Halo Reach

  • Ontwikkelaar Bungie
  • Eerste releasedatum 14 september 2010
  • Platformen Xbox 360
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score

Top 5 van 15 jaar: Halo: Reach van Bram

Een top van 5 schrijven is een zegen en een vloek in een mooi pakketje. Aan de ene kant mag ik een heel artikel vol lullen met de meest nutteloze trivia over mijn favoriete gameseries. Aan de andere kant, het zijn er maar vijf en ja beste mensen, dat is moeilijk kiezen. Maar ik heb mijn best gedaan en de top 5 in elkaar geknutseld. Zitten jullie er klaar voor? Vijf games, vijf genres en vijf verschillende releasejaren. Het enige dat ze gemeen hebben, is dat ze absoluut geweldig zijn, stuk voor stuk. Een vijf sterren rating staat klaar voor deze toppers. Waarom? Dat vertel ik je graag. Let's get started.

onbekend

5. Cuphead

De nummer vijf spot was misschien wel het allermoeilijkste om te kiezen, want er zijn zoveel franchises die ik graag had willen benoemen in deze prachtige lijst. Rayman, Mario Party, Command and Conquer waren allen kanshebbers. Ik heb echter gekozen voor de meest unieke platformer die ik in jaren gespeeld heb. En de game is niet alleen uniek, maar ook nog eens uitzonderlijk goed. Cuphead heeft een lange ontwikkelingsfase gehad en de kwaliteit spat er vanaf. De game is gebaseerd op de cartoons van Disney uit jaren '30 en het is prachtig. Alle onderdelen van de game zijn met de hand getekend en de stijl is perfect nagebootst. Naast de geweldige visuele presentatie is Cuphead ook gewoon ontzettend leuk om te spelen. Enorm pittig, maar geweldig leuk en adrenaline zal door je aderen heen pompen. Er zijn meer boss battles dan normale levels en ze zijn stuk voor stuk memorabel. Gooi er nog even een sublieme soundtrack tegenaan en voilá, je hebt de beste platformer die je maar kan wensen. Cuphead is zeker je tijd waard en de uitbreiding komt dit jaar nog uit. Ik kan persoonlijk niet wachten om weer kapot geschopt te worden door de duivel zijn handlangers.

onbekend

4. Mortal Kombat 11

Fighting games zijn altijd een interessant fenomeen voor mij geweest. Ik ben er persoonlijk niet heel gek op, maar ik kan er altijd naar kijken. Esports vooral is echt geweldig in de fighting games community. Een game waar ik echter altijd naar uitkijk, is Mortal Kombat. Over de top gore, geweldige personages en de meest brute moves. Ik hou van deze franchise met een grote passie, maar Mortal Kombat 11? Wauw, wat een geweldige game was dat zeg. Niet veel Mortal Kombat fans zullen het met mij eens zijn, maar ik vind het Netherrealm's beste game tot nu toe. Het enige wat ontbreekt, is mijn main soulbrother Ermac...Maar goed, waarom is Mortal Kombat 11 zo geweldig? Het barst van de content, het heeft een geweldige cast aan vechters en de core gameplay is zo ontzettend lekker. Alles voelt strak en gestroomlijnd aan. Plus dat de muziek uitstekend is en het verhaal weer old school nonsens is, helpt altijd. Het leukste aan dit soort games is ook de build-up, je blijft speculeren over welke vechters er in de game komen. Ik kan ook persoonlijk niet wachten op Kombat Pack 2, want ik heb meer hype nodig!

onbekend

3. The Wolf Among Us

Sprookjesbos gemixt met alle problemen van een moderne samenleving. Dat is The Wolf Among Us in zijn kern en het is de beste serie van Telltale Games. Ja, The Walking Dead kan nog veel leren van deze cultklassieker. Je speelt als The Big Bad Wolf genaamd Bigby. Je bent de sherrif van Fabletown en het is aan jou om te zorgen dat deze magische wezens elkaar niet de kop inslaan. Mijn god, wat is deze serie goed. Het verhaal is diepgaand en verrassend op vele fronten. De personages die je tegenkomt, hebben allen geloofwaardige motivaties en zijn uitstekend geschreven. Wie wil er nou niet rondlopen als de grote boze wolf en met morele dilemma's dealen? Wie wil er nou niet het gebroken huwelijk van Belle en het Beest verder de modder induwen? Wie wil nou niet een paar rondje knokken met de dronken Woodsman? Kies je ervoor om goed te doen en de zwakkeren te helpen? Of laat je het innerlijk beest los en trek je iemand zijn keel eruit? Het is aan jou.

onbekend

2. Dark Souls III

De serie die betekenis gaf aan het woordje uitdaging. Dark Souls is niet voor iedereen, maar het is zeker iets voor mij. Geen enkele wereld wordt beter ontworpen dan degene in het grimmige universum van de duistere zielen. Je voelt je zo alleen en overal waar je voet zet, proberen harteloze wezens je op te slokken. Dark Souls III was de perfecte mix van snelle combat gemixt met het tactisch nadenken over hoe je te werk gaat. De armor sets en wapens waren simpelweg geweldig, en de beweging van je personage voelde zo goed aan. Sublieme bossfights die gepaard gingen met een werkelijk waar fenomenale soundtrack. Wauw, ik krijg gewoon zin om mijn dertiende karakter aan te maken en weer lekker op avontuur te gaan. Naast de PvE was er ook genoeg te beleven op het PvP front. Invasions, jolly co-op en diverse builds. Zo verschrikkelijk veel plezier heb ik beleefd met Dark Souls III. Hopelijk komt Elden Ring een beetje in de buurt van de kwaliteit die FromSoftware geleverd heeft.

onbekend

1. Halo: Reach

Ja, als je al wat langer Gameliner volgt dan is dit natuurlijk geen verrassing. Halo is de franchise voor mij, waar mijn liefde voor games echt begon te bloeien. Halo heeft mij alles gegeven wat ik in een game zoek. Een geweldige campaign met de meest iconische personages, heerlijke PvE gevechten in Firefight en natuurlijk lachen, gieren en brullen met mijn maten tijdens online speelsessies. Ik ben trots om te zeggen dat ik vrienden voor het leven gemaakt heb, puur dankzij de wederzijdse liefde voor Halo. De game die ervoor zorgde dat ik bij Xbox ben gebleven en elk jaar lijkt dat steeds een betere beslissing te zijn geweest. Lees hier mijn volledige Retrospectief over Halo: Reach en waarom ik denk dat de game het toppunt is van sci-fi shooters. Nu zeg ik alleen bedankt, tegen mijn favoriete alienkillers en hopelijk beleef ik net zo veel plezier weer met Halo Infinite. Oh, mocht het niveau weer rond Halo 5 zitten, dan ga ik even janken. Dan weten jullie dat alvast.

onbekend

Dit was mijn top 5 van de afgelopen 15 jaar! Hopelijk vond je het een beetje amusant. Laat mij ook weten of we een similaire smaak hebben! Totaal niet? Laat mij het dan ook lekker weten, is toch lachen man. Voor nu zeg ik gedag en kijk ik uit naar nog 15 jaar aan gaming. Gaat mijn lijstje veranderen? De tijd zal het leren! Houdoe.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?