WarioWare: Touched!

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 2 december 2004
  • Platformen Nintendo DS , Nintendo Wii U , Nintendo 3DS
  • Genre Puzzel , Party
  • Gameliner score -

Terugblik: WarioWare: Touched! - Test je zintuigen

Ik verheug me al een tijd op de release van WarioWare: Get It Together!. Als kind heb ik enorm plezier gehad met WarioWare: Touched! op de Nintendo 3DS. Touched! werd in 2004 uitgebracht en dat is inmiddels al zeventien jaar geleden. Destijds was ik tien jaar, maar ik kan mij nog goed herinneren dat deze game mij nooit verveelde. WarioWare zit vol met humor en spanning. Het is ook een leuke game om alleen of samen te spelen zowel thuis als onderweg.

onbekend

Een race tegen de klok

Voor degenen die onbekend zijn met WarioWare licht ik even kort toe om wat voor soort game het gaat. WarioWare is een gameserie die in 2003 begonnen is met WarioWare, Inc.: Minigame Mania op de Game Boy Advance. Inmiddels heeft de serie tien delen met WarioWare: Get It Together! meegerekend en zijn de delen uitgebracht op verschillende Nintendo-consoles. De WarioWare-delen hebben allemaal hetzelfde concept. Het zijn partygames, waarbij je in een korte tijd microgames moet voltooien.

De microgames zijn compleet willekeurig en duren drie tot vijf seconden. Dit tijdsbestek is inclusief het krijgen van de opdracht in de vorm van een commando-woord en het uitvoeren van deze opdracht. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel stress dat oplevert, maar ook voorstellen dat het een geweldige prestatie is, wanneer het je lukt. Als het je niet lukt om de opdracht te voltooien, dan gaat er één van je vier levens af. Ben je al je levens kwijt, dan moet je weer opnieuw beginnen. Meestal lukt het na een paar keer doodgaan wel, omdat je dan genoeg ervaring hebt opgedaan.

De microgames zijn willekeurig, maar keren soms ook terug in een moeilijkere vorm. Zo kom je soms in dezelfde microgame terecht, maar dan met toegevoegde hindernissen of krijg je minder tijd om deze te behalen. Zo nu en dan verschijnen er ook baaslevels, die langer duren en moeilijker zijn dan de andere levels. Bij het behalen van een baaslevel, ontvang je een verloren leven terug.

onbekend

WarioWare: Touched!

We zijn dan eindelijk beland bij WarioWare: Touched!, het vierde deel uit de WarioWare-reeks. Anders dan de voorgaande delen, is dit deel een stuk actiever door het gebruik van de touch-pen en de microfoon. Ook hebben een aantal personages van Wario's crew hun eigen microgames die je moet voltooien inclusief een baaslevel. Voorafgaand krijg je een korte introductie van het personage te zien met vaak humoristische elementen. Een diepgaand verhaal hoef je niet te verwachten van WarioWare. Het draait vooral om de gameplay waarbij je microgames moet voltooien.

De microgames in WarioWare: Touched! zijn speciaal ontwikkeld voor de Nintendo DS. Met de touchpen kun je microgames voltooien, zoals het prikken van ballonnen, het snijden van objecten of het swipen langs je scherm om objecten te verplaatsen. De minigames zijn enorm gevariëerd en bevatten boordevol humor. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik een korte tijd in een neus moest peuteren met behulp van de touchpen. Je komt er de meest bizarre microgames tegen. Misschien is dat wel typisch Japanse humor, maar het beviel me wel.

Een andere vernieuwing in WarioWare: Touched! is de interactie met de microfoon van de Nintendo DS. Zo zaten er ook microgames tussen, waarbij je met de juiste timing moest blazen in de microfoon om een opdracht te voltooien. Hierbij kun je denken aan het wegblazen van een object of meerdere kaarsen uitblazen van een taart. Dit maken de microgames niet alleen een training voor je hersenen, maar ook een fysieke bezigheid.

onbekend

Van de DS naar de Switch

Hoeveel goede herinneringen ik ook heb aan de Nintendo DS, wordt het ook tijd voor vernieuwing. Uiteraard is WarioWare ook onmisbaar voor de nieuwste Nintendo-console. Ik heb het natuurlijk over de Nintendo Switch, waarbij je nu letterlijk kunt switchen vanuit gamen op de bank achter de tv naar gamen onderweg. In de preview van WarioWare: Get It Touched! kun je teruglezen hoe ik de demo van de nieuwste WarioWare heb ervaren. Een vernieuwing is dat de personages zelf in de microgames zijn beland en je deze moet besturen om de games te voltooien. Ieder personage heeft daarbij een unieke vaardigheid, waar je handig in moet worden om ze goed te benutten. Waar ik het allermeeste naar uitkijk, is dat je WarioWare eindelijk met meerdere mensen kunt spelen. Hoe leuk is het om alle gekkigheid van WarioWare te delen met je vrienden en om vervolgens in een deuk te liggen wanneer iemand de meest simpele opdrachten niet kan uitvoeren vanwege de tijdsdruk. WarioWare: Get It Together! wordt op 10 september uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?