Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Terugblik: Spore, Ratchet & Clank: Quest For Booty en De Blob

We zijn al weer aan beland bij de negende maand september. Met de Leipzig Games Convention achter de rug, gingen we vrolijk door. Deze maand even geen braadworst meer te vinden maar een aantal toffe games waar we erg naaruit keken o.a Spore was voor vele een game waar veel van werd verwacht. De release van de game vond plaats in het begin van september. Tegen het einde van september was de game al 1 miljoen keer over de toonbank gegaan.

De maand september opende wij met een bericht over SOCOM Confrontations. We melden dat de game alleen online speelbaar zou zijn, waar je veel trophies mee kon vrij spelen. Veder werd duidelijk dat de game op 17 oktober uit zou komen en ook via het PSN te downloaden zal zijn voor 39 euro. Voor de gene die de game in de winkel wilde kopen zou 59 gaan bètalen en kreeg daarbij een draadloze headset.

Microsoft pakte het slim aan door hun strategie in Japan te wijzigen. De prijs van hun Xbox 360 werd met 30% verlaagd. Omgerekend werd de Xbox 360 zo'n 120 euro en daardoor werd het de goedkoopste console in Japan. Hiermee probeerd Microsoft de aansluiting te vinden met de PlayStation 3 en de Nintendo Wii die in Japan erg goed verkopen.

Voor de Call of Duty fans was er leuk nieuws. Zo melde Actavison dat ze een open multiplayer bèta vrij zouden geven voor Call of Duty Word at War. De bèta stond gepland voor zowel de PC als de Xbox bezitters en vond in oktober plaats.

Het onderwater pret kon de PlayStation 3 bezitters niet worden onthouden, ook zij kunnen aan de slag kunnen met BioShock. De game werd aangekondigd om op 24 oktober uit te komen. Daarnaast had Take-Two nieuws over BioShock 2 en werd duidelijk dat BioShock 2 uit zal komen in het financiële jaar 2009.

Jaarlijks vind het voetbal duel plaats tussen FIFA en PES, de wedstrijd der wedstrijden brak weer bijna aan. De voetballiefhebbers werden niet vergeten en kregen de datum van PES te horen. 15 oktober werd de datum dat Pro Evolution Soccer uitkwam. Maar eerst kon je zowel de demo van FIFA 09 als PES uit testen door de demo's op 11 september te downloaden.

Aan gadgets en ontwikkelingen geen te kort in september want we konden melden dat John Maushammer (een befaamde hacker) een heus Pong-horloge had gemaakt. Op het interface van 't horloge is het klassieke spel Pong van ATARI te zien, hoewel het spel zelf niet te spelen is, wordt het spel gespeeld door de klok zelf. Wanneer er een minuut voorbij is, scoort de linkerkant en wanneer er een uur voorbij is, de rechterkant. De gameplay is dus de tijd zelf. Of dit übercoole klokje ook nog te koop zal zijn is niet bekend.

We hadden ook een jarige Bungie vierde feest dankzij het éénjarig bestaan van Halo 3. Nu trakteerde Bungie ons met een geheimzinnige trailer. Later bleek de trailer beelden te bevatten van een nieuwe Halo game genaamd Halo Recon. Later werd de naam van de game veranderd naar Halo ODST. De game speelt zich af tussen halo 2 en 3 en laat je dit keer niet spelen met Master Cheif maar je kruipt in de huid van een van de vele Mariniers. De game staat gepland om in de herfst van 2009 uit te komen.

Dat games gepromoot worden door uitgever mag duidelijk zijn. Maar je hebt altijd baas boven baas die dit een stukje beter willen doen. Zo wilden EA als promotie actie voor de game Mercenaries 2 mensen in London gratis benzine laten tanken. EA had ongeveer 20.000 pond aan benzine weg willen geven. Inderdaad, willen weggeven, want de politie kwam voortijdig opdagen om de actie stop te zetten. Dit omdat buurtbewoners te veel overlast hadden van de vele auto's.

