Top 5 van 15 jaar: Donkey Kong Country Tropical Freeze van Alex

Geplaatst: 6 maart 2020 12:00

Het bijhouden van lijstjes, zeker op het gebied van games is niet echt mijn ding. Het blijft toch een persoonlijk ding. Als ik heel objectief naar mijn lijstje kijk, dan kun je zeker wel drie van de vijf games wegstrepen. Niemand die Prison Architect zou verkiezen bijvoorbeeld boven een Grand Theft Auto V. Dan hadden Skyrim of The Witcher 3 er ook allebei op gemoeten. Ondanks het echt puur persoonlijk is, blijft het nog steeds een lastige opgave. Planet Coaster, Planet Zoo of Twisted Metal hadden er voor mij ook allemaal op gemogen. Maar dit is een top 5 van de afgelopen vijftien jaar, dus moest keuzes maken. Ik heb keuzes gemaakt uit de games die ik het meeste heb gespeeld en waar ik het meeste plezier uit heb gehaald.

onbekend

5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ik heb niet zo gek veel Zelda-games gespeeld. The Legend of Zelda: Ocarina of Time en The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn eigenlijk de enige twee die ik heb gespeeld. Breath of the Wild is de laatste game die ik kocht op de Wii U. Ik ging helemaal op in een enorme open wereld game dat echt prachtig grafisch vormgegeven is met een goed verhaal. De pr-machine van Nintendo heeft ook goed zijn werk gedaan, want daardoor ben ik van deze game gaan houden en staat hij in mijn persoonlijke top 5 op een vijfde plek. Ik kan niet wachten op het tweede deel.

4. El Shaddai Ascension of the Metatron

Eén van de meest bijzondere games die ik in jaren heb gespeeld is El Shaddai Ascension of the Metatron. De meeste gamers hebben nog nooit van deze game gehoord. De game was niet bijster goed ofzo, maar vooral heel bijzonder. El Shaddai werd onder de vlag van uitgever Konami uitgegeven en ontwikkeld door UTV Ignition Games. In de game kruip je in de huid van Enoch. Je moet de mensheid redden. De wereld ligt op zijn gat en jij kan daar als enige nog verandering in brengen. Enoch sluit een deal met de Hemelse Raad en gaat naar de aarde om de ziel van de gevallen engelen te vangen. Ik denk nog steeds met heel veel plezier terug aan de urenlange speelsessies van deze game. De mooie muziek en interessante game zet deze game op de vierde plaats.

3. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country: Tropical Freeze had voor mij eigenlijk op nummer één moeten staan. Ik ben een groot DKC-fan en ik was echt enorm blij met de aankondiging van deze game. Donkey Kong Country: Tropical Freeze staat bij mij toch op een derde plek, terwijl ik er ongelofelijk veel uren in heb zitten en mezelf erg heb vermaakt met deze game. Het leveldesign is gewoon goed en je kunt in deze game weer meerdere Kong-leden spelen. De reden dat deze game toch niet op nummer 1 staat is omdat de vijanden toch niet te vergelijken zijn met die van de eerste drie delen, dat je als player one altijd met Donkey moet spelen en niet kunt switchen van personage en gewoon omdat er twee games zijn waar ik veel meer uren in heb zitten dan in deze leuke game. Maar ja, die kwamen niet in de afgelopen vijftien jaar uit.

onbekend

2. Grand Theft Auto V

Eén van de beste games ooit gemaakt is Grand Theft Auto V. Er is eigenlijk geen game die kan tippen aan deze game van Rockstar Games. Ik heb ongelofelijk veel uren in Los Santos doorgebracht. Er zaten ontzettend veel mini games in deze game en de missies waren uitdagend, zelfs als je gewoon even geen zin had in de missies kon je verdwalen in de game. Het switchen van personages is goed uitgewerkt en je kunt zelfs even als een hond rondsnuffelen. Er is maar één game die ik vaker heb gespeeld dan GTA V en daarom staat deze game net niet op de eerste plek, maar op nummer twee.

1. Prison Architect

De meest gespeelde game de afgelopen vijftien jaar is Prison Architect op de pc. De game is door indiestudio Introvision Software ontwikkeld en is tegenwoordig in handen van Paradox Interactive. De game heeft echt ongelofelijk veel uren opgeslokt. In de game moet je from scratch een gevangenis bouwen. Je hebt een beperkt budget en daarmee leg je de eerste muren van je gevangenis aan. Alle gevangen die je binnenhaalt en weer heropgevoed ontslaat levert je geld op. Dit geld kun je weer inzetten om je gevangenis verder te managen. De game speel je volledig topdown. Als je gefaald hebt (dit is een optie die je aan kunt zetten) dan word je in je eigen gevangenis opgesloten en kun je een poging wagen om uit je eigen gevangenis te ontsnappen. De hoeveelheid game uren en speelplezier in deze game heeft de game uiteindelijk op een eerste plek gekregen.

onbekend

Dit waren dan mijn vijf games van de afgelopen vijftien jaar. Er zitten misschien wat bijzondere games in, zoals Prison Architect en El Shaddai, maar zoals ik in mijn inleiding al had gezegd ben ik vooral gegaan voor de game waar ik de meeste uren in heb zitten. Er zijn ongetwijfeld betere games te noemen als Prison Architect. Die games heb ik dan niet gespeeld, of met minder plezier.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord