Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Terugblik: Devil May Cry 4, Guitar Hero: On Tour en Rock Band

juli was de maand van de E3 beurs in Amerika, en daarom starten we deze maand met een klein overzichtje van alles wat er op de E3 is gebeurd dit jaar.

E3

Op de beurs maakte Nintendo bekend dat er een aparte GTA naar de NDS zal komen. GTA Chinatown Wars, zoals de game zal heten, zal deze december komen naar de DS. Deze versie van GTA zal eenzelfde free-roaming sfeer krijgen als de andere GTA-games hadden. De game vindt plaats in een modern Liberty City, kent nieuwe karakters en een aangepaste game-engine.

Nintendo heeft tijdens de persconferentie WiiSpeak aangekondigd voor de Nintendo Wii. WiiSpeak zal in los verkriijgbaar zijn aan het einde van dit jaar. Met WiiSpeak kun je met je vrienden communiceren op de Wii. Het apparaatje werd in de beelden op de E3 op de sensorbalk geplaatst. Het is een microfoontje en staat je toe met één of meerdere mensen te praten.

Nintendo kwam met een uitbreiding voor de WiiMote. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat de bewegingen beter kunnen worden geregistreerd. De Wii MotionPlus wordt onderaan de WiiMote geplaatst en de bewegingen die in een 3D ruimte worden gemaakt worden 1 op 1 overgenomen. Een demonstratie van Nintendo kunnen we verwachten morgen op hun persconferentie. Welke games met de Wii Motionplus gaan werken en hoeveel het apparaatje gaat kosten is nog niet bekend.

Ontwikkelaar High Voltage had op de E3 meerdere prijzen gewonnen met The Conduit. The Conduit is een first-person-shooter voor de Wii, die zich afspeelt in Washington DC en waarin buitenaardse wezens de stad willen overnemen. High Voltage is vol trots over de prijzen en hoopt door deze erkenning snel een uitgever te vinden, die The Conduit wil uitbrengen.

In de Verenigde Staten is een ware run ontstaan op de Wii Classic Controller van Nintendo. Met deze "retro" controller kunnen vooral games uit de Virtual Console worden gespeeld. Daarnaast kan ie ook voor de nieuwste games worden gebruikt. Zo gebruik ik persoonlijk deze controller graag voor Mario Kart Wii.

In 2006 is Nintendo in de Verenigde Staten aangeklaagd door Anascape Ltd. die Nintendo ervan beweerde inbreuk op hun patenten te hebben gemaakt voor de Wii Classic Controller, de Wavebird en GameCube controller. De rechter in Texas besliste in het voordeel van Anascape, waardoor Nintendo momenteel de zaak in hoger beroep heeft. Door dit mogelijk dreigende verbod op de Wii Classic Controller is er wel een enorme run op deze controllers en is de verkoop alleen al bij Amazon met ruim 200% gestegen. Wii gebruikers in de V.S. willen dus nog zo snel mogelijk een Wii Classic Controller bemachtigen voordat het misschien te laat is.

Uiteraard was er deze maand ook nog heel wat meer nieuws dan alleen het nieuws van de E3. Er was een gerucht van Sony dat er binnenkort ook games voor de PlayStation 2 op het PlayStation Netwerk zouden gaan verschijnen. Een lid van een forum maakte dit bekend, met een screenshot als bewijs. Helaas waren er ook wel twijfels of het allemaal waar zou zijn, mede omdat een spel voor de PlayStation 2 veel hardeschijfruimte nodig had.

In juli was Resident Evil al de trotste eigenaar van drie films, die door pers redelijk goed waren ontvangen. Echter zat de producer van de film, Anderson, te denken aan een vierde deel, alhoewel de drie eerdere delen al een trilogie af hadden gesloten. Anderson beweerde namelijk in gesprek te zijn met Sony over een nieuwe film, al was er nog niets zeker over dit gerucht.

Bezitters van een PlayStation 3 of Xbox 360 konden in juli al twee maanden genieten van Grand Theft Auto IV, terwijl PC bezitters nog onrustig aan het wachten waren op een aankondiging voor hun platform. Er kwamen weer geruchten over de game, en dat deze al in ontwikkeling te zijn. De mensen bij 2K hadden er het volgende over te zeggen:

The PC version of GTA IV has not even been announced for release and is still in development so is not about to be released on a website we have no knowledge of. We are unsure when the PC version of the game will be released as we are only technical support and do not receive information on the matter. I would suggest keeping an eye on www.rockstargames.com for any information.

In Guitar Hero: World Tour kun je eigen nummers maken, zoals je nu weet, maar in juli kwam Harmonix met nieuws over Rock Band 2, waarin ze bekend maakten dat je in hun nieuwe game geen eigen nummers kon gaan maken. De voornaamste reden hiervoor was dat ze het meteen goed wilden doen, als ze met die feature wilden komen.

In juli konden wij Europeanen ook eindelijk aan de slag met de DualShock 3 controller voor de PlayStation 3, terwijl onze collega's in Amerika er al een heel tijdje mee konden spelen. Gelukkig was het in juli over met het wachten, hoewel de voorraad van de controllers niet ontzettend groot was, zodat niet alle winkels over de nieuwe gamepad konden beschikken.

In 2007 was het de laatste keer dat we mochten genieten van de Gameplay, maar in juli kwam er nieuws over een nieuwe beurs, met de naam First Look. Dit evenement zou plaatsvinden op 27 september in Amsterdam, en de beurs zou de nadruk leggen op games die nog uit moesten komen (vandaar ook de naam natuurlijk). Op de beurs zouden ook de TMF Game Awards uitgereikt worden, en werden de finales van de Word Cyber Games gespeeld.

Een groepje fans van Mario, The Speedgamers, hadden besloten om 10 games van Mario uit gaan spelen binnen twee dagen, 48 uur dus. Dit om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen voor hun volgende marathon, waarin ze de Metroid serie zullen gaan spelen. De gamers wilden de volgende games gaan spelen tijdens hun marathon: Super Mario Bros., Super Mario Bros: The Lost Levels, Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Super Mario World, Super Mario World: Yoshi's Island, Super Mario 64, Luigi's Mansion, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy.

Peter Molyneux, de grote man achter onder andere Fable, vroeg zich af wat hij moest gaan doen nadat Fable 2 in de winkels lag. Molyneux zou in ieder geval interesse hebben in een MMO, in het teken van het Fable concept. Molyneux had tijdens een interview subtiel laten weten dat hij er interesse in had, maar een echte aankondiging is er tot op de dag van vandaag niet geweest. Misschien brengt 2009 ons meer informatie over een mogelijk MMO van Lionhead.

Ook Gameliner zat in juli niet stil, en kwam met een paar updates voor de site. Zo kon je vanaf deze maand screenshots van een bepaalde game bekijken bij berichten, de status van je bestelde game in de gaten houden en de Gameliner-klantenkaart werd geïntroduceerd.

Games in juli 2008

- Buzz: Quiz TV (PlayStation 3)
- Pokémon Mystery Dungeon: Explores of Darkness (Nintendo DS)
- Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Time (Nintendo DS)
- Space Invaders Extreme (PSP)
- Devil May Cry 4 (Pc)
- Pool Party (Nintendo Wii)
- Guitar Hero: On Tour (Nintendo DS)
- Top Spin 3 (Nintendo DS)
- Rock Band (Xbox 360)
- The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure (PC)
- Wall-E (Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox 360)
- FlatOut: Ultimate Carnage (Pc)
- Soul Calibur IV (PlayStation 3, Xbox 360)

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?