Drie van die: Toevoegingen aan F1 2020 om naar uit te kijken

Geplaatst: 13 juni 2020 16:00
Aangepast: 14 juni 2020 08:40
-

Het is nog eventjes wachten, maar binnenkort springen de lampen uit en kunnen we van start gaan met F1 2020. Waar we dit jaar tot nu toe een gebrek hebben gehad aan de ronkende motoren van de Formule 1, kunnen we dat volgende maand dubbel en dwars compenseren. Evenals de start van het Formule 1-seizoen kan ik ook niet wachten om zelf aan de slag te gaan met deze nieuwe editie van de racesim. Om je alvast een idee te geven waarom, som ik even drie redenen voor je op waarom ik uitkijk naar F1 2020.

Bouw je eigen Formule 1-team

Heb je altijd al in de schoenen willen staan van een Christian Horner, Guenther Steiner, Claire Williams of Toto Wolff? Dan krijg je daar in F1 2020 ook de kans voor. Je kunt deze keer namelijk zelf een Formule 1-team op poten zetten. Je moet dus je eigen bolide bouwen, een teamgenoot zien te krijgen, sponsors werven en je motorleverancier uitkiezen. Je start achteraan de grid en moet jouw team door een goede management stijl te hanteren en de juiste keuzes te maken naar de top zien te leiden. Aangezien de carrièremodus mij vaak al aanspreekt in dit soort games, ben ik heel blij met een toevoeging als deze.

Split-screen racen

Ik hou er altijd van om couch co-op games te spelen, maar met een game als F1 bestaat zoiets vooral uit om beurten de controller vasthouden en te zien hoe de ander aan het racen is. Dat is toch minder leuk dan dat je tegelijkertijd bezig bent met de game en laat dat nu net iets zijn dat toegevoegd is aan F1 2020. Je kunt de game namelijk in split-screen spelen. Dus gezellig met een vriend of vriendin op de bank. Terwijl jij een prachtige inhaalmanoeuvre uitvoert hoor je de scheldkanonnades links of rechts van je steeds meer toenemen. Online is leuk natuurlijk, maar er gaat voor mij vaak niets boven samen gamen in dezelfde ruimte.

Circuit Zandvoort

We hebben dit jaar niet mogen meemaken hoe het F1-circus neerstreek in Zandvoort voor de grote prijs van eigen bodem. Balen, maar dat mag de pret niet drukken. Dan beleven we dat toch lekker zelf digitaal? Het afgelopen jaar is er veel werk gegaan in het optimaliseren van het circuit voor de Formule 1, dus ben ik meer dan benieuwd hoe dat heeft uitgepakt. Bovendien kan het niet anders dan lekker zijn om je zo snel mogelijk door de Tarzan-bocht te begeven, met alle risico's van dien. Natuurlijk ben ik ook best benieuwd naar het circuit van Hanoi, maar patriottistisch als ik ben, is het mij vooral om Zandvoort te doen.

Hoe je het ook went of keert, F1 2020 belooft weer veel raceplezier te brengen. Van het tenenkrommende commentaar van Olav Mol tot het racen tegen iemand die naast je op de bank zit. Waar kijk jij het meest naar uit in F1 2020?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot F1 2020

Ontwikkelaar:

Codemasters

Uitgever:

Codemasters

Release:

10 juli 2020

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord