The Elder Scrolls Online: High Isle

  • Ontwikkelaar ZeniMax Media
  • Eerste releasedatum 6 juni 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre MMO , RPG
  • Gameliner score

The Elder Scrolls Online: High Isle - Wat kan je verwachten

Elder Scrolls Online heeft het hart van menig gamer weten te veroveren sinds diens lancering in 2014. Wederom weet de langlopende game met zijn nieuwe hoofdstuk niet teleur te stellen. In The Elder Scrolls Online: High Isle trekken we naar een nieuw land met gloednieuwe missies en locaties zoals we deze nog nooit hebben mogen beleven in welke Elder Scrolls-game dan ook. Het meeslepende verhaal gooit er ook nog een schepje bovenop met zijn diepgaande onderwerpen over verraad, geweld, onderdrukking en een rebellie die de bestaande orde eens flink zal opschudden

ESO High Isle

Wat kunnen we verwachten?

Mocht je nog niet aan je Elder Scrolls Online: High Isle-avontuur zijn begonnen, dan heb je heel wat om naar uit te kijken! Deze gloednieuwe uitbreiding is gelanceerd op 6 juni 2022 voor de pc, Xbox en PlayStation. Dit nieuwe hoofdstuk is ontworpen op een manier dat alle gebeurtenissen plausibel lijken en dat de veteranen niet vermoeid raken door een eindeloze gameplayloop die ze inmiddels wel gezien hebben. Wel kan de speler uitkijken naar een lading aan uitdagingen. Spelers die nog niet bekend zijn met dit nieuwe hoofdstuk kunnen het volgende verwachten!

Cinematisch spektakel

High Isle staat bekend om zijn in het oog springende landschappen en pakkende gameplay. Combineer dit met de middeleeuwse architectuur en je hebt een unieke setting die je nog nooit eerder bent tegengekomen in een Elder Scrolls-avontuur. De Mediterrane omgeving is iets om echt naar uit te kijken. De stranden met zijn rots landschap zijn leuk om te verkennen en bieden een goede strijdlocatie. Alhoewel er genoeg mensen zijn die beweren dat de game grafisch niet altijd even sterk is, zijn er ook veel spelers die dit deel een enorme vooruitgang vinden.

Zorg er echter wel voor dat je over de juiste technische specificaties beschikt voordat je begint te spelen. Zo voorkom je eventuele teleurstelling en hoef je geen offers te maken in de settings van de game voor een fijne gaming ervaring.

ESO Gold blijft belangrijk

Ja, ESO Gold blijft nog altijd belangrijk en je bent nog altijd in staat om dit in-game te verdienen of aan te schaffen. Natuurlijk zijn er ook nieuwe manieren om goud te verdienen in de game. Zo is het mogelijk om het Tales of Tribute kaartspel te spelen, verkoop je motifs en doe je mee aan publiekelijk beschikbare dungeons. Jawel, er zijn ook dungeons! Natuurlijk bestaan de meer traditionele opties, zoals het farmen, zakkenrollen en flippen ook nog steeds. Bendes en bazen verslaan is overigens ook altijd nog een uitstekende manier om goud te verzamelen. Tenminste, als je sterk in je schoenen staat dan...

Mocht je je personage sneller willen verbeteren met diverse upgrades, wapens, uitrusting en potions, dan heb je wellicht de voorkeur om ESO gold aan te schaffen. Wees er echter wel zeker van dat je deze transactie verricht via een bekende third-party website zoals MmoGah, aangezien lang niet iedereen even betrouwbaar is.

Diepgaande gesprekstof

Voor de mensen die van een geweldig en diepgaand verhaal houden, heeft High Isle flink wat in huis. Zo start je met een gedegen achtergrondverhaal omtrent de huidige staat van het eiland door interactie te zoeken met een aantal personages. Deze praten je namelijk helemaal bij wanneer je even doorvraagt. In het High Isle-avontuur lijkt het er overigens wel op dat de gesprekken je meer richting het PVP-aspect (player versus player) duwen. Het is overduidelijk dat Zenimax om het PVP-gedeelte meer leven in probeert te blazen, iets wat nooit daadwerkelijk de overhand heeft gekregen in de game.

ESO High Isle1

Een dramatisch achtergrondverhaal

Net zoals in de Greymoor-uitbreiding en eerdere games binnen de franchise, beschikt High Isle over een gedetailleerd en goed geschreven verhaal. Jij bent natuurlijk de grote held die het land van onderdrukking en tirannie dient te redden. Dat is lang nog niet zo eenvoudig, want gedurende het avontuur stuit je op meer dan genoeg verraad en achterbakse praktijken.

The Elder Scrolls kan haast niet beter dan dit wat betreft gameplay en progressiesysteem. De game speelt zich af in een middeleeuwse setting, die sterk doet denken aan bijvoorbeeld een Game of Thrones. Niet alleen wat betreft het design, maar ook wat betreft de ontrafeling van het verhaal. Zo kan je menigmaal een plottwist zoals muiterij verwachten terwijl vrede eindelijk in zicht begint te komen.