Japan staat bekend om zijn passie voor anime en heeft vele anime series die erg geliefd zijn. Een van de bekende is de Pokémon serie waar ook vele games van gemaakt zijn. Nu was er een Japanner die in het echte leven in de rol van Ash Cashum was gekropen en bood op Yahoo via een online veiling twintig Pikachu's aan , elk beestje persoonlijk en in gezonde staat in het Pikachu-bos gevangen. Bij de aanschaf van de Pikachu kreeg je niet alleen het gele opdondertje. Kocht je genoeg Pokémonvoer voor drie maanden, dan kreeg je er ook een video bij die uitlegt hoe je het beestje opvoedt. En dat alles voor een wel heel aantrekkelijke prijs. De laatste bieding bedroeg 'slechts' Â¥99,000,002,805,760, zo'n 650 miljoen euro.

Fallout 3 kwam niet door de keuring in Australië volgens de Australiërs moesten de drugs die de game zou bevatten vervangen worden dor fictieve. Want de drugs zou aanstootgevend zijn, deze wijziging vond meteen in alle versie plaats.
Toch vrij onverwacht kwam ons het nieuws ten oren dat Ensemble Studios na de ontwikkeling van Halo Wars zijn deuren gaat sluiten. Microsoft heeft deze beslissing puur wegens financiële redenen genomen zodat Microsoft Game Studios kan blijven groeien.

Eindelijk kregen we het nieuws van Killzone 2 dat we wilden horen, er werd aangekondigd dat we vanaf oktober aan de slag konden met de multiplayer bètaversie van Killzone 2.

Duke Nukem liet ook weer enigzins iets van zich horen op 24 september is de remake uit gekomen voor Duke Nukem 3D en is te downloaden via Xbox Live Arcade. Inmiddels heeft de game aardig wat verkocht en blijkt de Duke altijd nog erg populair te zijn.

Games in september 2008

- FaceBreaker (Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360)
- Mercenaries 2: World in Flames (Pc, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Spore (Pc)
- Spore: Creatures (Nintendo DS)
- Sid meier's Civilization Revolution (Nintendo DS, PlayStation 3, Xbox 360)
- Viva Piñata: Paniek in het Paradijs (Xbox 360)
- WorldShift (Pc)
- NHL 09 (PlayStation 3, Xbox 360)
- NHL 2K9 (PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (Pc)
- Supreme Commander (Pc)
- Dragon Quest: The Chapters of the Chosen (Nintendo DS)
- Crysis: Warhead (Pc)
- Laura's Passie: Top Model (Nintendo DS)
- Warhammer Online: Age of Reckoning (Pc)
- Ratchet & Clank: Quest For Booty (PlayStation 3)
- Star Wars: The Force Unleashed (Nintendo DS, Nintendo Wii, Pc, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360)
- Yakuza 2 (PlayStation 2)
- Rock Band (Nintendo Wii, Xbox 360)
- Brothers in Arms: Double Time (Nintendo Wii)
- Brothers in Arms: Hell's Highway (Pc, PlayStation 3, Xbox 360)
- Dancing Stage: SuperNOVA 2 (PlayStation 2)
- Pure (Pc, PlayStation 3, Xbox 360)
- SimCity Creator (Nintendo DS, Nintendo Wii)
- Baja: Edge of Control (PlayStation 3, Xbox 360)
- De Blob (Nintendo Wii)
- Drawn to Life: Spongebob Squarepants Edition (Nintendo DS)
- Family Trainer (Nintendo Wii)
- Samba De Amigo (Nintendo Wii)
- SBK-08: Superbike World Championship (PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox 360)
- Sid meier's Civilization IV: Colonization (Pc)
- Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (Nintendo DS)
- Viva Piñata: Pocket Paradise (Nintendo DS)
- Wario Land: The Shake Dimension (Nintendo Wii)

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?