Terugblik: LittleBigPlanet, Gears of War 2 en World of Warcraft: Wrath of the Lich King

november begon met een aankondiging van topman Microsoft Engeland, Stephen McGill dat we eind januari 2009 Downloadable Content kunnen verwachten voor Grand Theft Auto IV, de game is inmiddels een half jaar oud en door veel gamers meer dan één keer uitgespeeld, deze DLC was al vanaf de release van GTA IV aangekondigd.

Ook werd in november een nieuwe trailer van Left 4 Dead getoond. Ook wordt de releases van de Nintendo DSi aangekondigd deze zelfde maand. De nieuwe Nintendo DSi zal in de zomer van 2009 verschijnen en moet zo'n 130 euro gaan kosten. De nieuwe Nintendo DSi bevat twee camera grote schermpjes en is dunner dan de Nintendo DS Lite. Voor de fans van regionale games, dit is helaas niet meer mogelijk op de nieuwe handheld van Nintendo en ook games van de GBA zijn niet meer speelbaar.

De release van Skate It wordt bekendgemaakt, en dat is 20 november en verschijnt exclusief op de Nintendo Wii en Nintendo DS. De PlayStation 3 en Xbox 360 krijgen een opvolger van de Skate, deze moeten volgend jaar gaat verschijnen. In Skate It maak je gebruik van de Wii Balance Board, door je gewicht op de juist manier te verplaatsen en in combinatie met de Wii-mote kun je diverse toffe tricks uithalen.

Niet alleen krijgen de Amerikanen een nieuwe Xbox 360-pack ook wij Europeanen kunnen de nieuwe 360- pack verwachten. Deze verschijnt op 21 november. De bundel bevat een 60GB harde schijf, een headset, een ethernetkabel en drie maanden gratis Xbox Live Gold. Het pakket moet zo'n tachtig euro gaan kosten.

Tussen al het serieuze nieuws, komt er ook onserieuze nieuws op onze redactie voorbij zo ook een nieuwsbericht uit Groot-Brittannië waar een automaat gaat verschijnen met PlayStation 3-games. Zoals we dat kennen van frisdrank kun je dus in de toekomst ook je games uit een automaat halen. Nu alleen maar hopen dat je voldoende kleingeld bij je hebt.

Ook wordt aangekondigd dat de PS3 versie van Red Alert 3 weer op de baan is. Waar het eerst werd aangegeven dat ze waren gestopt met de ontwikkeling van deze game voor de PlayStation 3, verschijnt de PlayStation 3 versie juni volgend jaar.

Net als Star Wars, Indiana Jones heeft ook BC Comicheld Batman zijn eigen LEGO game. Waar je met Batman en Robin op jacht moet naar beroemde misdadigers. Op 5 november is de demo te downloaden vanaf Xbox Live.

Nog meer nieuws over de Nintendo DSi, de nieuwe handheld blijkt namelijk een hot item te zijn in Japan. De nieuwe DSi is 170,779 stuks verkocht zijn in twee dagen tijd. De Nintendo DS had dit zelfde aantal pas naar één week.

De nieuwe firmware voor de PlayStation 3 is verschenen, deze update is niet aangekondigd door Sony en komt bij veel gamers onverwachts. De nieuwe versie, namelijk 2.52 voegt niet heel veel toe, maar moet ervoor zorgen dat de software wat beter gelezen wordt.

Daar waar Vivendi Ghostbusters laat vallen eerder dit jaar, wordt in deze maand bekendgemaakt dat Ghostbuster door Atari in Europa wordt uitgegeven, wat ons betreft een goede stap, want de game zit erg goed in elkaar. Ghostbusters: The Video Game zal in 2009 verschijnen voor welke platforms is nog niet precies bekend.

Op negen november 2007 werd de tweede versie van Gameliner gelanceerd, en dat werd in november uitbundig gevierd. De redactie was bij elkaar gekomen om die dag wat te gamen en wat bij te kletsen, of als we dat al niet genoeg doen. Ook was LittleBigPlanet & Gears of War 2 net verschenen op de redactie, dus onze middag kon niet meer stuk natuurlijk.

Zojuist hebben twee jongens uit Amerika een rechtszaak aangespannen tegen Electronic Arts vanwege het gebruik van de SecuROM software. De software zou namelijk wat vervelende bijwerkingen hebben naast de limiet aan installaties die de software oplegt. De jongens hebben daarom EA voor meer dan 10 miljoen dollar aangeklaagd, dat in euro's neerkomt op 7,2 euro.

Nick en Alex reizen af naar Nieuwegein om op kantoor van Nintendo om daar Wii Music te checken. Wii Music is een gezelschap game dat je alleen, twee, drie of maximaal vier personen kunt spelen. Het gaat puur om de fun en er zit verder geen competitie element in.

Games in november 2008

- LittleBigPlanet (PlayStation 3)
- Tom Clancy's: EndWar (Pc, PlayStation 3, Xbox 360)
- Final Fantasy Fables: Chocobo Tales (Nintendo DS)
- Gears of War 2 (Xbox 360)
- Legendary (PlayStation 3)
- Naruto: Ultimate Ninja Storm (PlayStation 3)
- Professor Layton and the Curious Village (Nintendo DS)
- Unsolved Crimes (Nintendo DS)
- WWE SmackDown vs Raw 2009 (PlayStation 3)
- Command & Conquer: Red Alert 3 (Xbox 360)
- FaceBreaker K.O. Party (Nintendo Wii)
- Mirror's Edge (PlayStation 3, Xbox 360)
- Rayman Raving Rabbids: TV Party (Nintendo Wii)
- Shaun White Snowboarding (Nintendo DS, Nintendo Wii, Pc, PlayStation 3, PSP, Xbox 360)
- World of Warcraft: Wrath of the Lich King (Pc)
- Call of Duty: World at War (Nintendo DS, Nintendo Wii, Pc, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Football Manager 2009 (Pc)
- Scene it? Box Office Smash (Xbox 360)
- Star Wars: The Clone Wars, Lightsaber Duels (Nintendo Wii)
- De Legende van Spyro: De Opkomst van een Draak (Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Wii Music (Nintendo Wii)
- Banjo-Kazooie: Boutjes en Moertjes (Xbox 360)
- Castlevania: Order of Ecclesia
- Time Hollow (Nintendo DS)
- Lord of the Rings: Mines of Moria (Pc)
- De Sims 2: Villa en Tuin Accessoires (Pc)
- Left 4 Dead (Pc, Xbox 360)
- Need for Speed: Undercover (Nintendo DS, Nintendo Wii, Pc, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox 360)
- Rock Band 2 (Xbox 360)
- Skate It (Nintendo DS, Nintendo Wii)
- Tim Power: Politieman (Nintendo DS)
- Guitar Hero: World Tour (Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Tomb Raider: Underworld (Nintendo DS, Nintendo Wii, Pc, PlayStation 3, Xbox 360)
- Legendary (Pc)
- Lips (Xbox 360)
- LocoRoco 2 (PSP)
- Mortal Kombat vs. DC Universe (PlayStation 3, Xbox 360)
- SingStar ABBA (PlayStation 2, PlayStation 3
- SingStar Vol. 3 (PlayStation 3)
- Hello Kitty: Big City Dreams (Nintendo DS)
- Resistance 2 (PlayStation 3)
- Sonic Unleashed (Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360)
- You're In The Movies (Xbox 360)

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?