F1 2020

  • Ontwikkelaar Codemasters
  • Eerste releasedatum 10 juli 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Google Stadia
  • Genre Racing
  • Gameliner score

The Official F1 Racing Centre

Terwijl de rode lampen doven en ik de motoren om mij heen hoor ronken, denk ik slechts aan één ding. Ik moet Bram verslaan. Nog twee lampen te gaan, de eerste bocht mag niet fout gaan. Nog één lamp te gaan, de spieren spannen aan en het stuur smelt zich als het ware aan mijn lichaam. Groen, go, go, go! Lewis eruit geremd, lekker! Maar dan slaat het noodlot toe. Een twaalfjarige parkeert zich direct in mijn sidepod en mijn positie zakt van nummer één, naar nummer 20. De remlichten van Bram verdwijnen aan de horizon en het is aan mij om die tiener te laten zien hoe het moet. Mijn teammanager van het F1 Racing Centre heeft er nog vertrouwen in en ik mag niet opgeven. De race gaat nu echt beginnen…

onbekend

Het perfecte avondje uit voor gearheads

Klinkt bovenstaande intens? Mooi, want dat was het ook. The Official F1 Racing Centre is geopend in winkelcentrum The Wall te Utrecht. Bram en ik mochten zowaar een bezoekje brengen aan dit walhalla voor raceliefhebbers. Dit initiatief is opgezet in samenwerking met de F1 en biedt een unieke ervaring voor zowel jong als oud. Deze uitgaansgelegenheid beschikt over zestig (!) high end simulatoren waarop Codemasters' F1 2019 speelbaar is. Binnenkort wordt deze versie uiteraard geüpgraded naar F1 2020 wanneer deze verschijnt op 10 juli aanstaande. Het F1 Racing Centre heeft echter meer te bieden dan enkel racing simulatoren. Het is namelijk de bedoeling dat je je er een hele avond kunt vermaken. Dat wil zeggen dat er een bar aanwezig is met koud bier (Uiteraard is er ook 0,0% op de tap aanwezig) en dat je er lekker kunt eten na een intense race.

Momenteel staat het F1 Racing Centre nog her en der in de stijgers. Zo moet er een officiële F1 Racing Shop komen, mist de dikke bolide van Max in de zaal en staat alles wat verder uit elkaar vanwege de regelgeving van het RIVM. Dat mag de pret niet drukken, want het belangrijkste staat als een huis. De simulatoren zijn van hoge kwaliteit en ook de bar is op volle toeren. Daarnaast heeft het racing centre een lekker centrale locatie en is parkeren ook nog eens betaalbaar. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor een avondje uit.

onbekend

Mooie ervaring voor alle leeftijden

Dan natuurlijk het belangrijkste, de simulatie. The Official F1 Racing Centre biedt zestig simulatoren die een 4D racing simulatie voorschotelen. Alle seats zijn naar voorkeur in te stellen en de gebruikte schermen, koptelefoons, stuurtjes, belichting en windventilatoren zijn van hoge kwaliteit. Voor tweeëntwintig euro is een arrangement te boeken waarbij je ruim één uur kunt racen. Voor de beginners is er een speciale rijdersbriefing die je alle ins en outs geeft omtrent het rijden van een race. Vervolgens start je een aantal oefenrondjes en dien je te kwalificeren op de te rijden baan. Erg fijn, want hierdoor is het voor beginners niet gelijk een sprong in het diepe, maar kan je eerst even lekker pootjebaden alvorens je echt van start gaat.

Daarnaast wordt iedere grid gemonitord door een instructeur. Deze kan on-the-fly aanpassingen maken aan de instellingen wanneer deze bijvoorbeeld ziet dat de force feedback van het stuur te intens is, of als er meer assists aan moeten staan. Erg fijn, want tijdens de sessie van ons zaten er ook twee jongere coureurs (nee, dan heb ik het niet over Bram) in een stoel. Deze kregen aparte instellingen, zodat ze ook lekker mee konden racen met de rest van de grid. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om even lekker een uurtje rubber te verbranden zonder je te schamen voor je wanprestatie. Daarnaast geeft de instructeur ook nog eens verslag van de race en op speciale gelegenheden wil het wel eens zo zijn dat er een speciale shoutcaster aanwezig is. Zo heeft Tom Coronel bijvoorbeeld al zijn betrokkenheid getoond bij het racing centre.

En mocht je je nog afvragen of ik na die desastreuze eerste bocht van Bram heb weten te winnen, dan kan ik niet anders zeggen dan; natuurlijk, gek! Bram kan er helemaal niets van! Het is dat Verstappen mij in de één na laatste bocht naaide en mij van de baan schoof, anders had ik gewoon op het podium gestaan. Mijn revanche zal echter zoet zijn, wacht maar af, Max! Wil jij ook eens even een rondje rijden op Spa of je voorbereiden op de Grand Prix van Oostenrijk? Boek dan nu je arrangement op de site van The Official F1 Racing Centre. Zie je daar!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?