Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Terugblik: maart

De afgelopen twee maanden stonden natuurlijk vol met gamenieuws, maar deze maand beginnen we met wat nieuwtjes over Gameliner. De site had deze maand namelijk flink wat nieuwe dingen gekregen. Allereerst kregen we een nieuwe bètaalmogelijkheid in de vorm van bètalen met je Wallie-card. Een Wallie-card is net een prepaid kaart waar je geld op kunt zetten, volgens het zelfde principe als bij een mobiele telefoon. Zo heb je altijd geld bij de hand als je op internet aan het shoppen bent (inmiddels is het niet meer mogelijk om met deze prepaid kaart te bètalen bij Gameliner).

Daarnaast hadden we ons in maart aangesloten bij de Thuiswinkel Waarborg organisatie, hét Nederlandse keurmerk voor bedrijven die producten en/of diensten verkopen via het internet, catalogi, post en andere verkoopkanalen op afstand. Je kunt zien dat we zijn aangesloten door helemaal naar beneden te scrollen op de site. Daar zie dan het logo van de organisatie. Vanaf maart kon je dus nog veilig winkelen bij ons.

Als laatste was Gameliner in maart een paar dagen uit de lucht, omdat de bezoekersaantallen opeens erg groot werden. De datalimiet van de server was daardoor overschreden, dus werd er besloten om over te stappen op een eigen server. De klanten konden weer volop binnenstromen, en wij waren goed voorbereid op de toekomst.

In maart was er natuurlijk ook volop gamenieuws. Er waren geruchten over een mogelijke Halo Lego game. Het Amerikaanse gamermagazine EGM had namelijk een artikel geschreven over een lego game die zich afspeeld in het Halo universum. De game zou in de voetsporen treden van bijvoorbeeld Star Wars, Indiana Jones en Batman, die ook allemaal een eigen lego game hebben gekregen. Helaas bleek het allemaal een vervroegde 1 april grap, maar misschien dat we in de toekomst toch nog een keertje kunnen genieten van Halo in lego stijl. Je weet het maar nooit

Japan kon al een tijdje fitnessen met de game Wii Fit, en wij mochten er ook bijna mee beginnen. Amerika moest echter nog wat langer wachten op de game, en dat om een bijzondere reden. Het kon allemaal iets langer gaan duren, vanwege het grote aantal mensen met overgewicht in Amerika. Om die reden moest het Balance Board verstevigd worden om een gewicht hoger dan 150 kilogram aan te kunnen. Of het waar was is de vraag, maar een sappig nieuwtje was het wel.

De Xbox 360 steunde aan het begin van het jaar de HD-DVD, maar het leek erop dat Blu-Ray de strijd zou gaan winnen. Daarom kwam het gerucht naar boven dat Microsoft over zou stappen naar de Blu-Ray drivers voor hun console. Sony liet namelijk weten dat het met Microsoft gesprekken had gehad die gingen over het gebruik van Blu-Ray, maar later liet een woordvoerder van Microsoft weten dat er geen sprake van was dat het naar de Xbox 360 zou gaan komen.

Elke console kent tegenwoordig wel fanboys, maar sommige mensen zijn zo gek van hun spelcomputer dat ze de naam ervan op hun lichaam laten zetten door middel van een tattoo. Een Britse jongen had op z'n arm namelijk een tattoo van de PlayStation 3 laten zetten.

Take-Two vond het blijkbaar maar saai om alleen met financiële kwartaalresultaten te komen, dus ze deden er dit jaar in maart nog maar een schepje bovenop. Naast de cijfertjes deden ze een grote aankondiging, namelijk het vervolg op BioShock, dat ontwikkeld zou gaan worden door 2K Marin, toen een nieuwe studio van 2K Games. Over wat we van de game moesten verwachten werd nog niets gezegd, maar de aankondiging was genoeg om cijfertjes voor één keer interessant te maken.

