Tech: Alles over de Nintendo 3DS

Nintendo heeft alweer enige tijd geleden de Nintendo 3DS uit de doeken gedaan de eerste console die een driedimensionale game-ervaring biedt zonder bril. Wouter en Alex zijn begin februari naar Amsterdam afgereisd om uitgebreid kennis te maken met de Nintendo 3DS op het kick-off event. In dit item nemen we alle plus en minpunten van het apparaat met jullie door.

Specificaties

- Gewicht: 226 gram
- Het bovenste scherm is 3,5" en kan 3D-beelden tonen (d.m.v. vloeibare kristallen) en is daarnaast 10% groter dan het scherm van de DSi.
- Het 3D-effect kan met een slider uitgezet of versterkt/afgezwakt worden.
- Het onderste scherm is 3" en kan alleen 2D-beelden tonen.
- 2 VGA-camera's op de achterkant voor het maken van 3D-foto's en een camera aan de voorzijde.
- Bewegingssensor.
- Gyrosensor (ook een soort bewegingssensor).
- Wi-Fi-ontvanger (WPA, WPA2 en WEP ondersteuning).
- Mogelijkheid tot afspelen van 3D-films.
- Accu (1300mAh, 5Wh) met ongeveer 3 tot 5 uur 3D speeltijd en 5 tot 8 uur voor gewone DS spellen.

Driedimensionaal gamen

Aan de zijkant van de Nintendo 3DS zit een schuifje waarmee je het 3D beeld van de handheld kunt uit- of aanzetten. Het uitzetten kan een hoop stroom besparen, zoals al blijkt uit de specificaties.

Features

De Nintendo 3DS krijgt kort na de release een aantal opties. Eén van deze opties is Mii Maker. Doormiddel van de ingebouwde, driedimensionale camera zet de handheld jouw foto om in een Mii-karakter. Je kunt deze opslaan op je SD-flashkaart en gebruiken als avatar.
Naast Mii Maker zit er ook een feature genaamd Spotpass op. Spotpass is software die doormiddel van Wi-Fi nieuwe updates en content download. Dit gebeurt wanneer je de Nintendo 3DS in de slaapstand hebt gezet. Je kunt hem dus dichtklappen, zoals je een Nintendo DS dichtklapt, in je tas stoppen en ondertussen download hij allerlei updates op je Nintendo 3DS. Er zal dan een blauwe LED-lampje gaan branden bovenaan je Nintendo 3DS. Via de Notificatie App kun je zien welke content je uiteindelijk hebt ontvangen.

Naast de Spotpass bevat de Nintendo 3DS ook de Tagmodus, software die met andere Nintendo 3DS-systemen communiceert en content deelt met anderen, waaronder highscores en gegevens van je Mii-karakter.
Wanneer iemand die voorbij komt wandelen toevallig een Nintendo 3DS bij zich draagt, dan zal het apparaat verbinding maken met jouw 3DS en wanneer er een zelfde game gespeeld wordt, zal de Nintendo 3DS automatisch een gevecht aangaan.

Shoppen via de eShop

Net als de Nintendo DSi zal de Nintendo 3DS een online shop bevatten. Je kunt via deze shop alle oude games van de Nintendo DS en GameBoy aanschaffen, maar ook downloadbare content middels je credit card of prepaid kaart, welke verkrijgbaar zal zijn in de winkel.

Friendcodes blijven bestaan

Nintendo houdt de vervelende friendcode aan. Met deze friendcode kun je zien wat je vrienden aan het spelen zijn en of ze online zijn. De friendcode is nu wel uniek en gekoppeld aan het apparaat dat je hebt, dus elke Nintendo 3DS heeft zijn eigen friendcode.

De Nintendo 3DS is verkrijgbaar vanaf 25 maart en heeft vanaf de launch enkele toffe titels.

"Driedimensionaal

Wouter: Eindelijk een handheld die iets origineels brengt! 3D is heel vet, maar is in mijn ogen nog niet helemaal uit de verf gekomen. De 3DS is een uitgelezen kans voor ontwikkelaars om met het effect te spelen en te kijken wat het vetst is. Er zijn al een paar games die ik wil spelen en ook het 3D foto's maken lijkt me geweldig. Kom maar op met die 3DS!

Alex: Het driedimensionale zelf is niet uniek natuurlijk, maar voor een handheld en zonder bril of ander voorwerp voor je ogen is het wel iets unieks. Niet voor alle games is het weggelegd, maar het voegt zeker wat toe aan de gameplay-ervaring. Doormiddel van het schuifje aan de zijkant van de Nintendo 3DS kun je zelf bepalen of je de game met of zonder diepte speelt.

"Korte batterijduur"

Wouter: De 3DS heeft een flinke naam hoog te houden. Het is de eerste handheld die een 3D-effect op het scherm weet te toveren. Jammer genoeg gaat de batterij niet lang mee en om thuis te zitten met je handheld vind ik ook maar niks. Ik ben in ieder geval overtuigd van het effect. Nu de games en het gebruik van het effect nog.

Alex: Helaas heeft elk voordeel ook zo zijn nadeel, want de Nintendo 3DS snoept enorm veel van zijn accu. Zo kwam het regelmatig voor dat een game tijdens het spelen werd beëindigd door een gebrek aan power.
Doormiddel van het schuifje kun je het wel doseren, maar het is toch wel jammer dat je met een draadloos apparaat, dat vaak meegaat op reis, niet langer dan acht uur kunt spelen.

onbekend

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?