Voldoende bendes en monsters om mee te vechten

Amenos is een eiland waar de jungle flink de overhand heeft genomen en is het het uiterst tegenovergestelde van alles dat goed of waar is. Daarnaast is het ook de locatie van de gevangenis Caldera. Het landschap doet denken aan gebieden zoals de Amazone en biedt huizing voor groteske beesten en meedogenloze bendes. Als op één na grootste eiland in het Systres Archipel breng je hier meer dan genoeg tijd door. Het eiland is ook nog eens een belangrijk gebied voor de Ascendant Order, een terroristische groepering die tegen de vredesmissie is. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat deze groepering niet zonder slag of stoot zijn doelwit met rust laat.

Toegankelijk, zelfs voor beginners

Dit hoofdstuk bevat geen level restrictie en kan dan ook op ieder moment gespeeld worden. Dat betekent dat zelfs personages met een laag level direct kunnen deelnemen. Dat is niet het enige, nieuwe spelers kunnen namelijk solo van start en kunnen er later voor kiezen om de hoofdstukken nogmaals te spelen met vrienden die er net mee zijn begonnen.

Het ontbreken van de instapdrempel zorgt ervoor dat mensen die nog geen ESO-speler zijn moeiteloos op verkenning kunnen gaan en ESO kunnen ervaren in al zijn glorie. Strategisch een sterke zet, want deze uitbreiding zou weleens de grootste toestroom van nieuwkomers kunnen veroorzaken sinds tijden. Het toegankelijk houden van de franchise voor nieuwkomers zorgt er in ieder geval voor dat er met het jaar meer spelers de ESO-wereld betreden.

Nieuwe toevoeging: Tales of Tribute

Jawel, er is een nieuwe kaartgame toegevoegd met deze DLC en het is direct een succes. Om dit kaartspel te spelen, dien je in contact te komen met een bepaalde leider die je wegwijs maakt in het spel. Geen zorgen, aangezien er hier een aangewezen persoon voor is; Brahgas de wood elf met een onbetrouwbaar vos-achtig gezicht staat paraat om je alle kneepjes van het vak aan te leren.

Tales of Tribute is een strategisch spel dat zich een beetje berust op Monopoly. In tegenstelling tot vele andere minigames, dien je in dit spel geen vernietiging en destructie aan te richten, maar dien je rijk en machtig te worden door relaties te sluiten met bepaalde opdrachtgevers. Iets wat goed samengaat met het algemene thema van de High Isle-uitbreiding.

Strijd tegen NPC’s voor een hogere Tribute-rank, zoek tegenstanders op of strijd tegen vrienden, het kan allemaal. Wat deze kaartgame nog beter maakt, is dat je beloningen kunt verdienen die je nergens anders in de uitbreiding tegenkomt. Goud, cosmetische aanpassingen, meubels voor het huis en transmute kristallen liggen allemaal voor het grijpen wanneer je je door de rangen heen weet te vechten in je tocht naar meester van het kaartspel.

ESO Tales of Tribute

Politiek en de terugkeer van Jakarn

Het politieke verhaal dat zich afspeelt op de achtergrond doet sterk denken aan de Three Banners War, alhoewel er dit keer vrede aan de horizon schuilt. Vredesonderhandelingen moeten plaatsvinden in Gonfalon Bay. Maar zodra het conflict ten einde komt, zijn daar een aantal niet bij gebaat, zo ontstaat het verzet.

Gelukkig maakt Jakarn zijn intrede. Dit personage speelt een belangrijke rol bij het opsporen van de Ascendant Order, een naam die het verzet hieraan heeft toegekend. Deze orde is de tegenpool van alles waar de vredesonderhandeling voor staat en wil enkel geweld, conflict en chaos creëren, wat hun achterliggende geheime agenda ten goede komt. Deze groepering wordt al snel bestempeld als terroristisch vanwege de extreme aard van hun daden.

Conclusie

Deze game verdiend alle hype die het krijgt. High Isle is in staat gebleken om die klassieke ESO-ervaring neer te zetten, terwijl het ook weet te innoveren met nieuwe toevoegingen.

Nieuwe functionaliteiten, locaties, wezens en beloningen zorgen er al voor dat deze game een uitblinker is binnen een franchise die eigenlijk nooit teleurstelt. Alhoewel er niets echt baanbrekend is, laten we overdachte en goed uitgevoerde toevoegingen zoals Tales of Tribute er voor dat je weet dat de fan centraal staat bij de ontwikkelaars.

Ook de terugkeer van fan-favoriet Jakarn is een schot in de roos voor High Isle. Je kunt namelijk een compleet nieuw land verkennen met een bekend gezicht aan je zijde. Zo breng je het oude en nieuwe mooi samen in een goed uitgewerkt pakketje.

Dit hoofdstuk in de ESO-serie is wellicht de beste tot op heden. De uitbreiding bevat alle ingrediënten die we zo op prijs stelden in bijvoorbeeld een Skyrim, maar dan in een nieuw jasje.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?