The Elder Scrolls Online: Gates of Oblivion

  • Ontwikkelaar ZeniMax Media
  • Eerste releasedatum 1 juni 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre MMO , RPG
  • Gameliner score -

Preview: The Elder Scrolls Online: Blackwood - Zoveel nieuwe dingen!

Op 1 juni verschijnt het nieuwe hoofdstuk in The Elder Scrolls Online, genaamd Blackwood. Dit nieuwe hoofdstuk is onderdeel van Gates Of Oblivion, dat in maart van start ging. Een week geleden mocht ik een speciale presentatiebijwonen, gegeven door Creative Director Rich Lambert, waarin ik meer over Blackwood te zien kreeg. Ook mocht ik aan de slag met een vroege build van het nieuwe hoofdstuk, om te zien wat ons straks allemaal te wachten staat.

Mehrunes Dagon is weer terug

Blackwood is een groot nieuw hoofdstuk met zo'n dertig uur aan nieuwe quest content. Gezien de manier waarop The Elder Scrolls Online in elkaar zit, is deze nieuwe content niet alleen voor veteranen van de game, maar ook goed te doen voor nieuwe spelers. Je kunt in deze MMO namelijk de content in elke gewenste volgorde spelen en alle gebieden verkennen die je maar wilt. Blackwood speelt zich zo'n achthonderd jaar af voor de gebeurtenissen van The Elder Scrolls IV: Oblivion en volgt het verhaal van de Daedric prince Mehrunes Dagon. Een groep Daedra-aanhangers zijn een grote dreiging voor de Imperials en naast de politieke verschillen, speelt de demonische dreiging ook een grote rol.

Het hoofdstuk speelt zich af in de Blackwoods-regio. De grootste nieuwe locatie is Leyawiin, die als de hub van dit hoofdstuk fungeert. Deze stad lijkt op de Leyawiin die we kennen uit The Elder Scrolls IV, maar is in deze tijdlijn iets anders vormgegeven. Ook kunnen we naar de kleinere hub-stad Gideon, die we kennen uit The Elder Scrolls I: Arena. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg andere locaties die je kunt verkennen. Qua grootte is Blackwood ongeveer zo groot als Elsweyr was, met een mix aan verschillende biomen en bekende locaties, zoals Borderwatch en Undertow Caverns.

onbekend

To The Deadlands!

Een grote nieuwe toevoeging die Blackwood met zich meebrengt, zijn de Oblivion Portals. Dit zijn een soort World Events die op willekeurige plaatsen in de zone spawnen. Deze portals zijn gecreëerd door Mehrunes Dagon en wanneer je zo'n portal binnenstapt, krijg je een speciale encounter die je moet zien te verslaan. Wanneer je dit lukt, kun je door de portal heen om naar de Deadlands te gaan. Dit is een grote openbare dungeon waar je ook andere spelers tegen kunt komen. Je wordt, wanneer je in de Deadlands terechtkomt, op een willekeurige plek in de dungeon geplaatst en moet een weg naar het midden zien te vinden. Hoe verder je bij het midden komt, hoe sterker de vijanden worden die je er tegenkomt. Wanneer je in het midden bent aangekomen, krijg je speciale loot en items en kun je terug door de portal naar de locatie waar je je aanvankelijk bevond.

Naast de Oblivion Portals is ook Rockgrove toegevoegd. Rockgrove is een nieuwe Trial die je met twaalf spelers kunt doen. Deze Trial bevat drie unieke bosses die speciaal voor deze Trial zijn ontwikkeld. Het idee achter de Trial is dat een vredig groepje Argonians wordt aangevallen door de aanhangers van Mehrunes Dagon. Het is aan jouw party om deze invasie te stoppen. Deze Trial kent ook een speciale hard-modus voor alle bosses en het voltooien van de Trial geeft je speciale nieuwe gear, titles en cosmetics. Daarnaast kun je ook een speciale nieuwe mount verdienen wanneer je alle achievements van Rockgrove hebt weten te behalen.

onbekend

Multiplayer content als solo player

De Oblivion Portals en de nieuwe Trial zijn niet het enige wat Blackwood te bieden heeft als het gaat om nieuwe content. Er komt namelijk ook een interessante nieuwe mechanic naar de game. Deze nieuwe mechanic heeft te maken met Companions. Companions zijn NPC's die met je mee op avontuur kunnen gaan, zoals de followers in The Elder Scrolls. Deze Companions kun je vrijspelen middels specifieke quests en zijn te gebruiken in alle content, behalve pvp of solo arena. Bij de lancering van Blackwood zijn er twee Companions beschikbaar, namelijk Bastion en Mirri. Elke Companion heeft een eigen persoonlijkheid en achtergrondverhaal en ook eigen skills, traits en gear. De Companions zijn bedoeld als toevoeging aan je party, maar niet als vervanger van een echte speler. Je kunt ze namelijk nieuwe skills leren en speciale gear geven, waarmee ze met je mee kunnen vechten, maar zijn uiteraard niet zo slim als een echte speler. Het is bedoeld om spelers meer opties te geven om de content van The Elder Scrolls Online te verkennen. Je kunt ze bijvoorbeeld meenemen in Dungeons en Trials, waardoor je een Dungeon met twee spelers en twee Companions kunt doen.

onbekend

Voorlopig oordeel van Claudia

Blackwood belooft een groot nieuw hoofdstuk te zijn in The Elder Scrolls Online boordevol nieuwe content. De nieuwe content is herkenbaar voor fans van de The Elder Scrolls-serie, maar is ook voor nieuwkomers toegankelijk. De Oblivion Portals zijn een interessante vorm van World Events waarbij je meer moet doen dan een simpele quest. De Companions zijn ook een interessante nieuwe toevoeging, waarbij ook spelers die niet graag met anderen samen spelen of zichzelf een uitdaging willen geven, de kans krijgen om de content op hun eigen manier aan te pakken. Ik ben in ieder geval reuze benieuwd naar wat het volledige hoofdstuk te bieden heeft!

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?