waren. Zo hebben we Abelard de melee-vechter, Idira de support, Pascal de tech-priest, Jae de rangen-vechter en Marazhai de assassin in het team van de Rogue Trader gezien. In isometrische turn-based tactische gevechten wordt de veldslag uitgevochten. Het positioneren van je personages is daarbij erg belangrijk. Je moet gebruikmaken van tactische posities en dekking om een voorsprong op de vijand te krijgen. Daarnaast heeft elk personage ook nog een enorme hoeveelheid aan speciale vaardigheden die je in kunt zetten. Er gebeurde enorm veel op het scherm en ik had de helft van de tijd geen idee wat er speelde.

Warhammer 40000 Rogue Trader gamescom preview2

Er zal vast nog meer zijn

Doordat ik een gevecht te zien kreeg dat pas erg laat in de game voorkomt, vond ik het maar moeilijk om te volgen wat er op het scherm gebeurde. Er zijn zoveel verschillende vaardigheden waar je uit kunt kiezen en zoveel verschillende mechanics die ik helemaal niet kende en die mij ook niet zoveel zeiden. Het was erg overweldigend, maar ik denk dat het allemaal wel meevalt als je vanaf het begin begint en rustig opbouwt. Dan kun je de verschillende personages en hun speelstijlen een voor een leren kennen en langzaam hun speciale vaardigheden uitbreiden.

Ik heb helaas geen andere gameplay dan alleen dat ene gevecht kunnen zien. Ik weet dat er naast combat namelijk ook nog exploratie in de game zit waarbij je keuzes kunt maken. Ik ben benieuwd in hoeverre dit het verhaal en je personages beïnvloedt en hoe de verhouding tussen de combat-gedeeltes en de rest van de gameplay is. Van wat ik heb gehoord, kun je straks heel wat uren zoet zijn met Warhammer 40,000: Rogue Trader, dus ik hoop dat het ook lang leuk blijft.

Warhammer 40000 Rogue Trader gamescom preview1

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Warhammer 40,000: Rogue Trader lijkt een echte CRPG te zijn met alles erop en eraan. Er zijn een heleboel verschillende vaardigheden die je kunt benutten om het gevecht te winnen. De gameplay die ik heb gezien was enorm overweldigend, maar dat komt natuurlijk ook doordat die gameplay ergens pas voorkomt wanneer je al flink wat uren in de game hebt zitten. Als je van CRPG's houdt en een fan bent van het Warhammer 40,000-universum, dan is Warhammer 40,000: Rogue Trader zeker een game die je moet checken.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Warhammer 40,000: Rogue Trader

Series

Warhammer

Uitgever

Owlcat Games

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

7 december 2023

Ontwikkelaar

Owlcat Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord