Terugblik: Civilization: Revolution, Mass Effect en Battlefield: Bad Company

Geplaatst: 25 december 2008 12:16
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

juni begon met het nieuws dat grootmeester Hideo Kojima naar Amsterdam zou komen voor een signeersessie ter ere van de Metal Gear Solid 4-release. Verder verschenen er begin juni beelden van het nog steeds niet verschenen Duke Nukem Forever. Nintendo liet weten een harde schijf voor de Wii voor geeks te vinden, en dat terwijl er met WiiWare, de Virtual Console en nu ook Guitar Hero: World Tour steeds meer opslagruimte nodig is.

Ook Electronic Arts kwam met opvallende dingen. Allereerst zei de uitgever alle Spore-creaties te monitoren, aangezien er een aantal seksueel getinte creaties verschenen. Dat zou nog eens heel wat werk worden, aangezien later in de maand ook bekend werd dat dankzij de lage systeemeisen een hoop mensen de game konden spelen. Naast Spore had EA ook nieuws over voetbal: de uitgever had het aankomende EK 2008 al gesimuleerd met UEFA Euro 2008. Volgens de game werd Nederland in de poule uitgeschakeld, won Portugal de finale van Italië en werd Christiano Ronaldo de belangrijkste speler. We weten allemaal hoe het echt is verlopen

Sony kwam in juni met een hoop aankondigingen. Zo werden de eerste Platinum-games bekendgemaakt, kondigde men de filmdienst voor de PS3 officieel aan, lieten ze weten dat de DUALSHOCK3-controller begin juli naar de PS3 zou komen en bevestigde Sony ook nog dat het ingame XMB-menu voor de PlayStation 3 zou verschijnen. Voor Sony's PSP kwam slechter nieuws naar buiten: ontwikkelaar Ready at Dawn (van o.a. Daxter en God of War: Chains of Olympus) maakte bekend geen PSP-games meer te ontwikkelen.

Microsofts grootmeester Bill Gates ging 27 juni met pensioen. Opvolger van Gates werd Steve Ballmer. Gates zelf zou zich gaan richten op zijn Bill & Melinda Gates Foundation. Over Microsofts Xbox 360 dook verder het gerucht op dat er een soort PlayStation Home kwam, maar dan voor de Xbox 360. Het gerucht werd bijgestaan door foto's van Avatars.

Over Nintendo lazen we deze maand dat de gigant zich eerst ging richten op het leveren van voldoende Wii's en daarna pas ging kijken naar Wii's die ook als DVD-speler kunnen werken. Over het eveneens niet aan te slepen Wii Fit verscheen ook opmerkelijk nieuws: Britse vrouwen gaven toe samen voor wel 20 miljoen pond schade te hebben aangericht tijdens het spelen van de fitnessgame. Meubels, aardewerk en de vrouwen zelf waren de grootste kostenposten. Hoe gamen die vrouwen zou je je gaan afvragen

Een pastoor uit Virginia plande in juni een rituele verbranding van games. Alle games waarvan ze dachten dat ze destructieve effecten hadden op de kids konden de kerkgangers gezamenlijk verbranden. Voor hen die het zonde vonden om hun gewelddadige games te verbranden, kwam uit een onderzoek van Mikhai Moldovan een gouden tip: wees team rood. Uit zijn onderzoek bleek dat het rode team in Unreal Tournament meer won dan andere kleuren teams (in zijn geval blauw).

In juni werden wederom veel games bekendgemaakt. De grootste aankondiging was natuurlijk die van Diablo III. Maar naast deze langverwachte PC-game werden onder andere ook Rock Band 2, Mega Man 9, Guitar Hero: Metallica en Star Ocean 4 aangekondigd. Ook kregen we nieuwe instrumenten voor Rock Band te zien: een Fender Telecaster als elektrische gitaar, een dual-strum basgitaar en een drumstel met highhat en crashcimbaal.

En ook werden er weer de nodige cijfertjes genoemd. The Bourne Conspiracy demo was bijvoorbeeld een miljoen keer gedownload. Call of Duty 4 deed het ook goed: de game was maar liefst tien miljoen keer verkocht. De cijfertjes van Atari waren wat minder. In het fiscale jaar 2007 had het bedrijf namelijk een verlies van 23,6 miljoen dollar geleden.

Games in juni 2008

- Dracula Origin (Pc)
- Sports Island (Nintendo Wii)
- Dragon Ball Z: Burst Limit (PlayStation 3, Xbox 360)
- Etrian Odyssey (Nintendo DS)
- Everybody's Golf (PSP)
- LEGO: Indiana Jones (Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox 360)
- Mass Effect (Pc, Xbox 360)
- Ninja Gaiden 2 (Xbox 360)
- Emergency Heroes (Nintendo Wii)
- Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PlayStation 3)
- NASCAR 09 (PlayStation 3, Xbox 360)
- Okami (Nintendo Wii)
- Civilization: Revolution (PlayStation 3, Xbox 360)
- Turok (Pc)
- Wacky Races: Crash & Dash (Nintendo DS, Nintendo Wii)
- Race Driver GRID (Nintendo DS)
- Alone in the Dark (Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Cooking Guide (Nintendo DS)
- Final Fantasy 7: Crisis Core (PSP)
- Ferrari Challenge (Nintendo DS)
- New International Track: Field (Nintendo DS)
- Overlord: Raising Hell (PlayStation 3)
- Pro Cycling Manager: Tour de France 2008 (Pc, PSP)
- SBK-08: Superbike World Championship (PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox 360)
- SingStar Vol. 2 (PlayStation 3)
- Top Spin 3 (Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360)
- Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Asterix: Brain Trainer (Nintendo DS)
- Battlefield: Bad Company (PlayStation 3, Xbox 360)
- Beijing 2008 (PlayStation 3, Xbox 360)
- Big Beach Sports (Nintendo Wii)
- Command & Conquer 3: Kane's Wrath (Xbox 360)
- De Sims 2: IKEA Woon Accessoires (Pc)
- Guitar Hero: Aerosmith (Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Kung Fu Panda (Nintendo DS, Nintendo Wii, PC, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Super Smash Bros. Brawl (Nintendo Wii)
- The Incredible Hulk (Nintendo DS, Nintendo Wii, Pc, PlayStation 2)

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer