Terugblik: december

We zijn beland op de laatste dag van dit jaar en dus blikken we terug op de laatste maand van dit jaar; december.

De maand december begon met het bericht dat uitgever Midway werkt in het geheim aan een nieuwe game, Woodroffe geeft dit zojuist in een interview laten weten. De game heeft betere graphics dan Gears of War 2 en staat gepland in 2010, aldus Woodroffe.

We kunnen volgend jaar rond kerst scheuren op de PlayStation 3, in Gran Turismo 5. Eerder dit jaar verscheen de demo Gran Turismo 5 Prologue. De game verschijnt dus al eerder dan verwacht. We wachten af...

Uncharted 2 liet voor het eerst van zich horen in een trailer, het eerste deel was een wereldwijd succes. Dit tweede deel gooit nog hogere ogen, je komt met Nathan Drake in sneeuwgebergte terecht, je zult waarschijnlijk in Azië bewandelen en gebieden die veel weg hebben van Tibet.

Call of Duty: World at War en Gears of War 2 zijn overruled door Halo 3. De Halo 3 is standvastig, en is niet te verslaan van zijn eerste plek. Het domineert al maanden lang de Xbox Live Charts.

Microsoft zit met de Xbox 360, midden in zijn fiscaaljaar en bereikt zijn record in de maand november. De Xbox 360 wordt wereldwijd zo'n twee keer zoveel verkocht. 124% meer dan voorheen als november vorig jaar.

De release van Killzone 2 blijft zelf nu nog een mysterie, de game staat al best lang in de planning van uitgever Guerrilla en stond al gepland vanaf de E3 in 2005. Deze first-person-shooter van Nederlandse bodem. De game zou 27 februari in de Amerikaanse schappen belanden, wanneer de game gaat verschijnen in Europa is dus vooralsnog niet bekend.

Wie dacht dat we af waren van Metal Gear Solid, heeft het goed mis want deze maand heeft uitgever Konami een nieuwe Metal Gear aangekondigd. De game zal echter op de 360 verschijnen, en daarmee raakt Sony weer een exclusieve titel kwijt voor haar systemen.

Offroad racer Motor Storm Pecific Rift doet het qua verkoopcijfers niet verkeerd en heeft meer dan één miljoen exemplaren weten te verkopen. Dit is een goed bericht, aangezien de concurrentie op de loer licht.

Xbox Live blijft groeien en heeft maar liefst veertien miljoen leden weten te scoren. Daarnaast heeft Aaron Greenburg zijn mening gegeven over Home van Sony, hij zegt dat Home voor hardcore gamers is en Xbox Live zich richt op alle gamers of ze nu casual of hardcore zijn. Door de nieuwe Avatars is de toename met maar liefst 650% toegenomen.

Guitar Hero: World Tour komt ook deze maand met twee nieuwe trackpacks. Deze pakketten zijn via Xbox Live voor 440 points of het PlayStation Netwerk voor $5,49 beschikbaar. Of los verkrijgbaar voor $1,99 en bevatten de volgende nummers;

European Track Pack 1
- "'54, '74, '90, 2010" by Sportfreunde Stiller
- "Mama Mae" by Negrita
- "Dis Moi" by BB Brunes

European Track Pack 2
- "Degenerated" by Backyard Babies
- "Por La Boca Vive El Pez" by Fito Y Fitipaldis
- "Johnny" by Di-Rect

De systeemeisen van simulatiegame De Sims 3 worden door Electronic Arts vrijgegeven.
De Sims 3 verschijnt 20 februari voor de PC en hebben de volgende vereisten;

Desktop pc
OS: XP (SP2)/ Vista (SP1)
Processor: Pentium IV 2.0GHz/ Athlon XP 2000+ (XP) of Pentium IV 2.4GHz/ Athlon XP 2400+ (Vista)
Geheugen: 1GB (XP) / 1,5GB (Vista)
Grafische kaart: GeForce FX 5900/ Radeon 9500 128MB

Laptop
Processor: Pentium IV 2.4GHz/ Athlon XP 2400+
Geheugen: 1,5GB (XP) / 2GB (Vista)
Grafische kaart: GeForce Go 6200/ Radeon mobile 9600 128MB

Fans die met smacht wachten op een nieuwe Zelda wachten, die moeten nog even wachten. Zojuist heeft Nintendo aangegeven dat er wel een nieuwe in de maak is, maar nog niet gaat lukken om deze op de volgende E3 te presenteren aan het publiek, aldus Shigeru Miyamoto.

Kerst vier je in LittleBigPlanet, zojuist heeft Sony op het PlayStation Network een Sagboy beschikbaar dat je helemaal in de kerstsfeer moet brengen. De kerststemming kun je kopen voor 2,99 dollar en is beschikbaar tot 8 januari volgend jaar. Alleen jammer dat het tweedagen nadat de drie koningen arriveren, maar goed. Altijd leuk, toch?

Microsoft komt waar wat ze beloofd hebben, zo zijn er nieuwe kleren gearriveerd op Xbox Live, om je Avatars aan te kleden. Deze kleren zijn bedoeld om deze koude dagen door te komen en goed voor een virtueel feestje. Voor de heren is er een mooi pak, met een hoed en voor de vrouwen onder ons een rode jurk, hoge hakken en zonnebril (alleen de zon ontbreekt).

Eindelijk maakt Sony bekend dat er draadloze microfoons zullen komen voor SingStar ergens in 2009. Sony is nog steeds bezig met testen. De SingStar microfoons moeten een einde maken aan de wirwar aan bedrading.

Ontwikkelaars zijn steeds opzoek, naar betere en vettere games. De Wii-console van Nintendo doen het erg goed op het gebied bewegen. Nu heeft Sony voor in 2009 plannen om 3D games op de markt te brengen, dit heeft de CEO van Sony zojuist bekendgemaakt. Zo werkt het bedrijf Meant to be Seen, momenteel aan een 3D engine en moet voor zowel Blu-Ray en de games op PlayStation 3 gebruikt worden.

Games in december 2008

- Grand Theft Auto IV - PC
- Prince of Persia - PC, PlayStation 3, Xbox 360
- Shaun White Snowboarding - PC
- Animal Crossing: Let's Go To The City - Nintendo Wii
- The Chronicles of Spellborn - PC
- Cake Mania 2 - Nintendo DS
- Rise of the Argonauts - PC, PlayStation 3, Xbox 360
- Zoo Hospital - Nintendo Wii
- Sonic Unleashed - PlayStation 3

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?