Infinity Ward, ontwikkelaar van onder andere games in de Call of Duty serie, heeft gezegd dat ze moe zijn van het ontwikkelen van games die zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog. Zeid Rieke en Micheal Boon van Infinity Ward kwamen met dit nieuws, wat eigenlijk niet zo verwonderlijk is na het grote succes van Call of Duty 4: Modern Warfare, dat zich afspeelt in het heden:

Call of Duty 4 was Infinity Ward's third Call of Duty game, and as such we approached it knowing we needed to do something fresh. We don't want to pigeonhole ourselves any more than we have to, and many members of the team came off Call of Duty 2 promising never to work on another WWII game.

Hoewel Gran Turismo 5: Prologue alleen maar een voorbereiding was op het uiteindelijke vijfde deel, schrok het gamers toch niet af om het massaal aan te schaffen. Dit bleek uit de pre-order statistieken. In maart waren er namelijk al meer dan één miljoen mensen die de game van tevoren al hadden aangeschaft.

Battlefield Heroes is een game die echt voor iedereen speelbaar gaat zijn, zo kregen we te horen. De game was niet alleen gratis, maar ook mensen die niet zo'n sterke PC hadden zouden in staat zijn de game te kunnen spelen. Digital Illusions, de ontwikkelaar, maakte tegelijk met dit nieuws de systeemeisen bekend, en daaruit blijkt dat ze inderdaad gelijk hebben met 'iedereen'. De systeemeisen zijn namelijk heel goed te doen voor iedereen, of je nou een muis of een monster als computer hebt.

Games in maart 2008

- Armo of Two - Xbox 360
- BlackSite: Area 51 - PlayStation 3, Xbox 360
- Bully: Scholarship Edition - Nintendo Wii, Xbox 360
- Dynasty Warriors 6 - PlayStation 3, Xbox 360
- Fishing Master - Nintendo Wii
- Mijn Baby - Nintendo DS
- Mx vs ATV Untamed - Nintendo DS, PlayStation 3, Xbox 360
- Soldier of Fortune: Payback - PlayStation 3
- De Spiderwick: Kronieken - Nintendo DS, Nintendo Wii, Xbox 360
- Bomberman: Land - Nintendo Wii, PSP
- Bomberman: Land Touch 2 - Nintendo DS
- Dragon Quest Monsters: Joker - Nintendo DS
- El Tigre: The Adventures of Manny Rivera - PlayStation 2
- Fantasy Wars - PC
- Fire Emblem: Radiant Dawn - Nintendo Wii
- Fish Tycoon - Nintendo DS
- Harvest Moon: Magical Melody - Nintendo Wii)
- Imperium Romanum - [i]PC

- Ninja Reflex - Nintendo DS
- No More Heroes - Nintendo Wii
- The Elder Scrolls 4: Oblivion (GOTY) - PlayStation 3
- Zoo Tycoon 2 - Nintendo DS
- Crime Scene Investigation 4: Hard Evidence - Nintendo Wii
- SEGA Superstar Tennis - Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360
- Rainbow Six: Vegas 2 - PlayStation 3, Xbox 360
- Dancing Stage Revolution: Hottest Party - Nintendo Wii
- Gran Turismo 5: Prologue - PlayStation 3
- Metal Gear Solid: Portable Ops Plus - PSP
- ATV Offroad Fury 4 - PlayStation 3
- Belief & Betrayal - PC
- Command & Conquer 3: Kane's Wrath - PC
- Efteling Tycoon - PC
- Everybody's Golf World Tour - PlayStation 3
- God of War: Chains of Olympus - PSP
- Naruto: Class of Ninja Revolution - Nintendo Wii
- Pimp My Ride - Nintendo Wii
- Pro Evolution Soccer 2008 - Nintendo Wii
- Ratchet & Clank: Size Matters - PlayStation 2
- House of the Dead 2 & 3 Return - Nintendo Wii
- Turning Point: Fall of Liberty - PC, PlayStation 3, Xbox 360
- Universe at War: Earth Assault - Xbox 360
- Viking: Battle for Asgard - PlayStation 3, Xbox 360
- Worms: A Space Oddity - Nintendo Wii

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?