Tech: OMEN pakt uit op gamescom

Geplaatst:
Aangepast: 22 augustus 2019 14:30

Het zonnige Keulen was deze week het decor voor de persbriefing van OMEN. Na een reeks aankondigingen van nieuwe producten voorafgaand aan het grote evenement, werden deze tijdens de beurs gepresenteerd aan de media. Ook het vernieuwde HP Transceptor-assortiment werd meegenomen in de briefing. Maar er was niet alleen iets te beleven op het gebied van hardware, ook softwarematig laat OMEN zich graag zien om de gamer te bedienen.

Foto: OMEN©

OMEN Command Centre

Met oog op het aanbieden van een totaalpakket aan gamers heeft OMEN het Command Centre ontwikkeld. Deze software is beschikbaar voor iedere Windows 10 pc en vormt het hart van jouw game ervaring. De software levert een actieve bijdrage aan jouw gaming carrière door de analytische gegevens van de games die je speelt om te zetten in een gefundeerd advies, waarmee jij je skills naar een hoger niveau kunt tillen. Coaching biedt nu een eerste ondersteuning voor League of Legends, maar daar worden op termijn meer games aan toegevoegd. Hier kun je te raden gaan op welk front jij je spel nog kunt verbeteren zodat je je kunt focussen op het verbeteren van je spel. Met de nieuwe Profiles-funtie kun je diverse thema's instellen voor je OMEN pc's en accessoires. Denk hierbij aan de kleurinstellingen van je toetsenbord en muis. Deze nieuwe functie biedt ook ondersteuning voor het OMEN Sequencer-toetsenbord en de OMEN Photon-muis.

Met het oog op de vele launchers vormt het Command Centre ook een verzamelplaats voor al jouw games. Met My Games heb je toegang tot al je games op een centrale plek. Ook wordt er bijgehouden hoeveel tijd je besteed aan de games die je speelt, zelfs als je deze vanaf een andere locatie dan het Command Centre opent. My Games detecteert zelf of er games op je pc geïnstalleerd zijn. Hierdoor hoef je dus niet handmatig al je games zelf toe te voegen. OMEN beloont je ook graag voor het gamen. Met Rewards kun je prijzen verdienen door te doen wat je het liefste doet. Zo ontvang je bijvoorbeeld een gratis pizza of een OMEN kortingscoupon als je binnen een bepaalde tijd specifieke games speelt. Momenteel is dit nog in de bètafase in Amerika. Volgend jaar verschijnt dit ook in Europa.

Gear voor gamers

Door een aantal nieuwe producten aan de line-up toe te voegen richt OMEN zich ook tot de eSporters van deze wereld. De OMEN X 27 beschikt bijvoorbeeld over een Quad HD2 beeldscherm met een resolutie van 2560 x 1440. Met een 240Hz display en een responstijd van 1 ms is de OMEN X 27 een zeer competitieve monitor. Ook de verlichting kan via het OMEN Command Centre worden bediend. OMEN heeft ook de Mindframe koptelefoon verbeterd met de Mindframe Prime. Hierbij is veel rekening gehouden met de gehoorde kritieken op de Mindframe. Zo is de koeltechniek verbetert en is er noise reduction toegevoegd om achtergrond geluiden tot een minimum te beperken. Via het Command Centre is het ook mogelijk de koptelefoon geheel naar eigen smaak in te stellen middels de equalizer.

Niet helemaal nieuw, maar niet minder indrukwekkend is de OMEN X 2S 15 gaming laptop. Het subtiele design van de laptop verhult dat er een beest onder schuilgaat. Het meest opvallende aan deze laptop is dat deze beschikt over een dual-screen. Hierdoor krijg je een beetje het idee van de Nintendo DS. Het tweede scherm is als het scherm van een smartphone. Als je bijvoorbeeld een website naar dat scherm sleept, wordt deze automatisch aangepast naar dat scherm. Dankzij het innovatieve mirrorscreen-systeem is het mogelijk een gedeelte van je hoofdscherm naar het tweede scherm te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een minimap tijdens het gamen. Selecteer je bijvoorbeeld een menu om naar je tweede scherm te brengen, dan kun je dat menu ook bedienen via de touch-screen het onderste scherm. Dit alles maakt de OMEN X 2S 15 uitermate geschikt om op te gamen.

Foto: OMEN©

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord