Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Tech: De nieuwste snufjes op gamescom 2016

Geplaatst: 11 september 2016 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Wat is een onmisbare factor voor gamers? Inderdaad, hardware! Tijdens de gamescom worden allerlei nieuwe snufjes en technieken getoond. Diverse bekende merken laten zien wat zij in huis hebben. Gelukkig zijn er ook tal van 'kleinere' ondernemingen te vinden, wat de beurs erg aantrekkelijk maakt. Ondanks de vaak wat saaie uitleg over technische feitjes is het uitproberen van deze nieuwste technologieën verrassend interessant! Verschillende bedrijven hebben hun kersverse producten én ideeën met ons gedeeld. Onze bevindingen zijn hieronder te lezen.

AOC verdiept zich in Virtual Reality

Het electronicamerk AOC, gevestigd in Amsterdam, heeft tijdens de gamescom een aantal mooie, nieuwe producten getoond. Met de nieuwe AGON-monitoren gaan zij de strijd aan met andere grote merken. De beeldschermen zijn voorzien van gratis te gebruiken AMD-technologie, wat de kosten aardig beperkt. Bovendien zijn alle AGON-producten uitgerust met QHD, een resolutie die tussen Full HD en 4K in zit. De styling is overigens ook erg mooi, met bijvoorbeeld aanpasbare LED-verlichting. Ook is er een handige houder aanwezig voor een eventuele koptelefoon.

Tevens heeft AOC een monitor aangekondigd met liefst 240 Hz, iets waarmee zij de concurrenten ver voor blijven. Dit scherm komt op december op de markt. In totaal komen er zes monitoren uit de fabriek rollen. Naast de gewone schermen komt het bedrijf met AGON-curved modellen. Deze twee monitoren zijn nog in ontwikkeling, maar komen binnenkort op de markt.

Naast deze nieuwe monitor-lijnen had AOC een grote verrassing voor ons: de AOC VR, welke nog volop in ontwikkeling is, komt eraan! De bril gaat slechts 399 euro kosten, minder dan de meeste andere bestaande modellen. Ondanks deze 'budget-prijs' voelt de bril erg stevig aan. Er is zelfs gedacht aan de brildragende gamers onder ons! Eind dit jaar gaat de fabricage beginnen.

Besturen is een makkie met Nacon

Nacon is een bedrijf dat probeert de beginnende gamer te voorzien van allerlei accessoires - voor een redelijke prijs. Ze hebben niet alleen productielijnen met muizen, controllers, en hoofdtelefoons met prijzen die onder de 60 euro vallen, ze zijn tevens bezig aan iets opmerkelijks. Op dit moment is, in samenwerking met een Franse speler van first person shooters, een nieuwe controller in ontwikkeling. Veel pro-gamers die met een controller op de computer spelen, maken speciale profielen aan voor bepaalde games. Hierdoor zijn de knoppencombinaties perfect te programmeren en is het spel een stuk beter te spelen.

Nacon presenteert de Alpha Pro. Met deze controller is het mogelijk om vier verschillende profielen te programmeren en te wisselen tijdens het spelen. Je kunt tevens games spelen die normaal geen ondersteuning aanbieden voor controllers! De computer ziet de controller namelijk als een muis. Mocht de balans van de controller niet goed zijn afgesteld, dan kan je dat laten aanpassen met gewichten. Bovendien zitten er vier extra knoppen op de achterkant. Het beste aan de Alpha Pro? De prijs blijft waarschijnlijk rond de 100 euro en hij komt in oktober al op de markt!

RIG-modellen van Plantronics

Op de gamescom maakte we kennis met de line-up van gaming-headsets van het Amerikaanse bedrijf Plantronics. Plantronics is redelijk onbekend in de game-industrie, terwijl het bedrijf op het gebied van headsets al decennialang meegaat. De eerste man op de maan communiceerde bijvoorbeeld via een Plantronics-headset. Plantronics is tevens een bekend merk in de callcenterwereld.

Plantronics heeft met de RIG 500HS een eerste voorzichtige stap gezet richting de game-industrie en daar worden dit jaar én begin volgend jaar enkele nieuwe modellen aan toegevoegd. Zo verschijnt er een nieuw basicmodel, de RIG 400HS, voor vijftig euro op de markt. De RIG 600HS, een premium model, verschijnt voor ongeveer 70 euro. Deze headset kun je ook als hoofdtelefoon dragen om muziek te beluisteren op de telefoon. Alle RIG-modellen zijn redelijk hetzelfde en bevatten allerlei afneembare componenten, zoals de hoofdband, microfoon, en oorschelpen die vervangbaar zijn. Het premium model heeft dan toevallig geen afneembare hoofdband en is daarmee dus redelijk uniek in zijn soort binnen deze lijn. De RIG 800HS is de enige draadloze gaming-headset van Plantronics, maar dit model bevat wél alle vervangbare onderdelen. De draadloze headset is ook het duurst, namelijk 150 euro, maar gaat wel (als deze helemaal opgeladen is) 24 uur lang mee. Dat is onwijs lang voor een draadloze gaming-headset.

Voor de PlayStation VR komt Plantronics met de RIG 4VR op te proppen. De oorschelpen van dit model zijn iets smaller, waardoor het goed over de bril heen past. Het geluid is ook iets accurater gepositioneerd tijdens het gamen. De prijzen van deze modellen variëren van 50 tot 150 euro en zijn lekker duurzaam in gebruik door de afneembare en vervangbare onderdelen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer