Preview: The Elder Scrolls Online: High Isle - Een oorlog op de loer

Geplaatst:

Sinds The Elder Scrolls Online uitkwam in 2014 zijn er in de afgelopen jaren de nodige uitbreidingen bij gekomen. Vorig jaar mocht Claudia aan de slag met Blackwood en nu mag ik met High Isle aan de slag als die in juni uitkomt. Voor de release van de nieuwe uitbreiding kunnen spelers vooraf met een prologue quest kennismaken met de verhaallijn(en). Ik dook in de quest om een alvast een tipje van de sluier van High Isle te zien.

The Ascendant Order wil geen vrede

Na de quest gestart te hebben, moet je op zoek naar ene Jakarn. Mijn avontuur begon meteen goed, want hij zat op dat moment in een totaal ander land. Drie landen en vele boten verder vond ik hem uiteindelijk. Hij blijkt een Breton te zijn met een iets te groot ego. Jakarn vraagt mij om hem te helpen een mage, genaamd Valessea, te bevrijden van een mysterieuze groep en de medaillons die ze hadden gestolen terug te krijgen. Dit brengt ons helemaal naar Vvardenfell in Morrowind. Hier kwam ik meteen bij mijn enige ergerpunt in de hele questline: Jakarn is nutteloos en bloed irritant. Zodra wij Pulk, de eerste dungeon, binnenliepen en de eerste vijand tegen het lijf liepen, zei hij ‘Je kan dit wel zelf aan, toch?’ Kijk, de meeste NPC’s proberen te vechten, maar hij weigert zelfs met zijn zwaard te slaan.

Uiteindelijk vinden we Valessea, maar de medaillons zijn nog steeds spoorloos. Het blijkt dat ze in een andere dungeon zitten en wij moeten daar dus naartoe. Met de hulp van Valessea’s amulet kwamen de vijf medaillons veilig terug bij de juiste eigenaren. Ik ging naar het kamp van Arabella, de opdrachtgever. Het blijkt dat de medaillons bedoeld zijn om de belangrijkste politieke personen in Tamriel naar een vredesbespreking te brengen om een oorlog te voorkomen. Net op het moment dat je het gesprek afrondt, komt Arch-Magister Delric aan. Wanneer jij het medaillon aan hem geeft, valt hij morsdood neer. Het blijkt dat dat The Ascendant Order, de groep die Valessea heeft ontvoerd en de medaillons heeft gestolen, liever oorlog dan vrede willen.

The Elder Scrolls Online High Isle preview1

Beste boss fight (tot nu toe)

Aan jou de taak om deze poging tot oorlog van the Ascendant Order te stoppen. Na alle andere medaillons onklaar gemaakt te hebben blijkt Arabella vermist te zijn. Het laatste stuk en de bossfight die erbij zit, is de leukste die ik tot nu toe hebt gedaan. Nu speel ik The Elder Scrolls Online nog niet zo lang en liggen er waarschijnlijk nog vele leuke quests verborgen in ESO, maar voor nu is dit mijn favoriet. Van sneaken en het inmaken van verschillende Ascendant Order-leden, de één wat makkelijker de ander, tot je irriteren aan Jakarn die in de weg loopt en niks doet als je bijna doodgaat. Een perfecte combinatie van een goede Elder Scrolls Online quest bestaat eigenlijk niet. Maar dan komt de boss.

De bossfight bestaat uit verschillende fases. Elke fase heeft een nieuwe aanval en een horde die je moet verslaan om weer bij de boss te kunnen komen. Ja, het was echt geweldig en op sommige momenten best spannend qua health, maar uiteindelijk gaat de boss neer en is de prologue quest officieel afgerond. Arabella vraagt na de quest of ze weer een beroep op je kan doen in de High Isle als de vredesbespreking daar plaatsvindt. Om eerlijk te zijn wil ik na het spelen van deze quest dat ook echt gaan doen.

The Elder Scrolls Online High Isle preview

Voorlopig oordeel van Jolien Mauritsz

Zoals je kunt zien heeft het spelen van de prologue quest van High Isle mij nieuwsgierig gemaakt naar de uitbreiding. De quest was echt leuk om te doen en met de bossfight heb ik me echt vermaakt. Hoewel ik niks van de High Isle zelf heb gezien, ben ik benieuwd hoe dit vakantieoord eruitziet op basis van de beschrijvingen die je tijdens de quest krijgt. Het enige punt van ergernis was Jakarn. Ik snap niet waarom hij per se elke dungeon met mij mee moest, aangezien hij niks anders deed dan zeggen dat ik het maar moest oplossen en verder alleen in de weg liep. Dat drukte de pret gelukkig niet en ik kan niet wachten om te zien wat de High Isle allemaal te bieden hebben!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Elder Scrolls Online: High Isle

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

6 juni 2022

Ontwikkelaar

ZeniMax Media

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord