Tech: Deze CES 2022 aankondigingen mag je niet missen

Het grootste hardware en technologie-evenement van het jaar, CES 2022, is alweer klaar. Ondanks dat de wereld op zijn kop staat, zijn er toch veel nieuwe en gave producten die binnenkort op de markt komen. Ik heb daarom een samenvatting gemaakt van de drie leukste dingen die mij waren opgevallen. Het zal je niet verbazen dat als gamer de dingen die me waren opgevallen, allemaal een grafisch element hebben.

PlayStation VR 2

Sony had een verrassing in petto tijdens CES 2022. Ze onthulde een paar details van de verwachte next-gen VR-headset voor de PlayStation 5 samen met een klein kijkje op een nieuwe game. De hardware, die heel verrassend PlayStation VR 2 wordt genoemd, is bedoeld om te innoveren. De nieuwe headset heeft bijvoorbeeld eye tracking en controllers met haptic feedback, die Sense Controllers worden genoemd. De eye tracking zorgt ervoor dat een nieuwe techniek genaamd fovea rendering kan worden toegepast. Daarmee wordt de plek waar je kijkt met de fovea in je oog nog beter gerenderd. Hierdoor wordt het efficiënter om een duidelijker beeld te krijgen in VR. De Sense Controllers laten je dingen voelen in de VR-wereld door middel van vibraties. Deze technologieën zijn niet nieuw binnen alle bestaande VR-technologie, maar het is goed om te zien dat PlayStation bij de tijd blijft. Sony heeft VR niet afgeschreven als een hype die nu weer voorbij is.

De nieuwe VR-headset krijgt ook veel andere upgrades. De resolutie van het scherm gaat van HD naar 4K. De kijkhoek is ook omhooggegaan van 100 naar 110 graden. Er kan nu veel meer worden weergegeven in de headset en daarom is het begrijpelijk dat ze het renderen veel sneller willen maken met technieken als foveated rendering. In de persconferentie werd ook onthuld dat de game Horizon Call of the Mountain eraan komt voor de PlayStation VR 2. De game speelt zich af in dezelfde wereld als Horizon en zal de sterke punten van de headset naar voren brengen.

Asus Zenbook 17

Als je onderweg of op reis graag aan een computer wil zitten loop je vaak tegen een dilemma aan. Wil je een handzame laptop met een klein scherm of een grote zware laptop met een groter scherm. Daar is nu een oplossing voor met de Asus Zenbook 17. De laptop is eigenlijk een groot zeventien inch scherm dat je kan opvouwen. Hierdoor kun je het op veel verschillende manieren gebruiken. Helemaal uitgevouwen is het een heel groot tablet of als je een klein handzaam toetsenbordje erop aansluit, is het een pc. Als je de laptop half openvouwt krijg je de meet traditionele laptop ervaring alleen is het toetsenbord een touch screen.

Het is niet het eerste vouwbare scherm of de laptop met vouwbaar scherm, maar het is wel de grootse en meest veelzijdige laptop in deze categorie. Daarnaast ziet het eruit alsof het zo uit een cyberpunk film of game komt. De laptop is gevuld met krachtige hardware, maar niet genoeg om iedere gamer blij te maken. Het is daarom een goede aanvulling als je thuis al een krachtige pc of console hebt staan. Dan neem je de Zenbook 17 mee op reis om je daar ook goed te kunnen vermaken.

Samsung Freestyle

Over op reis gesproken, veel mensen nemen tegenwoordig portable bluetooth speakers mee om met vrienden van muziek te genieten. Ik ben hier zeker schuldig aan. Nu heeft Samsung hier een stapje bovenop gedaan met de Samsung Freestyle. Als je naast muziek luisteren ook iets leuks wilt kijken met je vrienden is dit naast een speaker ook een HD-beamer. Via Bluetooth kun je media naar de projector sturen of je scherm delen. Zo kun je overal waar je bent samen een film kijken of, als je niet zonder kunt, kun je ook samen Twitch kijken.

Ook hier is dit niet de eerste, maar deze portable beamer is wel heel slim en krachtig. De projector is zo krachtig dat het beeld nog steeds helder is als je het projecteert ter grootte van een 100 inch scherm. De sensoren in de Freestyle kunnen de kleuren van de muur detecteren en daarvoor compenseren. Hierdoor kun je ook kijken op een gekleurde muur met maar een klein beetje kwaliteitsverlies. Ook kun je hem inschroeven als een lamp in bijvoorbeeld de lamp boven je eettafel en dan daarop projecteren. Daarnaast is het apparaat slimmer dan de gemiddelde smart-tv en kun je er dus veel leuke dingen mee doen.

Ik heb helaas geen PlayStation 5 thuis staan dus voor mij is de PlayStation VR 2 geen optie. De Zenbook 17 en Freestyle klinken wel aantrekkelijk. Als mijn laptop ooit aan vervanging toe is lijkt me de Zenbook een goede vervanging. De Freestyle is voor mij een leuke gadget om te hebben. Als ik hem zou hebben weet ik genoeg dingen te bedenken waarvoor ik hem zou gebruiken. Heb ik hem nodig? Nee. Wil ik hem toch hebben? Ja! Welke aankondiging op CES vond jij het tofst?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?