Tech: Welke televisie is het beste voor gamen?

De televisieschermen worden steeds groter. De fabrikanten beloven dat het beeld steeds beter wordt. De schermen worden steeds scherper, duurzamer en groter, maar welk scherm biedt ook de juiste kwaliteit voor gamen?

LED tv voor goede verlichting
Smaken verschillen, maar de meeste gamers zullen het er over eens zijn dat LED-tv's de beste televisies zijn voor gamen. De nieuwste LED-tv's hebben veel opties, waardoor jij het beeld kunt afstellen op de game modus. Hierdoor kun je de beeldsnelheid instellen op 100 Hz. Dit zorgt ervoor dat het beeld zich sneller ververst. Hierdoor blijft het beeld scherper en krijg je geen waas. Zeker bij racespellen en actiegames is dit belangrijk. Voor de game beleving, maar ook om je ogen genoeg rust te geven. Bij vaag beeld moeten je ogen zich harder concentreren.

onbekend

De juiste ingangen ene aansluitingen
Als je een televisie gaat kopen waar je van plan bent om veel op te gaan gamen, let dan op de ingangen. Heeft hij genoeg HDMI-ingangen? Hiermee kun je gameconsoles aansluiten. Heb jij verschillende spellen voor PS3 en Xbox? Dan is het handig als je beiden consoles op de tv kun aansluiten, zonder dat je de hele tijd hoeft te wisselen.

En dan nog het geluid
Je wilt natuurlijk een realistische gamebeleving hebben. Goed beeld is daar belangrijk bij, maar ook het geluid draagt daaraan bij. Bose, LG en Sony hebben televisies waar ingebouwde speakers inzitten. Toch geeft een goed surround sound systeem de beste beleving. Hierdoor zit je middenin het geluid en krijg je het gevoel dat je middenin de game zit.

Wat is jullie ervaring met televisies en games?

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?