Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Tech: Gamingheadsets: een belevenis op maat voor iedereen

Geplaatst: 21 augustus 2015 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Geluid is een belangrijk punt als het aankomt op gamen, daar valt niet over te twisten. Het aanschaffen van een nieuwe koptelefoon voor bij het spelen van de vetste games is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als je voor de ultieme game-ervaring gaat. Het geluid van deze apparaten wordt steeds beter weergegeven en ze worden met steeds meer functies uitgerust. Met een bereik van 20 Hz tot 20 kHz is alles ook goed te horen, maar welke koptelefoon is het beste geschikt voor het gamen? Bij het kopen van een nieuwe koptelefoon voor het gamen is het verstandig goed naar de specificaties te kijken.

Koptelefoons zijn tenslotte beschikbaar met verschillende functies, modellen én van verschillende merken. Wat bij het gamen absoluut niet kan ontbreken, is de microfoon om altijd in contact te staan met onze teamleden. Dus kunnen we al veel headphones wegstrepen. Toch blijft de keuze uitgebreid. Veel fabrikanten produceren koptelefoons die zorgen dat je helemaal op kunt gaan in de games die jij graag speelt. Turtle Beach, Tritton en Sennheiser hebben bijvoorbeeld al toffe modellen uitgebracht.

Bron: Headphones100

Gamingheadsets voor het beste geluid

Je zult ze vast wel kennen: de gamingheadsets. Smaken kunnen verschillen, maar dit zijn koptelefoons die speciaal gemaakt zijn voor ons gamers die meer uit hun favoriete games willen halen en dus niet kunnen ontbreken. Tegenwoordig beschikken ze over diverse functies, waardoor je al kunt genieten van een surround sound. De communicatie met je teamleden verloopt vlekkeloos en de tegenstander zijn we hierdoor net weer een stapje voor. Een goed en helder geluid is zeker bij actiegames en shooters onmisbaar!

Aansluitingen op maat

Voor iedereen is wel een passende headset te vinden. Ben je van plan een nieuwe headset te kopen? Dan is het natuurlijk van belang dat hij goed bij jou past. Hierbij kan de keuze al gemaakt worden voor een koptelefoon met snoer. Liever wat meer bewegingsvrijheid? Dan kies je natuurlijk voor een draadloos exemplaar. Voor de sound maakt het niet uit waar je voor kiest, de game wordt prachtig ervaren!

Dat is echter niet het enige. Ook de aansluiting moet op gelet worden. Ga je bijvoorbeeld voor een USB-koptelefoon of toch eentje met een mini-jackaansluiting? Bovendien moet hij bij jouw console passen. Voor je PlayStation, Xbox of pc, een geschikte headset is redelijk eenvoudig te vinden. Let hier bij het kiezen van een koptelefoon dus goed op, want ook al zijn ze eenvoudig te vinden hij moet wel bij jou passen!

Wat is jullie ervaring met headsets en games?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer