Tech: Alles wat je wilt weten over de iPhone 4S

Geplaatst: 4 oktober 2011 21:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Mensen waren negatief verrast toen Apple de iPhone 4S aankondigde. Iedereen dacht namelijk dat er een iPhone 5 zou komen. Hoewel de cyclus logisch is (iPhone 3G in 2008, iPhone 3GS in 2009, iPhone 4 in 2010, iPhone 4S in 2011, iPhone 5 in 2012?), dachten mensen alsnog een iPhone 5 te zien.

De iPhone 4S ziet er vanaf de buitenkant hetzelfde uit. Het is de binnenkant die telt bij deze upgrade. Zo zit er nu een A5 processor in. Dezelfde processor als in een iPad 2. Infinity Blade 2 Epic's vervolg op haar hit iOS-game, werd ten toon gesteld op de iPhone 4S en zag er verbazingwekkend goed uit. Dankzij de nieuwe processor kunnen games er zeven keer zo mooi uitzien. Infinity Blade 2 zal dan ook alleen op de iPhone 4S zo mooi speelbaar zijn.

De camera is ook verandert. Zo zitten er nu acht megapixels in, in plaats van vijf. Daarnaast zijn er verschillende veranderingen gemaakt om de witbalans te verbeteren en de kleuren echter te maken. Uiteraard is het nog kijken hoe de foto's het zullen doen in een standaard omgeving.

Tot slot kondigde Apple Siri aan. Siri is je persoonlijke assistent tegen wie je praat op je iPhone. Dit gaat verder dan Voice Command. De vragen die je kunt stellen zijn veel complexer. Je kunt bijvoorbeeld; 'moet ik een regenjas aan?' vragen en Siri kan daar goed antwoord op geven. Siri heeft toegang tot alles en leert jou naarmate je het meer gebruikt beter kennen. Naast Siri kan je nu ook sprekend tekst invoeren op de iPhone 4S. Nederlands staat er nog niet tussen als taal, maar dat zal snel gebeuren.

De opslag van de iPhone 4S is opgeschroefd naar 64GB. Dit is wel gelijk de duurste iPhone. Naast opslag is ook de batterij sterk verbetert. Ook AirPlay Mirroring, een functie die we op de iPad 2 al gezien hebben, zal naar de iPhone 4S komen. Airplay Mirroring zorgt ervoor dat je het beeld van je iPhone 4S of iPad 2 fullscreen kunt sturen naar je televisie.

De iPhone 4S komt 28 oktober uit in Nederland. De Amerikaanse prijs zal 199 dollar worden. Een europrijs is nog niet bekend. Een nieuwe iPhone betekent ook prijsverlagingen op oude iPhones. De iPhone 4 is nu voor 99 dollar met een abonnement aan te schaffen en de iPhone 3GS is gratis bij een abonnement.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer