Check hier alle The Triple-i Initiative content

Tech: Wat is nieuw aan de iPhone 4?

Geplaatst: 8 juni 2010 14:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Zojuist heeft Apple de nieuwe iPhone aangekondigd. Het opmerkelijke is dat het apparaatje iPhone 4 gaat heten en niet zoals je zou verwachten 4G. Een aantal maanden geleden werd de nieuwe iPhone al gelekt, doordat een Apple medewerker de iPone in een plaatselijke café had laten slingeren.

De iPhone 4 is in vergelijking met de iPhone 3GS een behoorlijke verbetering. De iPhone 4 werd door de man in zijn gebruikelijke spijkerbroek en zijn zwarte blouse onthuld. We hebben het hier over de man achter Apple, Steve Jobs.

Wat is nieuw?
Ze hebben met de iPhone 4 een hele nieuwe standaard neergezet. Het besturingssysteem is ook niet meer iPhone OS, maar iOS. Door de metaalconstructie van de iPhone 4 functioneren de randen als antenne. Het glas is ook een stuk sterker dan eerst. Daarnaast is de achterkant ditmaal ook van glas. Veel gebruikers van de iPhone 3G(S) hadden last van de lage batterijduur. De iPhone 4 moet 40 procent langer meegaan dan zijn voorganger. Net als de iPad zal de iPhone 4 op de Apple A4-processor draaien. Deze processor heeft een kloksnelheid van 1 gHz

Oogverblindend goed
De iPhone 4 bevat een 5 megapixel, met vier keer digitale zoom camera. De camera heeft de mogelijkheid om in 720p HD video's op te nemen. Er zit ook een LED-flitser op de achterkant. Op de voorkant van de iPhone 4 zit een camera waardoor je nu ook kunt videobellen via een programma genaamd FaceTime. FaceTime zit geïntegreerd in het belprogramma van de iPhone. Videobellen werkt alleen als beide gebruikers een iPhone 4 hebben en allebei op een WiFi netwerk zitten.

De resolutie van de iPhone 4 heeft vier keer meer pixels dan voorheen. Wat neerkomt op 960 bij 640 pixels (326p). Meer dan het menselijk oog aan kan, aldus Apple. Ook bevat de iPhone 4 een nieuw soort gyroscoop.

Hoe zit het met games op de iPhone 4?
Wat betreft de games is er niet veel bekendgemaakt. Er zal een Guitar Hero-game verschijnen voor de iPhone 4, maar ook de razend populaire game FarmVille zal uitkomen voor de nieuwe iPhone. De gyroscoop zal ook voor nieuwe soorten gameplay gaan zorgen.

Wanneer verkrijgbaar?
De iPhone 4 zal 24 juni verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Japan. In juli zullen nog eens in achttien andere landen de iPhone verkrijgbaar zijn, waaronder Nederland. Je kunt de iPhone 4 aanschaffen als 16GB of 32GB editie. In de Verenigde Staten bètaal je 199 dollar voor de 16GB editie van de iPhone 4 en 299 dollar voor de 32GB. De iPhone 3G gaat volledig uit de productie en de 3GS zal in prijs verlaagd worden en alleen in 8GB variant verkrijgbaar zijn.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer